Dan Brown: Călătorind prin paginile fascinante ale lui Dan Brown

Dan Brown: Călătorind prin paginile fascinante ale lui Dan Brown

Dan Brown este un autor prolific și un companion constant pentru milioane de cititori din întreaga lume. El a scris mai multe cărți de ficțiune de succes, însă ceea ce pe mulți a facut să-l iubească atât de mult îl reprezintă călătoriile fascinante pe care le organizează prin ororile istoriei și se ascund în spatele teoriilor de conspirație pentru a le face interesante. Acestea sunt doar câteva dintre cauzele pentru care în ultimii 25 de ani, Dan Brown se află pe locul întâi în topul preferințelor cititorilor, așadar, haideți să vedem ce ne-a pregătit el pentru noi până acum și să descoperim ceva fascinant din paginile sale.

Dan Brown este un autor contemporan american de literatură thriller și ficțiune istorică, care s-a născut în 1965 și s-a bucurat de un succes internațional și de recunoaștere prin intermediul cărților sale care au inclus bestseller-uri precum “Angerul Mâniei”, "Simbolul Pierdut", "Infernul și Paradisul" și "Origini". Acesta a vândut în total peste 250 de milioane de cărți în întreaga lume și a devenit un fenomen de succes încă de la prima sa carte, "The Digital Fortress", publicată în 1998.Și-a dobândit popularitatea generală prin serialul său Robert Langdon, un profesor de simbolistică și istorie la Harvard, care face călătorii fascinante la începutul sau de mijlocul secolului XXI, în încercarea de a rezolva fie o conspirație bine ascunsă sau o descoperire științifică de neimaginat.

Scrierile lui Dan Brown - Dovedind că ficțiunea poate fi și informativă

Iata o listă a cărților lui Dan Brown care au fost publicate până în prezent, și care ne ofera o imagine de ansamblu asupra fiecarei lucrari:

1.The Digital Fortress (1998) 2.Angerul Mâniei (2000) 3.Codul lui Da Vinci (2003) 4.Infernul și Paradisul (2006) 5.Anghipa de Rubine (2009) 6.Origin (2017) 7.Infinitul (2020)

"Digital Fortress" este o poveste despre o agenție guvernamentală secretive care încearcă să descopere codul secret al internetului și să-l țină la adăpost de spirite malefice . Pe parcursul acestei călătorii și al luptei împotriva vrăjitorilor tehnologiei, cititorul descoperă câte ceva despre securitatea cibernetică și despre importanța de a proteja datele.

Cărțile lui Jeffrey Archer în ordine Te-ar putea interesa si: Cărțile lui Jeffrey Archer în ordine

"Angerul Mâniei" a devenit rapid unul dintre cele mai bine vândute romane din generație și a relansat popularitatea lui Brown în mediul de ficțiune. Acesta oferă o poveste care mizează pe evenimente și conflicte istorice specifice secolelor XV și XVI și care are ca protagonist un agent al CIA-ului angajat în a afla motivul pentru care unele instituții bancare din Franța au început să plătească răscumpărare.

"Codul lui Da Vinci" și "Origin" au explorat ambele universuri secrete și relația lor cu istoria, folosind călătoriile lui Robert Langdon ca un mijloc de a dovedi o teorie a conspirației, care era vorba despre ascunderea adânc înfășurat cu călătoriile sale a uriașelor istorice și motivelor aferente acestora, misterioasele învățături creștine și simbolurile și codurile folosite pentru a proteja și ascunde adevărul.

"Infernul și Paradisul" și "Anhipei de Rubine" au păstrat această linie de ficționalizare a istoriei și folosesc pierderile și descoperirile prietenului său Robert Langdon pentru a ne ghida spre lamentările și aventurile sale din adâncul unei hipoteze de conspirație, ce punea la îndoială o descoperire extraordinară.

Cărțile lui Dan Brown s-au bucurat de un succes uriaș în întreaga lume, iar acest lucru se datorează faptului că aceste romane conțin o combinație provocatoare de istorie și aventură, poartă oglinda la secretele vechi și la istoriile interesante pe care contradicțiile și misteriile le pot ascunde. Acesta este motivul pentru care Brown se bucură de milioane de fani și de un flux constant de cărți publicate la începerea sau sfârșitul fiecărui deceniu. Ba mai mult, acesta a reușit să convingă cititorii să creadă că ficțiunea poate fi de fapt și informativă, iar temele medievale și moderne pot fi abordate din vantage-ul universal al identificării istorice și a miturilor fundamentale ale științei și civilizației.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Dan Brown: Călătorind prin paginile fascinante ale lui Dan Brown

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×