De ce este învățarea personală mai bună decât cea online?

De ce este învățarea personală mai bună decât cea online?

În lumea în care trăim astăzi, mai există întrebări complicate decât „ce mod de învățare este mai bun”? Zilele noastre sunt caracterizate de tehnologiile exponentially, educația online prezintă "învățarea personală" ca un concurent și, în timp ce argumentele legate de acest subiect sunt mai multiple decât puțin se poate spune, cercetarea a arătat că învățarea personală are avantaje clare față de învățarea online.

Avantajele învățării personale

Învățarea personală a fost mult timp metoda de a învăța ce are cea mai mare încredere și adâncime. Acesta poate fi văzut la cei care urmează cursurile tradiționale, în școli sau universități, luând examene și lucrând în grupuri de discuție sau chiar în clasa pe care și-au luat-o. Cu toate acestea, învățarea personală aduce și alte avantaje tuturor acelora care o folosesc.

Interacțiunea directă cu profesorii și colegii. Participând la o clasă, vei avea șansa să întrebi întrebări direct profesorului și să iei parte la discuții interesante cu colegii și alți studenți. Interacțiunea directă este benefică atât pentru relația profesor-elev cât și pentru dezvoltarea perspectivei și înțelegerea subiectelor discutate.Amintiri și experiențe pozitive. Pe parcursul unei clase fizice, vei reține amintiri și sentimente pozitive ce țin de acea clasă și vei învăța mai ușor. Uneori, această amintire poate fi și intangibilă, cum ar fi „ce înseamnă să fii un lider”, chiar dacă nu ai părăsit niciodată sala de clasă.

Captarea răspunsului imediat. Cu învățarea personală, profesorii au șansa să observe și să intervină imediat, răspunzând eventualelor întrebări sau clarificând informații. De asemenea, aceștia pot verifica pe loc progresul elevilor și pot sprijini interesul pentru subiectele discutate.

Avantajele învățării online

Deși învățarea online prezintă și ea avantajele sale, mai ales flexibilitatea, pentru mulți dintre cei care studiază, este greu să replice atmosfera stârnită de învățarea personală. Unele dintre beneficiile ce apar în urma învățării online sunt:

Ce este educația elementară? – Definiție și importanță Te-ar putea interesa si: Ce este educația elementară? – Definiție și importanță

Lipsa transportului și costuri reduse. Unele cursurie nu sunt disponibile în zona ta sau poate că nu ai un transport adecvat pentru a le accesa. Învățarea online iti oferă acces din granițele propriului tău cămin la cursurile de zeci de ani. De asemenea, se pot obține scutiri substanțiale din costurile cu taxe opțional pentru cazare și transport.

Flexibilitatea și posibilitate de interacțiune. În scopuri foarte obișnuite, învățarea online iti permite să faci cursurile din confortul propriei case. De asemenea, poți stabili în mod flexibil propriul ritm, deoarece poți ține cursurile oricând dorești și de oriunde ai fi. Da, în cazul învățării online, vei pierde interacțiunea directă cu profesorii și colegii; însă, există alternative, cum ar fi chat-uri și grupuri de discuții, care iti oferă ocazia de a comunica direct și de a învăța de la cei din jurul tău.

Arhiva de cursurile și materialele de învățare. Învățarea online poate fi mai complex dect pare. Sistemele cu care se lucrează te permit să perseverezi în acesul la cursurile și materialele tale chiar secole de la lansarea lor.

Învățarea nu se limitează doar la una dintre cele două metode și fiecare face parte din experiența educațională. Învățarea personală sau online creează cadrul perfect pentru o învățare adâncă, relaxată și memorabilă. Fiecare will veniți cu profesorii și cursurile sale speciale unice, care vor ajuta în învățarea și în dezvoltarea ta.

Din experiența mea, ambele tipuri de învățare sunt indispensabile și încearcă să le folosești pe amândouă pentru a obține cele mai bune rezultate, profita de limitarile și avantajele fiecăreia în parte. Ca în orice mediu educațional, păstrează-ti concentrarea și focusul, iar succesul să se întoarcă rapid. Învață și bucură-te de călătoria ta educațională!


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce este învățarea personală mai bună decât cea online?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×