De ce exercițiile fizice te-ar putea ajuta să renunți definitiv la fumat

De ce exercițiile fizice te-ar putea ajuta să renunți definitiv la fumat

Exercițiile fizice sunt bine cunoscute pentru spectaculoasele beneficii asupra sănătății. Ele pot fi, de asemenea, un instrument puternic în lupta contra dependenței de țigări. Acest articol este dedicat acestei teme și explică de ce exercițiile fizice sunt unul dintre cei mai eficienți aliați pentru cei care doresc să renunțe definitiv la fumat.

Fumatul este o obișnuință nocivă care putem fi dificil să o lăsăm. În această privință, exercițiile fizice oferă o absolută alternativă la ritualul companiei țigărilor și al altor metode de afacere cu dependența de nicotină. Exercițiile fizice te ajută să-ți scapi, să-ți îmbunătățești sănătatea și să-ți diminuezi stresul. O abordare holistică poate fi extrem de eficientă în lupta împotriva fumatului, combinând, de exemplu, exercițiile fizice cu terapia comportamentală.

De ce exercițiile fizice sunt potrivite pentru cei care vor să renunțe definitiv la fumat?

Exercițiile fizice oferă numeroase beneficii atunci când vine vorba de renunțarea la fumat. Datorită potențialelor sale de promovare a sănătății, rezistenței fizice, luptei cu stresul și stimulării endorfinelor - care pot îmbunătăți semnificativ starea de spirit -, acestea devin cel mai important aliat al celui dependent de tutun. Obişnuinţele sănătoase se pot obţine cu uşurinţă dacă se recurge la strategii de succes, cum sunt exerciţiile fizice.



Ce beneficii aduce exercițiile fizice ce doresc să renunțe la fumat?

Există mai multe beneficii asupra sănătății care s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru cei care vor să renunțe la fumat. Pentru a înțelege modul în care acestea pot fi îmbunătățite, trebuie să luăm în considerare următoarele:

1 Exercițiile fizice te ajută să accepți lupta

Exercițiile fizice reprezintă un proces pas cu pas ce permite explorarea scopului și speranței. Acest lucru poate ajuta la crearea unei mentalități de victorie și poate ajuta la pregătirea persoanei pentru orice se va întâmpla când va renunța la fumat.

Cum (și de ce) să-ți faci exercițiile cu ciclul menstrual Te-ar putea interesa si: Cum (și de ce) să-ți faci exercițiile cu ciclul menstrual

2 Exercițiile fizice oferă probabil efectul anti-stres

După cum știți, stresul e un factor major și poate fi game changer în lupta împotriva dependenței de tutun. Oamenii de știință au arătat că exercițiile fizice sunt un factor esențial pentru lupta împotriva stresului, reducerea anxietății și ameliorarea spiritului. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la creșterea rezistenței la nicotină.

3 Exercițiile aerobice te ajută să ți se diminuteze foamea

Nicotina diminuează simțitor pofta de mâncare și, cu timpul, această perioadă de refacere pot fi destul de îngrozitoare pentru cei care se străduiesc să oprească fumatul prin măsurarea foamei. Exercițiile aerobice au dovedit că pot ajuta persoana să-și diminueze mâncărimea de a mânca, reducând, astfel, foamea și acceptarea schimbării stării de spirit pe care fumatul a adus-o.

4 Exercițiile fizice te ajută să te simți mai bine

Unul dintre motivul pentru care mulți oameni fumează este pentru că li se pare că simt mai bine. Exercițiile fizice au același impact ca și fumatul când se simte o stare de calm și satisfacție. Efectul endorfinelor asupra persoanei care fumează este înviorător și îmbunătățește starea de spirit și buna dispoziție a corpului.

Exercițiile fizice nu sunt singura soluție pentru renunțarea la fumat, dar oferă beneficii suplimentare față de alte metode alternative. Exercițiile fizice adaugă în mod real sănătate, putere mentală și controlul asupra stresului când vine vorba de a trece peste umilința și anxietatea medicalor asociată cu renunțarea la fumat. Exercițiile regulare reprezintă primul pas pentru un tratament sănătos și oferă multe oportunități de care toată lumea să profite. În plus, personalul medical și voluntarii de la centrele pentru prevenirea fumatului pot fi un bun sprijin pentru cei care doresc să reușească.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce exercițiile fizice te-ar putea ajuta să renunți definitiv la fumat

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×