De ce generația Z respinge locurile de muncă „de prestigiu”

De ce generația Z respinge locurile de muncă „de prestigiu”

Generația Z, adică cea născută între 1995 și 2010, reprezintă o forță importantă în economia modernă. Acesta se alătură sporadictului Millennials și Gen X-erilor ca următorul pas al procesului de maturizare al piaței forței de muncă și intră în lumea muncii. Cu toate acestea, mulți membri ai acestei generații pare că resping ideea joburilor clasice sau de prestigiu. Ultimele cercetări legate de acest nou tip de atitudine au surprins specialiști din întreaga lume, dezvăluind câteva motive interesante după care o astfel de poziție poate fi înțeleasă.

Generația Z se află într-un moment critic al vieții lor. Acesta tranziție de la statutul de adolescenți la cel de adulți, ceea ce conturează noi abilități și noi ambiții. Tinerii sunt pe punctul de a face alegeri importante legate de facultate și de locurile de muncă, ceea ce le oferă șansa de a dovedi valoarea lor și de a se integra în lumea modernă a muncii.

Cu toate acestea, mulți membri ai generației Z sunt nesiguri atunci când vine vorba de locurile de muncă pe care le-ar prelua. O pondere tot mai mare a tinerilor rezonează cu acest nou sentiment și, de obicei, îl exprimă prin refuzul joburilor de prestigiu.



Care sunt Motivele Reale Pentru Care Generația Z Resping Locurile de Muncă de Prestigiu?

  1. Afecțiunea Față de Lecțiile Cizelate

Unul dintre motivele principale ale apartenenței generației Z față de serviciu este afecțiunea față de lecțiile cizelate. Acestea se caracterizează prin educația individualizată de care beneficiază întreaga generație și princercetări regulate cu privire la tendințele activității liniilor de business.

Spre deosebire de generațiile anterioare, cei mai tineri lucrează exclusiv pe lecții individualizate care să îi ajute să își exprime creativitatea, ambițiile și talentul. Astfel, când lumea modernă de afaceri le solicită să se angajeze într-un job de prestigiu care susține anumite norme, generația Z resintonizează și respinge lipsa de libertate creativă.

  1. Impactul Pe Care L-a Avut Zoom Pe Comunicare

Grila tradițională de joburi a fost generată într-o epocă în care comunicarea între colegi se producea doar la nivel local și nu avea potențialul să devină globală sau să cuprindă o serie întreagă de angajați din lumea întreagă.

Intr-un studio de videochat cu prestigiu, nu exista riscuri pentru modelele online! Te-ar putea interesa si: Intr-un studio de videochat cu prestigiu, nu exista riscuri pentru modelele online!

Cu toate acestea, pandemia SARS-CoV-2 a schimbat câteva lucruri și a transformat intențional fața comunicării/a muncii în echipă. Platforma Zoom a apărut ca o alternativă nouă și suspectată în această privință și a popularizat ideea de a comunica în mod global și de a lua parte la proiecte interesante de peste tot din lume.

Care este impactul pe care Zoom l-a avut asupra generației Z? Poate fi înțeles prin faptul că generația Z a subțiat porțiunile dintre barierele geografice și s-a alăturat într-un mod pozitiv cuiva care poate oferi jobul perfect, indiferent de locație. Scrumbia aceasta de opțiuni a creat presiune asupra locurilor de muncă clasice, cunoscute ca „de prestigiu”, pentru că și-ar putea pierde conceptul de valoare.

  1. Preocuparea pentru Conformitatea Socială

Generația Z este convinsă că face istorie prin modul în care percepe și luptă pentru drepturile lor, indiferent dacă se refereau la drepturile LGBTQ+, la privarea și refuzarea unor privilegii așa cum s-a întâmplat în cele mai recente alegeri sau la luarea în considerare a initiativelor investiționale.

Cei interesați să facă schimbare încearcă să se implice în cauzele cauzele sociale, politici și de afaceri. Este, de asemenea, crucial să aveți în vedere și să commiteți la ideea că locurile de muncă clasice și de prestigiu implică obicei încălcări ale principiilor generației Z.

În consecință, aceasta încearcă să fie responsabilă și fericită în același timp, acceptând totuși simplul fapt că trebuie să împartă resursele și armonia cât de bine poate.

  1. Realitățile Economice

Un alt motiv pentru trendul negativ al generației Z față de locurile de muncă de prestigiu se referă la realitățile economice. Actuala recesiune, criza Economică și condițiile precare din ultimii ani au făcut ca generația Z să privească critic munca obișnuită printr-o perspectivă economică.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce generația Z respinge locurile de muncă „de prestigiu”

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×