De ce să studiezi istoria artei?

De ce să studiezi istoria artei?

Arta a fost obiectul de studiu al multor oameni de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, în zilele noastre se adaugă interesul şi discuţia despre de ce în general, toată lumea ar trebui să înveţe despre istoria artei. Artele confera elevilor competenţe care se pot extinde atât în ​​domeniul academiei, cât şi în viaţa de zi cu zi şi îi pot ajuta să dobândească o perspectivă mai amplă asupra lumii.

Istoria artei arată un context al mediului de trecut

Istoria artei poate oferi modul în care se raportea la trecut oamenii. Dacă se examinează condiţiile materiale, socio-culturale, politice şi economice din trecut şi se compară cu lumea modernă, se poate extrage o înţelegere mai profundă a contextului. Actuala teorie a evoluţiei unei societăţi poate fi trasată prin cercetarea artei antice.

Prin studiul istoriei artei, unul poate găsi noi modalităţi de a interpreta lumea

Cercetarea istoriei artei poate arăta modul în care oamenii au utilizat diferite forme de expresie estetică pentru a comunica sentimente, gânduri şi idei. Dacă este făcută într-un mod documentat, poate oferi o imagine realistă asupra trecutului şi a înţelegerii sentimentelor pe care le-au avut oamenii. Deoarece artele pot fi interpretate prin civismul vremii, poate fi, de asemenea, o modalitate de a învăţa despre diferite culturi.Istoria artei oferă o perspectivă globală

În zilele noastre, culturile îşi umplu graniţele şi vorbesc direct cu fiecare alta, datorită globalizării. Studierea istoriei artei, fie că este exotică sau de aproape, oferă o mai bună înţelegere a modului în care diferite culturi se conectează la modul lor specific. Timp de secole, anumite reprezentări ale artei au fost cu uşurinţă recepţionate în diferite culturi. Un fond de istorie este important pentru o înţelegere mai profundă a cât de uimitor este.

Istoria artei poate îmbunătăţi capacitatea cognitivă a elevului

Studierea istoriei artei poate îmbunătăţi, de asemenea, capacitatea unui elev de a gândi critic. Elevii trebuie să folosească intelectul, atât pentru a înţelege materialul, cât şi pentru a-şi exprima avertismentul critic al temelor prezentate. Acest lucru îi poate ajuta pe elevi să utilizeze abilităţile cognitive în unele domenii de viaţă personale, cum ar fi analiza operelor literare, cumpărarea de bunuri, tratarea oboselii, etc.

Caracteristici ale artei renascentiste care au schimbat lumea pentru totdeauna Te-ar putea interesa si: Caracteristici ale artei renascentiste care au schimbat lumea pentru totdeauna

Îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare

Studierea istoriei artei poate completa abilităţile de comunicare ale elevilor. Pe de o parte, elevii pot înţelege mesajul unui artist şi, pe de altă parte, pot folosi acelaşi limbaj în comunicarea propriilor opinii. În plus, dacă învăţarea conţinutului despre istoria artei se face într-o manieră dinamică, precum discuţii motivate sau excursii la muzee, elevii pot îmbunătăţi abilităţile lor de limbaj prin învăţarea de noi expresii sau aprofundarea cunoştinţelor despre istorie.

Dezvoltarea motivaţiei personale

În plus faţă de abilităţile cognitive, cercetarea istoriei artei poate afecta, de asemenea, motivaţia personală. O persoană care înţelege opera unui artist din trecut poate învăţa despre dorinţa de a se realiza, motivaţia sau curajul pe care artistul l-a folosit pentru a înfăptui lucruri strălucite.

De ce sunt elevatele încurajate să studieze istoria artei?

Studiul istoriei artei le oferă tinerilor o versatilitate academică excelentă. Elevii trebuie să se adapteze şi să evolueze pentru a obţine rezultate scolare exceptionale, iar studiul istoriei artei oferă un element de beneficiere al migrării culturale.

Artele poate fi un stimulent motivaţional

Unii elevi se confruntă cu indispunerile cauzate de academicismul intens, astfel încât istoria artei poate oferi un stimulent motivaţional necesar. Există o multitudine de teme legate de istoria artei, astfel încât fiecare elev poate găsi o temă care se potriveşte cel mai bine individualitatea sa. Studierea artei îmbunătăţeşte producţia elevilor prin oferirea unei abordări interdisciplinare a subiectului.

Artele confera abilităţi creative

Artele stimulează gândirea critică şi îţi permit să încurajezi activitatea mentală prin cercetarea unor concepte şi probleme dintr-o perspectivă artistică. Istoria artei contribuie, de asemenea, la îmbunătăţirea imaginativităţii şi a creativităţii. Studierea istoriei artei îi încurajează pe elevi să lege elementele culturale, istorice şi artistice ca să înceapă să se gândească în afara cadrului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce să studiezi istoria artei?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×