De ce studenții bilingvi sunt de fapt mai inteligenți

De ce studenții bilingvi sunt de fapt mai inteligenți

Studenții bilingvi sunt din ce în ce mai inteligenți, și acest lucru se poate datora unui număr de factori, dar, înainte de anelege de ce, să încercăm să înțelegem ce este exact o persoană bilingvă.

Definirea unui bilingv

Un bilingv este o persoană care vorbește în mod fluid doi sau mai mulți limbi. Acest lucru înseamnă că persoana poate folosi orice limbă (sau limbi) în contextul și circumstanțele potrivite în care vrea să se exprime. Din acest punct de vedere, putem afirma că anumite persoane sunt mai bilingve decât altele. De exemplu, o persoană care poate vorbi fluent două limbi poate fi considerată a fi mai bilingvă decât o persoană care abia poate rosti câteva cuvinte într-o limbă străină.

Beneficiile cunoștinței de limbi străine

Știind limbi străine deschide o mulțime de uși pentru oamenii care doresc să se comunice cel mai bine și să învețe să se descurce în culturi ale căror limbi sunt străine lor.

Printre beneficii se numără:

• Oportunitatea de a se conecta cu oamenii din întreaga lume; • Oportunitatea de a participa la diverse evenimente și oportunități, chiar și în alte țări; • Îmbunătățirea abilităților de comunicare; • Oportunitatea de a naviga pe Internet în limbi străine; • Posibilitatea de a citi literatură din întreaga lume.De ce sunt studenții bilingvi mai inteligenți?

Există mai multe studii care sugerează că studenții bilingvi sunt mai inteligenți decât studenții monolingvi. Aceste studii spun că studenții bilingvi primesc rezultate mai bune la aceleași teste de examinare și înregistrează scoruri mai bune în relație cu cei monolingvi.

Există mai multe motive care explică această realitate. În primul rând, există cercetări care au concluzionat că dezvoltând o limbă străină în același timp cu limba maternă, creierul se folosește de aceeași sare neuronală pentru a învăța ambele limbi și, de asemenea, asigurând o libertate mai mare a gândirii.

Informatică vs Inginerie: Care sunt diferențele? Te-ar putea interesa si: Informatică vs Inginerie: Care sunt diferențele?

De asemenea, studenții bilingvi au, de asemenea, o capacitate mai mare de concentrare și de retenție în comparație cu ceea ce fac studenții monolingvi. Acest lucru se datorează faptului că studenții bilingvi trebuie să treacă mai mult timp prin lucruri ca lecturile și exercițiile în ambele limbi.

Alți factori

Studenții bilingvi au, de asemenea, câințe avantajul de a învăța mai repede. Această viteză este de obicei rezultatul de a dezvolta un set mai mare de cunoștințe și abilități. De exemplu, un student bilingv ar putea folosi doar câteva ore pentru a învăța două cărți diferite, în loc să folosească același număr de ore pentru a învăța una dintre ele.

În plus, există, de asemenea, beneficiul creativității. Când se dezvoltă o limbă străină, abilitățile de soluționare de probleme și creativitatea se îmbunătățesc, deoarece se dezvoltă și un alt punct de vedere asupra lumii și imaginile sale.

De asemenea, există și un aspect cognitiv de luat în considerare în ceea ce privește studenții bilingvi. Acestea se referă la modul în care limba afectează, de fapt, modul în care gândește și cunoaște cineva. Studiile arată că înțelegerea limbii și a culturii sale, însoțite de nevoia de a o utiliza pe entuziasm, îmbunătățesc calitatea strucirlor și un răspuns pozitiv față de mediul academic.

S-a demonstrat că studenții bilingvi posedă avantaje academice semnificative în comparație cu studenții monolingvi. Acestea includ viteză mai mare de învățare, abilități de comunicare îmbunătățite, concentrare și retenție mai bună și un răspuns mai pozitiv față de învățare. Aceste avantaje sunt rezultatul dezvoltării unei limbi străine în același timp cu limba maternă și al adaptării la o limbă și culturi străine. p> Astfel, este clar că poziția studenților bilingvi aduce o serie de beneficii academice și personale unice, iar persoanele care le-au experimentat adesea spun că sunt mai inteligente.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce studenții bilingvi sunt de fapt mai inteligenți

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×