De ce trebuie să cunoști picturile negre ale lui Goya

De ce trebuie să cunoști picturile negre ale lui Goya

Goya este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Spania și în întreaga lume. Aceasta este o simplă introducere a picturilor sale negre, care au captat atenția a milioane de oameni de-a lungul anilor datorită bogăției lor de scăpare, de culoare și de sensibilitate. Acestea sunt oglinda sentimentelor sale profunde și incercarile de a captura o lume labirintă și în schimbare. Iar ceea ce a facut picturile sale atat de fascinante este forma sa de a prezenta realitatea. Acest lucru îi face indispensabil pentru oricine poate descuraja să descopere mai multe detalii despre ceea ce mai târziu avea să devină celebrul sau „stilul Goya”.

I. Despre Goya și Picturile Negre

Goya a intrat în istoria artei drept ceea ce se știe acum ca „stilul sau”. Acesta este etichetat printr-o abordare directă și dramatică a realității, transformând măreția unei clase înalte, învăluind de mai multe ori subiecte mai obscene. Goya a fost atât de produsiv și de impresionant încât a câștigat faima de a fi artistul-bombon al vieții Spaniole.

Pentru Goya, picturile sale negre înseamnă a oferi oglinda unei lumi labirintice o generație îndepărtată a propriilor sale experiențe. Acestea au permis publicului să se împrietenească cu sentimentele și intuițiile sale viscerale. Acestea îl înpiedica pe observatorul din acele vremuri sau chiar azi să se transforme într-un martor al unei lumi puternic prezentate.În plus, cartea cu trei volume, "Picturile Negre", este considerată ca fiind cea mai mare realizare a lui Goya. Acestea plaseaza scena sa spaniola peisaj într-un mod extrem de deschis și nefiltrează semnele și durerile sale.

II. Prezentarea Spectacolului Realității

Cartea lui Goya a conturat un tablou al unei Tari intunecate și în schimbare. Acest spectacol al realitatii a cuprins teme precum portretele familiilor, regatele, scenarii politice, scene biblice, și chiar elemente ale mitologiei traditionale. Dar realizarile sale cele mai profunde și mai aprecierate au venit din durerea sa interioară și de la cea exterioară a vieții sale.

Muzee de artă contemporană care trebuie văzute cu opere de artă puternice Te-ar putea interesa si: Muzee de artă contemporană care trebuie văzute cu opere de artă puternice

Goya a realizat adevarul real al sentimentelor din acei timpi fără să se sperie; el a atins ceea ce un personaj descrie în „Un alt Om, Un alt Flori”, cartea sa, ca, „intrênare”. Acest lucru a definit cea mai mare parte a lui Goya în sensul artistic; el a început picturile sale sincere ca o imagine a sentimentelor de trădare și reformare.

III. Ceh Unit Picturile Negre aparte

„Picturile negre” sunt adesea cunoscute pentru ceea ce a definit mai târziu ca „stilul lui Goya”. Caracteristicile sale aparte includ cornetele extremă și întunecate a lumii, în care umbrele puternic vibrează și conturul de culori înalte corpurilor se derulează liber. Aceste imagini extinse se extind din artist și vin direct către spectator așa cum erau ele imaginile sale interioare.

Goya a schimbat radical acest stil în vremurile sale de când acestea au fost considerate învechite de împrejurimi. El a preșcolit o nouă manieră a contura portretele majestuase și lanțurile de farmec cu umbre vibrante din culori grele. Acest stil ar putea fi numit "Goya Style", ceea ce este evident în fiecare pictură pe care a creat-o.

IV. Apariția Axei Maimuță și Diavolul

Printre diferitele modele care au apărut în picturile negre ale lui Goya se află și cele două figuri, maimuța si Diavolul. Acest duo de figuri întunecate, care se prezinta ca simbol al ispitei și al suferinței, s-au dovedit a fi adversarul omniprezent al unei vieți plictisitoare și interioare. Acestea nu sunt doar prezente în imaginile lui Goya, ci de asemenea renunga în mod constant la controlul sau maturesmentul necesar pentru a lupta împotriva lozincii sale.

Maimuța poate fi vazuta ca alter ego-ul său pătimaș, care il motivează să se îndepărteze de raționalitate. Pe de altă parte, Diavolul reflectă căldura incontrolabilă și violența interioară care nu poate fi controlată. Aceaste două figuri sunt ca și oaspetii nedoriti ai lui Goya, care celebrează raidul lui interioare împotriva înfățișării sale exterioare și a altora în jurul său.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce trebuie să cunoști picturile negre ale lui Goya

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×