Deficitul de vitamina D: Ce trebuie să știți

Deficitul de vitamina D: Ce trebuie să știți

Vitamina D face parte din cele opt vitamine liposolubile și joacă un rol important pentru sănătatea și starea generală de bine a organismului. Mai exact, vitamina D ajută la absorbția și utilizarea corectă a calciului și fosforului, joacă un rol esențial pentru sănătatea oaselor, pentru dezvoltarea sistemului nervos și pentru funcționarea corectă a sistemului imunitar.

Deficitul de vitamina D: Ce înseamnă acest lucru?

Deficitul de vitamina D reprezintă un nivel scăzut al vitaminei D în organism. Nivelul de vitamina D variază de la o persoană la alta, însă un nivel scăzut al vitaminei poate afecta sănătatea și poate crește riscul de a dezvolta o serie de boli cronice. O lipsă sau un deficit de vitamina D poate fi, în general, rezultatul expunerii la razele soarelui scăzute sau a alimentației deficitare în vitamina D.

Care sunt factorii care pot cauza un deficit de vitamina D?

Există o mulțime de factori care pot contribui la un deficit de vitamina D și majoritatea se învârt în jurul expunerii la razele soarelui și a ingestiei alimentelor bogate în această vitamină.

Iată câteva lucruri de luat în considerare, înainte de a stabili dacă suferiți de un deficit de vitamina D:•O cantitate suficientă de expunere la soare. Expozitivitatea directă la razele soarelui este una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că organismul dumneavoastră produce suficientă vitamina D. Protejați-vă însă, întotdeauna, de razele nocive și-l luați pe ritmul natural solar.

•Un stil de viață sănătos O alimentație sănătoasă și echilibrată și o cantitate suficientă de exercițiu fizic sunt esențiale pentru asigurarea unei producții adecvate de vitamina D. Evitați, în acest sens, produsele procesate și/sau procesate și optați pentru alimentele naturale, bogate în vitamine.

•Estando nepregatiti Unii oameni nu sunt pregătiți corespunzător pentru piele, mai ales dacă trăiesc în zonele mai însorite ale lumii, unde razele soarelui sunt mult mai puternice. Pregătiți-vă corpul pentru razele soarelui prin aplicarea unui produs de protecție solară cu factor de protecție ridicat, dar și prin purtarea hainelor adecvate (pălării, ochelarii de soare).

Ce trebuie să știi despre balanită? Te-ar putea interesa si: Ce trebuie să știi despre balanită?

Simptomele deficitului de vitamina D

Orice lipsă sau deficit de vitamina D, la fel ca în cazul oricărei alte vitamine pentru care există un deficit, implică o serie de simptome și manifestări vizibile. Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt:

• Oboseala și astenia: Persoanele care suferă de un deficit de vitamina D se confruntă adesea cu oboseală și astenie cronică.

•Oase și mușchii slabi: Deoarece vitamina D are un rol esențial în absorbția și utilizarea corectă a calciului și fosforului, lipsa acesteia poate îngreuna găsirea calciului și a fosforului în corp, ceea ce duce la slăbiciune și dureri musculare.

•Modificări ale dispoziției: Unele studii au arătat că persoanele cu deficit de vitamina D pot fi expuse la modificări ale dispoziției și/sau depresie.

•Bolile inflamatorii cronice: Deficitul de vitamina D poate contribui și la dezvoltarea diverselor boli inflamatorii cronice și a afecțiunilor autoimune.

•Anumite afecțiuni ale pielii: Aceste afecțiuni ale pielii pot apărea în cazul persoanelor expuse la razele soarelui, ca urmare a deficitului de vitamina D. Acestea pot fi de obicei tratate cu soluții speciale.

Tratamentul deficitului de vitamina D

Un deficit de vitamina D poate fi tratat prin administrarea unor suplimente alimentare speciale sau prin asigurarea unei alimentații bogate în această vitamină.

Iată o serie de măsuri recomandate pentru a trata un deficit de vitamina D:

• Luați suplimente alimentare: Acestea pot fi luate sub formă de capsule și sunt disponibile în principalele magazine, farmacii și chiar online. Acestea conțin, de obicei, rata zilnică recomandată de vitamina D și au rolul de a vă ajuta să vă asigurați că organismul dumneavoastră primește suficientă vitamina D.

•Mâncați alimente care conțin vitamina D: Alimentele bogate în vitamina D sunt de obicei produsele de origine animală (ouă, carne, produse lactate, etc) și, în anumite zone, fructele de mare. Dacă nu vă plac produsele de origine animală, puteți alege să mâncați fructe, peste și alte tipuri de alimente care conțin vitamina D.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Deficitul de vitamina D: Ce trebuie să știți

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×