Definiția creativității – Cum să fii mai creativ?

Definiția creativității – Cum să fii mai creativ?

Creativitatea poate fi definita ca fiind abilitatea de a folosi cunostintele deja dobandite pentru a aborda noi situatii sau probleme de forme noi si de a veni cu solutii inovative si revolutionare. Acest proces se bazeaza pe creativitatea si imaginatia umana, dar si pe cunostintele acumulate. Este un proces care dezvolta noi ganduri si idei substantiere, care poate genera o restaurare a optiunilor stocate sau poate contribui la realizarea unor performante extraordinare. Creativitatea este unul dintre cele mai importante si valoroase lucruri pe care le putem folosi pentru a ne schimba viata in bine si pentru a ne atinge scopurile noastre.

Definiția creativității

Creativitatea poate fi definita ca fiind abilitatea de a genera sau de a identifica noi idei, produse sau solutii, folosind un proces dual de combinare, punere in scena si transformare. Pentru a fi creativ, trebuie sa te deschizi catre o lume noua si sa explorezi noi modalitati de a folosi cunostintele adunate. Acest lucru permite omului sa gaseasca solutii originale la diversele situatii/probleme ce apar in viata lui. De asemenea, creativitatea poate fi aplicata in aproape orice context, de la afaceri, la moda, muzica, arta sau chiar la proiectele casnice.

Beneficiile creativității

Creativitatea se poate dovedi foarte benefica atunci cand este folosita in mod corespunzator. Acest proces intareste si imbunatateste abilitatile cognitive si de problema solving la om. De asemenea, permite crearea de solutii noi si unice, pregatind astfel fabrica ideilor si a produselor inovative. Creativitatea este un proces esential, care face legatura intre tendintele inovative, joaca, experimentare si rezolvare de probleme.Cum să fii mai creativ?

Fii deschis catre noi idei și idei.

Creativitatea presupune sa te deschizi catre noi idei si sa fii dispus sa faci un pas inainte si sa experimentezi. Gandeste-te neconventional si accepta provocarile si intrebariile, chiar daca sunt ciudate. De asemenea, asculta opiniile si perspectivele altora – incearca sa gasesti un echilibru intre ceea ce crezi tu si ceea ce crede restul.

Invata ceva nou.

Invata sa gasesti solutii unice pentru diverse probleme. Fii deschis spre a invata si experimenta. De asemenea, adauga elemente noi si interesante la ceea ce invatati, astfel incat sa situatiile sa devina mai interesante.

Gandeste-te liber.

Creativitatea implica libertatea de a permite imaginatiei sa fie mai creativa. Creativitatea implica de obicei utilizarea informatiei disponibile si transformarea acesteia creeand ceva total nou. Incearca sa te dedici gandirii libere, ca sa poti face lucruri in modul tau, fara restrictii.

Cele mai bune muzee din New York Te-ar putea interesa si: Cele mai bune muzee din New York

Sabotează-ți zona de confort.

Afacerea ta poate face doar atat cat iti permiti sa faci. A iesi din zona ta de confort ajuta la cresterea creativitatii. Este important sa incerci lucruri noi si sa iesi dintr-un mod de gandire clasic si obisnuit. Cauta lucruri noi pe care sa le inveti, astfel incat sa iti permanentizezi cunostintele si sa iti imbunatatesti abilitatile creative.

Fereste-te de prea mult control.

Creativitatea implica adesea experimentarea si o "mententa libera". Din acest motiv, este important sa iti rezervi suficient de mult timp pentru a experimenta si a te bucura de ceea ce faci. Atunci cand vrei sa obtii performante extraordinare, prea mult control poate limita creativitatea si capacitatea ta de a crea ceva unic.

Creează suport.

Incercati sa creati un mediu favorabil in care sa poti sa creasca ideile tale si sa fii sprijinit in tot ceea ce faci. Pune-ti intrebari: Cum te vei bucura de munca ta? Care sunt lucrurile care iti limitau creativitatea? Poate exista cineva care sa te inspire sau sa te ajute sa te dedici creativitatii si inovatiei?

Gandeste-te pozitiv.

Gandeste-te pozitiv si creeaza mosteniri de concentrare si gandire pozitiva. Creativitatea apare atunci cand fii optimist si pregatit sa te deschizi catre noi idei si perspective. A avea o atitudine pozitiva poate se poate dovedi cea mai buna solutie pentru a te indrepta spre creative profesionale si obiective de performanta.

Fii deschis catre colaborare.

Creativitatea poate fi induplecata foarte bine prin colaborare si scuti de idei. Colaborarea are ca rezultat pensarea si intelegerea reciproca, astfel incat nivelul de creativitate sa se imbunatateasca. Lucrul in echipa te poate trage in jos, dar poate sa iti arate si cum sa gasesti solutii mai bune pentru a atinge scopurile tale.

Analizați și rafina procedurile.

Utilizand experienta ta anterioara si reflectand asupra ce ai invatat deja, poti sa rafinezi propriile procese creative. Da-ti timp sa sa analizezi propriile actiuni, astfel incat sa descoperi modalitati de imbunatatire si modificare mai bune in realizarea obiectivelor tale.

Creativitatea este o abilitate esentiala si valoroasa pe care noi toti ar trebui sa o cultivam si sa o folosim, pentru a ne schimba viata si a avea un stil de viata ceva mai bun. A fi un om creativ presupune sa te bucuri de experimentare si sa privesti situatiile cu ochi minunati. Desigur, exista o multime de idei si instrumente care noi le putem folosi pentru a ne dezvolta abilitatile creative. Putem evolua daca invatam cum sa fim mai deschisi si invatam sa folosim acele abilitati in mod corespunzator.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Definiția creativității – Cum să fii mai creativ?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×