Dezinfectarea corectă a covoarelor: 5 etape de urmat

Dezinfectarea corectă a covoarelor: 5 etape de urmat

Covoarele sunt accesorii pentru locuință care oferă un aer primitor și confortabil, acestea având deopotrivă rol estetic, cât și utilitate în privința menținerii căldurii și absorbirii zgomotelor atunci când calci pe ele. Unul dintre motivele pentru care multe persoane aleg adesea să renunțe la folosirea lor este curățarea și atenția pe care acestea o necesită. 

Pentru a te asigura că eficientizezi cât mai mult acest proces atunci când faci curățenie generală în casă, am pregătit o serie de sfaturi menite să te ajute în dezinfectarea corectă a covoarelor. 

Curățarea uscată vs. curățarea umedă 

Primul pas pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când vrei să îți infectezi covorul este alegerea metodei potrivite - vei folosi sau nu apă/abur? Acest lucru trebuie stabilit în funcție de tipul covorului, gradul de murdărie și perioada de timp care s-a scurs de la ultima igienizare. 

 • Curățarea uscată - se face cu ajutorul aspiratorului și are ca scop îndepărtarea murdăriei ușoare (a prafului). În funcție de frecvența cu care aspiri, poți folosi și o spumă specială;

  
  
  
 • Curățarea umedă - această metodă se face cu ajutorul aburului fierbinte și este o metodă profesională, recomandată cel puțin o dată pe an. Poți consulta mai multe oferte de preț pentru servicii de curățătorie covoare - firma specializată va igieniza și dezinfecta produsul fără substanțe chimice, motiv pentru care aceasta este considerată și o metodă ecologică. 

Pași pentru curățarea corectă a covoarelor 

  1. Îndepărtează praful

  Primul pas pentru a avea covoare dezinfectate și curate este îndepărtarea prafului. Acest lucru este important chiar dacă poate praful nu este vizibil. Folosește aspiratorul clasic sau o perie moale pentru a îndepărta pelicula de la suprafață, împreună cu firele de păr și scamele care se pot afla pe acesta.

  Cum amenajezi o curte moderna? 5 sfaturi de urmat Te-ar putea interesa si: Cum amenajezi o curte moderna? 5 sfaturi de urmat

   2. Curăță petele

   Cu ajutorul unei lavete înmuiate în apă cu detergent sau o soluție făcută din oțet, apă și bicarbonat de sodiu, șterge fiecare pată, individual prin mișcări circulare. Repetă procedeul până când toate urmele sunt îndepărtate complet. 

    3. Folosește soluția de curățat potrivită

    Înainte de a aplica o soluție de curățat specială pentru covoare, testeaz-o. Pune puțină într-un colț mai puțin vizibil, las-o să acționeze și vezi cum rămâne covorul. Este important să faci acest lucru pentru a evita decolorarea produsului sau deteriorarea fibrelor de țesătură. Dacă totul arată conform așteptărilor, poți folosi soluția pe întreaga suprafață a covorului. 

     4. Șterge covorul cu o soluție pentru dezinfectat materiale

     Este important să alegi un produs fără alcool sau clor, deoarece riști să distrugi aspectul covorului sau să decolorezi fibrele materialului. Dacă folosești o soluție lichidă, o poți aplica cu ajutorul unei cârpe curate din bumbac, iar în cazul uneia de tip spray, este suficient să o pulverizezi pe toată suprafața acestuia. 

      5. Usucă natural covorul 

      Odată ce covorul tău este curat și igienizat, lasă-l să se usuce natural, ferit de razele directe ale soarelui. Dacă îl expui la căldură sau lumină excesivă, materialul s-ar putea strânge sau înăspri, iar covorul va căpăta un aspect uzat și inestetic. 

      Curățarea covoarelor la domiciliu poate deveni ușoară dacă iei în considerare aceste sfaturi. În situațiile în care te confrunți cu pete dificile și nu știi cum să procedezi sau timpul nu îți permite să dezinfectezi covorul acasă, apelează cu încredere la un serviciu profesional pentru curățarea acestui tip de produs. 

      Sursa: Shutterstock


      Ce nota merita acest Articol:

      Nu sunt Comentarii la Dezinfectarea corectă a covoarelor: 5 etape de urmat

      Raspunde corect la intrebarea:
      Cat face cinci plus trei?
      Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

      ×