Dieta Pegan: Ce ar trebui să știți despre ea?

Dieta Pegan: Ce ar trebui să știți despre ea?

Dieta Pegan este un stil nutritiv care a apărut în ultima vreme destul de popular. Amestecând în mod deliberat principiile dietei vegane și paleo, această dietă se bazează pe o abordare nutritivă cu conținut scăzut de grăsimi și bogat în plante.

Distanțându-se de o dietă strict vegană sau paleo, adepții dietei Pegan pun accentul asupra mesei selective, nutritive, bazate pe alimentele naturale și pe produsele proaspete. În acest articol vom explora ce inseamna dieta pegan și cum te poate ajuta să scazi in greutate, sau sa-ti cresti energia.

Ce înseamnă dieta Pegan? Dieta Pegan este un stil nutritiv care combină elementele atât din dieta vegană cât și în dieta paleo, accentul fiind pus pe alimentele bogate în nutrienți. Abordarea avantajoasă a acestei diete se califică în 7 principii, următoare:

 1. Concentrați-vă pe consumul alimentelor cu conținut ridicat în nutrienți. Principala recomandare a dietei Pegan este de a se concentra pe alimente bogate în nutrienți. În acest caz alimentele sunt selectate în funcție de conținutul lor și nu de volumul lor. Alimentele cu mai multe nutrienți trebuie să fie alegerea ta principală.

 2. Concentrați-vă pe plante. Principalii componenti ai dietei sunt alimentele vegetale sau de origine vegetală. Acestea trebuie să fie consumate în cantități mai mari, aproximativ 75% din dietă. Acestea oferă nutrienți esențiali, precum proteine, micro-nutrienți, vitamine, grăsimi și carbohidrați.

  
  
  
 3. Consumul de carne trebuie limitat. Dieta Pegan se bazează pe materie prima de origine vegetală, iar produsele animale trebuie limitate. Carnea poate fi o parte a dietei alături de alimente vegetale, dar nu trebuie să fie cea mai importantă parte a dietei.

 4. Reducerea consumului de produse lactate. Produsele lactate ar trebui evitate pe cât de mult posibil după cum recomandă expertii. Cu toate acestea, produsele lactate de mare calitate, cum ar fi iaurtul și brânza, sunt acceptate atunci când sunt consumate în cantități mici.

 5. Evitați adăugarea de zahăr artificial. În dieta Pegan, se recomandă evitarea produselor cu zahăr adăugat sau indulcitori artificiali. Acest lucru înseamnă că trebuie să fii atent și să cumperi produse lipsite de zahăr și de alte produse adăugate.

  Dieta alergătorilor: Beneficii, listă de alimente și plan de dietă Te-ar putea interesa si: Dieta alergătorilor: Beneficii, listă de alimente și plan de dietă
 6. Consumati grasimi nesaturate si bogate în nutrienți. Grăsimi bogate in nutrienti cum ar fi ulei de măsline, ulei de cocos, semințe, nuci și alte materiale similare sunt permise. Acestea ar trebui să fie consumate în cantități mici, deoarece sunt concentrate în calorii și grăsimi.

 7. Consumați produse alimentare ecologice. Din cauza efectelor toxice ale pesticidelor, ar trebui să încearcați să mâncați produse locale și produse alimentare ecologice cât mai mult posibil. Astfel, puteți obține mai mulți nutrienți ușor și puteti ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Beneficiile dietei Pegan

 1. Ajută la pierderea în greutate Datorită alimentelor bogate în nutrienți și bogate în fibre și proteine care sunt principalele alimente din dieta pegan, aceasta este un mod eficient și sănătos de a pierde în greutate. Aceste alimente cresc senzația de sațietate și, prin urmare, pot ajuta la limitarea de a mânca în exces.

 2. Aport mai mare de fibre Dieta Pegan oferă o abundență de fibre alimentare, care oferă numeroase beneficii asupra sănătății, cum ar fi îmbunătățirea digestiei și reducerea riscului de diabet. Fructele, legumele, cerealele integrale și alte alimente vegetale sunt toate pline de fibre solubile și ne solubile, care sunt esențiale pentru dieta pegan.

 3. Reducerea toxinelor Alimentele din dieta pegan sunt în general produse neprocesate, de calitate superioară din industria alimentară. Acestea oferă mai puține toxine și pot reduce substanțele chimice care afectează sănătatea.

 4. Aceasta poate preveni bolile cronice. Mâncând în mod responsabil, dieta pegan poate reduce riscul bolilor cronice. Acest lucru se datorează faptului că alimentele promovate de această dieta sunt bogate in nutrienti esentiali si scazut in grasimi saturate si colesterol.

 5. Îmbunătățirea energiei Consumul de alimente nutritive și neprocesate poate ajuta la creșterea energiei și la prevenirea epuizării. Mâncând alimentele corecte vei avea mai multă energie și vei putea să faci mai multe activități.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Dieta Pegan: Ce ar trebui să știți despre ea?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×