Diferența dintre arta modernă și cea contemporană

Diferența dintre arta modernă și cea contemporană

Arta modernă și cea contemporană sunt două genuri de artă ce sunt des separați în cărțile de istorie a artei. Există anumite similitudini și diferențe între cele două genuri de artă, iar discutarea acestora poate ilustra în ce mod arta se schimbă și se maturizează de-a lungul istoriei.

Ce este arta modernă?

Arta modernă se referă la stilurile de artă ce au sărit în sufletul publicului în perioada cuprinsă între anii 1860 și anii 1970. Această eră a artelor vizuale coincide cu epoca industrializării și cu revoluția socială și culturală în care câștiga teren pe scară mai largă egalitatea de gen. Luptele pentru libertatea de exprimare, pentru drepturile femeilor și pentru schimbarea poziției muncitorilor au schimbat fața Europei și au dat naștere artelor moderne. Artistul modern era practic un om entuziast, sociabil și extrem de deschis la noile idei.

Printre principalele curente artistic moderniste se numără impresionismul, simbolismul, cubismul, expresionismul, futurismul și constructivismul. Aceste stiluri au redefinit prețuirea și standardul de artă, având accent pe calitățile estetice și pe lucrări de artă ce scoteau în evidență diferite perspecti al problemelor.Ce este arta contemporană?

În prezent, arta contemporană se referă la stilurile și mișcările artistice ce se produc în această perioadă. Pe măsură ce creativitatea animalcă se schimbă în mod constant, există numeroase mișcări artistice și curente care se înmulțesc în prezent. Arta contemporană se bazează pe standardele și principiile artelor moderne, îmbunătățirea tehnicilor artistice și acceptarea alternativelor culturale. Artistul contemporan se bazează deseori pe cercetarea potențialelor noi și încercările constante de a evolua folosindu-se de tehnologii existente sau de a crea unele noi.

Principalele curente artistice contemporane sunt artele performative, optica artei, artele instalației, țesutul de artă, arta postmodernă, artele grafice și cultura pop. Aceste stiluri de artă și lumi vizuale sunt unele dintre cele mai reprezentative caracteristici ale artei actuale, menite să aducă perspectivele noi, să provoace și să se exprime asupra modului în care persoanele și lumea percep arta.

Ce este arta budista? Istoria si simbolurile in arta budista Te-ar putea interesa si: Ce este arta budista? Istoria si simbolurile in arta budista

Cum se deosebesc arta modernă de cea contemporană?

Există unele aspecte cheie care îi diferențiază pe cei doi artiști moderni și contemporani. Iată care sunt diferențele de bază între arta modernă și cea contemporană:

Scopul: Artiștii moderni se concentrau pe estetica și se străduiau să demonstreze că ei pot să vorbească prin lucrările lor, în timp ce artiștii contemporani sunt preocupați de subiecte interesante sociale sau politice, folosind artele pentru a transmite mesajele lor.

Obiectele: Arta modernă se concentrează în principal pe înțelegerea naturii obiectelor. Acești artiști se concentrează asupra detaliilor, alegând culori și forme ce se vor potrivi în lucrările lor. În schimb, artiștii contemporani se concentrează pe furnizarea unui conținut complex al lucrării lor, folosind obiecte, non-obiecte sau chiar tehnologi moderne.

Tehnicile: Arta modernă se concentrează în principal pe îmbinarea tradițiilor clasice într-o perspectivă modernă, în timp ce artiștii contemporani se concentrează și pe explorarea tehnicilor și ideilor noi. Astfel stilurile de artă sunt mai variate în comparație cu arta modernă.

Arta modernă și cea contemporană sunt două stiluri extrem de diferite de arte vizuale, însă fiecare este valoroasă în felul ei. Arta modernă reprezintă o schimbare revolutionară în domeniul artei, într-o perioadă în care oamenii se opuneau formelor de socializare conservatoare și în timp ce, în prezent, arta contemporană se bazează pe principiile și tehnicile artelor moderne, furnizând conținut interesant și provocator publicului. Ambele stiluri de artă pot fi admirate și înțelese prin intermediul unei bune cunoașteri a meteodelor, conceptelor și tehnicilor folosite de artiști.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Diferența dintre arta modernă și cea contemporană

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×