Diferențele durerii acute și subacute

Diferențele durerii acute și subacute

Durerea este una dintre senzațiile cele mai enervante și provocatoare pe care le poate experimenta un om. Clasificarea corectă a durerii și înțelegerea diferențelor dintre durerea acută și durerea subacută poate ajuta la gestionarea durerii și reducerea efectelor sale asupra sanatatii.

Ce sunt durerile acute și subacute?

Durerile acute sunt senzații de disconfort caracterizate prin disconfort imposibil sau dureros și sunt de obicei simptomele unei afecțiuni. Pot fi cauzate de o boală acută sau o durere cauzată de un traumatism - cum ar fi o fractură sau o entorsă. Durerea acută poate fi foarte intensă și poate limita capacitatea unei persoane de a se mișca, manevra sau efectua anumite activități.

Durerea subacută, pe de altă parte, este aceea care persistă timp de câteva săptămâni sau luni. Această durere poate avea intensitate variabilă, dar, de obicei, este constantă și dureroasă, în special când persoana încearcă să facă anumite activități. Ea poate fi cauzată de o afecțiune cronică, cum ar fi artrita.

Ce alte diferențe există între durerile acute și cele subacute?

Durata

Durata este poate cea mai mare diferență între durerile acute și cele subacute, pentru că durerea acută este, de obicei, simptomatică unei anumite condiții și se amelioră odată cu tratamentul corespunzător, în timp ce durerea subacută uneori persista pentru o perioadă mai mare de timp.Cauze

Diferențele între durerile acute și cele subacute se reflectă, de asemenea, în cauza lor. Durerea acută este, de obicei, simptomatică unei boli, cum ar fi o infecție, o afecțiune sau o traumă acută. Pe de altă parte, durerea subacută este adesea cauzată de afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, bursita sau tendinita.

Sensibilitate la vreme

În multe cazuri, vremea joacă un rol important în intensitatea durerii. De exemplu, durerea subacută, cum ar fi artrita, poate fi agravată de vremea nefavorabilă, precum ploilor sau vântului rece. Durerile acute, pe de altă parte, pot fi afectate doar într-o mică măsură de vreme.

Tratament diferit

Deoarece cauzele durerii acute și subacute sunt diferite, se impune și tratament diferent. De exemplu, durerea acută poate fi tratată prin repaus, un regim alimentar adecvat, medicamente, fizioterapie și chiar interventii chirurgicale. Durerea subacută, în schimb, este tratată diferit pentru fiecare persoană, dar poate include medicamente, fizioterapie, schimbări ale stilului de viață sau interventii chirurgicale.

Cauze ale durerii toracice despre care nu știai Te-ar putea interesa si: Cauze ale durerii toracice despre care nu știai

Care sunt simptomele durerii acute și subacute?

Simptomele durerii acute și subacute variază de la persoană la persoană, dar sunt similare în mare parte.

Simptomele durerii acute pot include:

 • Senzație de arsură și furnicături.
 • Sensibilitate la atingere.
 • Durere pulsatorie.
 • Oboseală.

Simptomele durerii subacute pot include:

 • Durere persistenta.
 • Carcei.
 • Senzație de arsură.
 • Sensibilitate la atingere.
 • Oboseală.

Cum se gestionează durerea acută și durerea subacută?

Gestionarea durerii acute și durerii subacute poate ajuta la reducerea efectelor sale, la reducerea numărului de medicamente și la creșterea calității vieții.

Gestionarea durerii acute poate include:

 • Repaus și odihnă suficientă.
 • Un regim alimentar sănătos și echilibrat.
 • Aplicarea gheții sau a căldurii pentru a gestiona durerea.
 • Exercitii incetinite, special gandite pentru a preveni riscul si oboseala excesiva.
 • Utilizarea de medicamente prescrise pentru ameliorarea durerii si reducerea inflamatiei.

Gestionarea durerii subacute poate include:

 • Utilizarea de medicamente prescrise, cum ar fi antidepresive și medicamente antiinflamatorii.
 • Fizioterapie.
 • Achiziționarea de dispozitive de susținere precum orteze și talonete pentru a preveni durerea.
 • Exercitii moderate care vizeaza intarirea musculaturii si ajuta la incetinirea progressiei bolii.
 • Utilizarea de produse naturiste pentru durere precum salvele de lavandă sau capsunile.

Diferențele dintre durerea acută și cea subacută pot face diferența între administrarea medicamentelor corecte, pentru a calma durerea și pentru a o reduce. Pentru a diagnostica corect durerea și cauza ei, este important să se consulte un medic și să se încerce cu succes gestionarea și reducerea durerii. Prin înțelegerea termenilor și diferențelor dintre durerile acute și ulterioare, se poate obține o mai bună calitate a vieții, indiferent de cauza durerii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Diferențele durerii acute și subacute

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×