15 cele mai bune documentare despre criminali in serie

Multi oameni sunt interesati de crima adevarata, care implica o multime de povesti cu ucigasi in serie, deoarece multi oameni doresc sa stie ce anume determina o persoana sa ucida pe cineva. Potrivit cercetarilor, cei mai multi dintre factorii care de obicei modeleaza o persoana pana cand aceasta devine un criminal in serie sunt de obicei evenimente si traume semnificative care s-au petrecut in copilaria lor. Cu toate acestea, acesta nu este cazul tuturor ucigasilor in serie.

Prin urmare, acest articol va explora cele 15 documentare despre criminali in serie pentru a oferi cititorului o perspectiva mai profunda asupra lumii crimei adevarate si a ceea ce se intampla.

Conversatii cu un ucigas: benzile Jeffrey Dahmer

Documentarul este o serie in trei parti scrisa de Joe Berlinger, care descrie povestea reala a ceea ce s-a intamplat cu adevarat cu criminalul in serie Jeffrey Dahmer si cum a comis crimele. Documentarul prezinta interviuri audio cu Jeffrey Dahmer si echipa sa de aparare care, la randul lor, ofera unui adevarat pasionat de crime o sansa rara de a asculta povestea din perspectiva ucigasului si, astfel, de a afla mai multe despre ceea ce l-a motivat sa comita crimele. Documentarul face, de asemenea, gauri in responsabilitatea fortelor de politie, deoarece au lasat un violator condamnat sa mearga in libertate pentru o lunga perioada de timp si de data aceasta, el a facut crime dispretuitoare multor victime.

Ted Bundy: Indragostit de un ucigas

Acest documentar este povestit de Elizabeth Kendal, care a fost iubita de multa vreme a celebrului criminal in serie Ted Bundy. Documentarul ofera o perspectiva unica, deoarece suntem capabili sa intelegem cum a fost Ted Bundy din perspectiva acelor oameni apropiati. Documentarul in care Zac Efron il interpreteaza pe Ted Bundy exploreaza relatia pe care Elizabeth si fiica ei Molly au avut-o cu Ted Bundy, fara sa stie ca era un barbat periculos. Pe masura ce documentarul progreseaza, putem asista la impactul pe care crimele sale l-au avut asupra oamenilor care ii erau apropiati, dupa ce s-a dezvaluit ca era un criminal in serie. In plus, documentarul umanizeaza actiunile lui Ted Bundy prin faptul ca, intelegand durerea emotionala si psihologica prin care au trebuit sa treaca cei doi din cauza lui Ted Bundy, putem explora impactul uman pe care l-au avut crimele sale.John Wayne Gacy: Diavolul deghizat

Documentarul este unic, deoarece este spus din perspectiva criminalului insusi. Marturisirile facute de John Wayne Gacy inainte de a fi condamnat pentru 33 de crime care l-au dus sa fie condamnat la moarte si executie sunt prezentate in documentar. Comentariul capteaza atentia publicului datorita comentariului dat de John Wayne Gacy care face intriga interesanta. Mai mult, capacitatea regizorului de a se asigura ca experientele victimei nu sunt umbrite de povestea criminalului in serie despre ceea ce l-a motivat sa comita crimele.

Povestile Dormitorului Sumbru

The Tales of the Grim Sleeper este un documentar de Nick Broomfield. Documentarul ofera unui adevarat pasionat de crime o relatare a crimelor comise de Lonnie David Franklin Jr. din 1984 pana in 2007, care a fost o perioada destul de lunga. Documentarul analizeaza cele 10 crime comise de acest criminal in serie. Porecla i-a venit de la faptul ca a luat o pauza de la crima din 1988 pana in 2002, cand s-a intors din nou. Documentarul se concentreaza asupra modului in care Franklin a reusit sa evite arestarea atat de multi ani, in ciuda gravitatii crimelor pe care le-a comis. Documentarul a fost bine primit de public si a fost chiar selectat pentru Premiile Academiei in 2015.

Star Wars: Cele mai bune personaje reformate din franciză Te-ar putea interesa si: Star Wars: Cele mai bune personaje reformate din franciză

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Ricardo Ramirez, cunoscut sub numele de The Night Stalker, a fost un criminal in serie notoriu, binecunoscut pentru crimele sale. Povestea criminalului in serie a fost folosita ca intriga pentru mai multe emisiuni de televiziune si filme. Ramirez a fost activ in anii 1980 si era cunoscut pentru ca era un violator, criminal, hot si rapitor. Documentarul urmareste doi detectivi in timp ce lucreaza din greu pentru a-l retine pe urmaritorul de noapte inainte ca ea sa provoace mai multe daune, ucizand deja 15 persoane. Detectivii lucreaza din greu pentru a gasi indicii care sa-i aduca mai aproape de prinderea criminalului in serie. Interactiunile pe care le-au avut cu Ramirez fac documentarul destul de intens.

Prinderea ucigasilor

Acesta este un documentar in zece parti care ofera unui adevarat pasionat de crime o privire asupra diferitelor cronici in timp ce politia incearca sa prinda criminali. Documentarul ofera privitorului o sansa rara de a experimenta si de a afla detaliile si efortul pe care autoritatile de aplicare a legii le depun pentru a prinde criminali din intreaga lume. Partea unica a acestei docuserie este ca nu ofera spectatorului o poveste despre un criminal in serie si, in schimb, ei ajung sa invete despre diferitii criminali in serie de pe glob si despre cum au fost prinsi.

Spintecatorul

Documentarul prezinta povestea lui Peter Sutcliffe, care a fost un criminal in serie care actiona in nordul Angliei in anii 1970. cele mai multe dintre crimele pe care le-a comis s-au petrecut intr-un comitat cunoscut sub numele de York, ceea ce ia adus porecla de Spintecatorul din Yorkshire. Sutcliffe a ucis 13 femei si le-a agresat pe alte cateva in timp ce se afla in plina crima.

Documentarul care este difuzat pe Netflix are patru parti si ofera o imagine detaliata a crimelor care au fost comise de Spintecatorul din Yorkshire. Documentarul explica de ce autoritatilor locale le-a fost greu sa retina criminalul. Intarzierea prinderii lui s-a datorat faptului ca victimele erau femei, iar la momentul respectiv, politistii aveau o atitudine sexista fata de infractiunile comise femeilor. Documentarul este unul perspicace asupra modului in care neglijenta poate provoca efecte adverse si ar fi un ceas interesant pentru spectator.

Consultati acest articol despre cele mai bune 20 de podcasturi despre criminali in serie si criminalitate aici

Femeile si criminalul

Documentarul este o serie care cuprinde sapte crime care au avut loc intre 1991 si 1997 in societatea pariziana. Persoana care a comis crimele, Guy Georges a fost supranumit Bestia Bastiliei. Inainte de a fi arestat pentru crime, criminalul in serie fusese in inchisoare pentru acuzatii de agresiune si viol. Documentarul prezinta partea victimei a povestii prin Anne Gautier, care a fost mama uneia dintre victime. Este un serial unic care il va face pe spectator sa sublinieze prin ce au trecut victimele si familiile lor in mana Bestiei Bastiliei.

Cele mai bune filme cu Tom Holland, clasate Te-ar putea interesa si: Cele mai bune filme cu Tom Holland, clasate

Aileen: Viata si moartea unui criminal in serie

Acest documentar a fost regizat de Nick Broomfield in 2003, ca o continuare a filmului sau din 1992, care a prezentat eforturile sale de a o intervieva pe celebrul criminal in serie Aileen Wuornos. Aileen a ucis sase clienti barbati in timp ce era prostituata de-a lungul autostrazii din Florida. Cand a fost dusa in judecata, Aileen a fost condamnata la moarte si urma sa fie executata prin injectie letala. Documentarul o arata pe Aileen in inchisoare, dar starea ei mentala s-a deteriorat negativ. Aileen Wuornos a fost ulterior executata in 2002, dupa ce a petrecut 12 ani in inchisoare. Executia a fost facuta pe fondul controverselor despre cum nu trebuia sa fie executata, deoarece nu era apta mental.

Ucigasii din spatele gratiilor: Povestea nespusa

Acest documentar despre criminal in serie analizeaza mai multe crime comise de ucigasi in serie. Partea unica a acestui documentar este ca il prezinta pe David Wilson, un profesor de criminologie care isi aduce expertiza si analizeaza dovezile adunate de oamenii legii in timpul anchetelor crimelor comise de ucigasi in serie din Anglia. Spectacolul va interesa spectatorul, deoarece expertul dezvaluie cum ar fi trebuit tratat cazul.

Voi fi plecat in intuneric

Documentarul a fost lansat in 2020 si exploreaza crimele nerezolvate ale ucigasului Golden State. Ucigasul Golden State a terorizat locuitorii din San Francisco in anii 1970 si 1980. Documentarul se bazeaza pe romanul lui Michelle McNamara si exploreaza modul in care autoarea se absoarbe in crimele comise de ucigasul Golden State in timp ce isi scrie cartea.

Cei mai rai ucigasi din lume

Documentarul este asa cum sugereaza si titlul, in sensul ca se uita la cei mai groaznici ucigasi in serie la care a fost vreodata martora lumea. Documentarul a fost lansat pentru prima data in 2017 si este acum la al saptelea sezon, care a fost lansat in ianuarie 2023. Documentarul foloseste experti precum criminalisti, criminologi, avocati si psihologi care analizeaza dovezile si ofera telespectatorilor fapte reale.

HH Holmes: Primul criminal in serie al Americii

Documentarul care a fost lansat in 2004 il prezinta pe HH Holmes si crimele pe care le-a comis in calitate de escrocher. Documentarul se concentreaza pe hotelul Chicago cu camere de tortura si trapa si, de asemenea, unde se crede ca si-a desfasurat activitatile groaznice acolo. Documentarul reactiveaza parti din copilaria lui pentru a incerca sa dezminti unele mituri stabilite de mult timp care au fost asociate cu HH Holmes.

Prinderea ucigasilor

Documentarul Netflix, care a fost lansat in 2021, prezinta cele mai dificile cazuri din lume si efortul pe care l-au depus in timp ce studiaza crima si lucreaza pana cand ucigasul este retinut si arestat. Acest documentar este destul de bun, deoarece examineaza in profunzime faptele si modalitatile folosite de autoritatile de aplicare a legii pentru a prinde criminalul si ofera astfel o perspectiva unica a cazului.

Ucigasul confesiunii

Acesta este, de asemenea, un documentar Netflix care il prezinta pe Henry Lee Lucas, care a fost unul dintre cei mai notorii criminali in serie din lume. Criminalul in serie a marturisit ca a ucis peste o suta de victime, dar a fost condamnat doar pentru uciderea a unsprezece dintre ele. Documentarul ofera spectatorului o investigatie detaliata a crimelor care ii va lasa pielea de gaina.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 15 cele mai bune documentare despre criminali in serie

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×