Efecte secundare neașteptate ale semințelor de coriandru

Efecte secundare neașteptate ale semințelor de coriandru

Semințele de coriandru sunt un condiment aromatic folosit în mod tradițional în bucătăria olandeză. Din păcate, mulți oameni ignoră potențialele efecte secundare neașteptate ale semințelor de coriandru și folosesc produsul fara a ști multe despre excesul de consum.

Coriandrul este adesea folosit ca un condiment în mâncărurile din întreaga lume, după cum mentioneaza American Chemical Society. Fructele și frunzele plantei lemnoase sunt, de asemenea, folosite ca ingrediente în mâncăruri sau băuturi. Semințele de coriandru sunt utilizate, de asemenea, în produse de zahăr și alte băuturi.

Însă, atunci când se consumă în exces, semințele de coriandru pot provoca complicații medicale și efecte secundare neașteptate. Acestea sunt câteva simple exemple:

1. Vărsături și diaree

Unul dintre efectele secundare neașteptate ale semințelor de coriandru se referă la simptome digestive, precum diareea. În plus, pot apărea vărsături însoțite de greață. Acestea pot fi consecințele consumului excesiv de semințe de coriandru și se datorează faptului că conțin unele toxine, care pot provoca vărsături.

2. Reacții alergiceSemințele de coriandru conțin anumite proteine care pot provoca reacții alergice. Una dintre cele mai frecvente simptome ale unei reacții alergice la semințele de coriandru sunt erupțiile cutanate. Acestea pot fi iritante și pot provoca mâncărime. Rezultatul unei reacții alergice severe pot include oboseală, dificultăți respiratorii și amețeli.

3. Atacuri de panică

Arhivele Asociației Americane de Neurologie pot să vă spună că o persoană care consumă în exces semințe de coriandru poate dezvolta o tulburare gastrointestinală cronică cunoscută sub numele de colon iritabil. Printre simptomele cel mai frecvent întâlnite se numără: dureri abdominale, balonare, arsuri la stomac și diaree. Persoana poate, de asemenea, să înceapă să sufere de atacuri de panică în această perioadă.

4. Tulburări de somn

În sindromul colonului iritabil, disconfortul abdominal poate provoca întreruperi ale somnului nocturn și scăderea în greutate. Persoanele cu aceste simptome s-ar putea să simtă că nu se odihnesc suficient. În acest caz, se recomandă sfătuirea unui medic pentru tratamentul corect.

Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale orezului negru Te-ar putea interesa si: Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale orezului negru

5. Infectii fungice

Semințele de coriandru sunt infestate adesea cu diferite tipuri de fungi și bacterii, care pot provoca, de asemenea, reacții alergice. Aceste substanțe nu sunt, de asemenea, considerate potrivite pentru o alimentație sănătoasă. Din acest motiv, trebuie să se abțină de la consumul de semințe de coriandru crude sau neprelucrate.

6. Creșterea ratei de diabet

Un consum excesiv de semințe de coriandru poate conduce la o creștere a riscului de apariție a diabetului zaharat. Acest lucru se datorează faptului că semințele conțin acizi grași saturați și carbohidrați săraci nutrițional, precum și un număr mare de grăsimi.

Cum se evită efectele secundare neașteptate?

Cei care doresc să evite efectele secundare neașteptate ale semințelor de coriandru trebuie să urmeze câteva sfaturi simple. Acestea sunt:

  • Să se mențină o dietă sănătoasă și echilibrată.

  • Să consumați semințele de coriandru sub formă de capsule sau tablete, precum și marca letrică și ierburi aromatice.

  • Să nu se abțină de la consumul de semințe de coriandru crude, deoarece pot conține specii de fungi și bacterii nocive.

  • Să beți zilnic multă apă și alte lichide pentru a menține hidratarea.

  • Să nu se amestece coriandrul cu alte produse alimentare.

  • Să se evite excesivul consum de semințe de coriandru.

Semințele de coriandru sunt un condiment extraordinar folosit în bucătăria olandeză, dar trebuie să se țină cont de potențialele efecte secundare neașteptate asociate cu excesul de consum. Dintre acestea, se numără vărsături, diaree, reacții alergice, atacuri de panică, tulburări de somn și diabet. Mai mult, semințele de coriandru se pot infesta cu diferite tipuri de fungi și bacterii, care pot provoca, de asemenea, reacții alergice. Numai prin respectarea sfaturilor de mai sus, se pot evita efectele secundare neașteptate ale semințelor de coriandru.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Efecte secundare neașteptate ale semințelor de coriandru

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×