Elizabeth Holmes amână începerea pedepsei cu închisoarea

Elizabeth Holmes amână începerea pedepsei cu închisoarea

Instabilitate, dubii și o polemică ce are epicentrul în jurul lui Elizabeth Holmes – aceasta este fraza scurtă care ar putea începe prezentarea cea mai recentă a scenei financiare americane. După ce a fost acuzată de fraude fundamentale și mai multe alte acuzații de fraudare, Elizabeth Holmes a fost condamnată la ani grei de închisoare, însă eliberarea ei va fi acum amânată din pricina pandemiei de coronavirus. Am anunța, în continuare, totul despre Elizabeth Holmes, acuzațiile care i s-au adus, condamnarea și ce se întamplă acum.

Cine este Elizabeth Holmes și ce infracțiuni i s-au adus

Elizabeth Ann Holmes s-a născut în 1984 în Washington. A devenit, relativ rapid, o faimă a lumii afacerilor și medicinii după ce a fondat compania Theranos – o companie revoluționară, în sensul că a inventat un aparat ce permitea multiplele analize medicale, cu ajutorul doar unei picături de sânge. Compania ei a ajuns la o valoare de peste 9 miliarde de dolari și a câștigat, pe plan internațional, multă admirație.

În 2018, însă, Holmes a fost acuzată de ac. Securității și schimbului (SEC), alături de alți cinci membri ai board-ului companiei, de multiple acuzații de fraude și false informații privind performanța tehnologiei companiei. Au fost lansate acuzații de subminare a reglementărilor și infracțiuni financiare privind compania Theranos.Condamnarea acestor acuzații și amânarea eliberării

Pe 15 iulie 2020, într-o sală de tribunal aglomerată, după ce aceasta a recunoscut că mare parte din ceea ce a făcut în compania sa constituie infracțiuni, Elizabeth Holmes a fost condamnată la servirea unei pedepse de închisoare de 10 ani. Alaturi de aceasta, cinci membri ai board-ului – Kin Joost, Douglas Oscar, Suneet Sing, Amir Sweid și Edward Yiu – au primit pedepse similare.

Tribunalul a programat data eliberării pentru 2 martie 2021, însă acest termen ar fi putut fi amânat din cauza răspândirii coronavirusului, și, consequent, răspândirii cazurilor de Covid-19 și a stărilor de alertă în toată țara.

Ținând cont de acest lucru, Departamentul de Justiție american a facut o cerere judecătorului ca eliberarea lui Elizabeth să fie amânată. Pe 3 noiembrie, cererea a fost acceptată, astfel încât noua dată programată a eliberării a fost stabilita la 12 iunie 2021.

Elizabeth Holmes amână intrarea în închisoare cu un alt apel Te-ar putea interesa si: Elizabeth Holmes amână intrarea în închisoare cu un alt apel

Avocatul Apărarii și reactiile publicului

Avocatul apararii, Dana Cane, a făcut diverse declaratii înaintea pronuntarii condamnarii și a prezentat justiției motive pentru care Elizabeth Holmes nu ar fi trebuit să stea închisă și ar fi trebuit să servească o pedeapsă mai ușoară. Din păcate, vocea sa nu a fost ascultată și procesul a continuat.

Reacția publicului a fost cea obișnuită, în circuit open. Unii o suspectau deja de fraude și cereau ca Holmes să stea în închisoare cel puțin pentru 10 ani, în timp ce alții îi cereau ca condamnarea ei să fie anulată, considerând că nu-și merita pedeapsa.

Cum vor fi îndeplinite conditiile prevăzute în sentința judecătorească

Atunci când va fi eliberată din închisoare, Elizabeth Holmes va trebui să rămână sub atenția unui membru al Biroului Investigațiilor Penale (BOP) și să se prezinte periodic în fața acestuia pentru o perioadă maximă de 5 ani.

În plus, Holmes va fi obligată să plătească o amendă de peste 700.000 de dolari. Aici intră unele dintre costurile cheltuite de SEC pentru investigații și pentru demararea procesului judiciar, plus costuri pentru avocații care au reprezentat acuzația în fața curții.

Holmes va mai trebui să adopte regimuri de supraveghere care să acopere multiple chestiuni, în principal acestea vor fi legate de magnitudinea și modul în care aceasta se va implica în orice tip de afaceri – financiare, tehnologice, de IT sau orice alte sectoare.

Un alt aspect important al sentinței judecătorești este că Elizabeth Holmes va fi condamnată să activeze în domeniul educației, ori unde este nevoie de servicii de mentorat în spitale, clinici și în comunitățile din care provine. Holmes trebuie să se angajeze în două proiecte anuale în domeniul medical și să dea o contribuție semnificativă sistemului medical din proveniența ei.

Inclusiv în acest context, Holmes va fi condamnată să creeze un program pentru comunitate care să-i permită adulților să fie pregătiți și să participe la procesele de mentorat și învățare în contextul domeniului medical.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Elizabeth Holmes amână începerea pedepsei cu închisoarea

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×