Este o idee rea să faci mișcare seara?

Este o idee rea să faci mișcare seara?

Sportul și activitatea fizică sunt importante pentru sănătatea noastră. Exercițiile routine vizează imbunatatirea stării fizice, dar contează și momentul în care facem mișcare. Putem face exerciții fizice atât dimineața cât și seara, dar nu este la fel de benefică atunci când ne antrenăm seara? Este o idee rea să faci mișcare seara?

În acest articol vom discuta despre beneficiile și riscurile sesiunilor de antrenament seara și vom descoperi dacă este eficient pentru sănătatea noastră să facem mișcare seara.

Beneficiile sesiunilor de antrenament seara

Exercițiul fizic este benefic în cazul oricărei persoane, deși cei mai mulți dintre noi aleg să se antreneze dimineața. Dar nu înseamnă că exercitarea seara nu este eficienta.

De fapt, un antrenament seara poate avea multe beneficii pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Iată câteva dintre beneficiile sesiunilor de antrenament seara:

 1. Reduce stresul: Activitatea fizică poate funcționa destul de bine ca și antidot la stresul zilnic. Se pare că exercițiile fizice reduc nivelul de stres și reduc simptomele depresiei.

 2. Antrenează muschii: Muskii se antrenează extrem de eficient seara, deoarece ei sunt încălziți după exercițiile zilnice. Acest lucru îi face mai susceptibili de a se descompune și de a se reface.

  
  
  
 3. Starea de spirit: Creșterea pulsului și consumul de oxigen stimulează eliberarea endorfinelor, care pot îmbunătăți starea ta de spirit.

 4. Oboseala: Se pare că exercițiul fizic ameliorează simptomele oboselii cronice și stimulează energia corporală.

Riscurile sesiunilor de antrenament seara

Știm că sesiunile de antrenament seara au avantaje, dar antrenarea seara poate avea și anumite riscuri. Hai să descoperim care sunt acestea.

 1. Exerciții excesive: Majoritatea medicilor și oamenilor de știință sunt de acord că sesiunile de antrenament seara sunt ideale pentru antrenamentele de intensitate joasă sau moderată. Dar ar trebui să evităm exercițiile puternice sau intense seara pentru a evita epuizarea.

 2. Oboseala: În timp ce majoritatea dintre noi se bucură de beneficiile sesiunilor de antrenament seara, aceasta poate să aibă un efect negativ asupra persoanelor care se confruntă cu epuizarea. Acest lucru se datorează faptului că exercițiul fizic seara vă poate face mai obosit și tulburarea somnului, care împiedică corpul să se odihnească suficient.

  Ce să faci când te simți pierdut în viață? Te-ar putea interesa si: Ce să faci când te simți pierdut în viață?
 3. Creșterea presiunii arteriale: Exercițiile seara pot provoca creșterea presiunii arteriale. Acest lucru se datorează faptului că nivelul dvs. de energie se îmbunătățește și ritmul inimii poate crește ca rezultat. Acest lucru poate fi riscant în cazul pacienților care suferă de diverse afectiuni cardiace.

 4. Somn de înaltă calitate: Se pare că sesiunile de antrenament seara pot și nu pot influența calitatea somnului. O sesiune de antrenament seara potrivit poate spori calitatea somnului, dar prea mult efort înainte de a merge la culcare poate provoca tulburări ale somnului și scăderea calității somnului.

Deci, este o idee rea să faci mișcare seara?

Exercițiul fizic seara poate fi plin de beneficii și poate ajuta la reducerea stresului, restabilirea energiei și îmbunătățirea musculaturii. Însă, este important să ne limităm sesiunile de antrenament seara la exerciții moderate și să evităm prea mult efort și exerciții intense. De asemenea, ar trebui să ne asigurăm că avem un somn de înaltă calitate și că orice antrenament seara nu dăunează presiunii arteriale.

Cu toate acestea, fiecare organism este diferit și sesiunile de antrenament seara pot funcționa bine pentru unii și nu pentru alții. Dacă aveți întrebări cu privire la sesiunile de antrenament seara, consultați-vă medicul înainte de a vă angaja în orice program de exerciții.

Antrenamentul seara are multe beneficii, de la reducerea stresului la îmbunătățirea musculaturii și creșterea calității somnului. Cu toate acestea, sesiunile de antrenament seara pot fi critice pentru persoanele care se confruntă cu epuizarea și solicitări mari, care pot afecta presiunea arterială și calitatea somnului.

Prin urmare, sesiunile de antrenament seara sunt o idee bună, dar nu ar trebui să dedicăm prea mult timp activităților fizice și să evităm exercițiile excesive sau intense.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Este o idee rea să faci mișcare seara?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×