Evoluția limbii engleze: Contribuții ale limbilor europene

Evoluția limbii engleze: Contribuții ale limbilor europene

Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi ale lumii care prin evolutia sa aproape inexplicabila si-a adunat majoritatea influentelor de peste marele continent european. Acest articol analizează contribuția majoră a limbilor europene la evoluția modernă a limbii engleze, cu un accent special pe limba latină.

Limba engleză este o limbă de origine germanică care la momentul actual este vorbită în mai mult de șaizeci și cinci de țări din întreaga lume. Cu peste un miliard și jumătate de vorbitori de limbă engleză în lume, limbajul englez a devenit rapid lingua franca pentru comunicarea în întreaga lume. Această uimitoare scădere a intensificat la dezvoltarea lingvistica a limbii engleze, deoarece acesta a foster o gamă larga de influente si tehnologie și forme culturale. Aceste influentele, majoritatea provenite din Europa, au adăugat noi concepte si vocabulaș obiceiuri limbii engleze care definesc transformarea lingvistica a limbii pana la ceea ce este astazi - o adevarata dubla domesticita a doua limbi: engleza veche și engleza moderna.

Limba veche sau " Anglo-Saxon "

Perioada initiala a limbii engleze este numita perioda a limbii vechi sau „Anglo-Saxon”, distingându-se din multe limbi germanice. Provenind din germanicul de nord-vest, cunoscut sub numele de "Old Saxon", limbii engleze antice i s-au adăugat influențele limbilor vorbitoare în egală măsură din Scandinavia și Africa de nord. Aceste limbi, care au contribuit la formarea limbii engleze vechi, au fost mai târziu cunoscute sub denumirea de „ingvēz”, termenul folosit de către vikingii viking din adevaratele lor invazii și cuceriri si migrantii ce au colonizat insula britanica. Cele mai obicei cuvinte in engleza veche au provenir și aspecte ale vieții somadare despre care călătorii scandinavi se conectau; fenomene legate de marină, agricultura, fierărie, lan dar și unele cuvinte pentru ierburi şi animale.Limba latină

În secolul al cincilea, evoluția limbii engleze a avut de suferit o schimbare majora deoarece invazia romana pe Britanica si-a pus amprenta asupra limbii vorbite. Aceasta invazie a dus la introducerea limbilor latine si grececla in vocabulașul englez și a lansat perioada denumită „Anglo-Latină”, caracterizată prin răspândirea cuvintelor latine in vocabulaș. Alte forme de limbi din care s-au imprumutat cuvinte in limba engleza din aceasta perioada au fost lengua hispanica, talianu și germana, contribuind la transformarea limbii engleze.

Ce este E-Learning? Beneficii ale e-learning-ului Te-ar putea interesa si: Ce este E-Learning? Beneficii ale e-learning-ului

Limba franceză

Descendentul de limba latină, limba franceză a constituit influența majora asupra limbii engleze, contribuind decisiv la formarea limbii engleze Iatine. Aceasta perioadă a fost numită "Anglo-Normana", deoarece influența Frencha a fost adusă de invadatorii normanzi in anul 1066. Aceast influență franceza a fost atat de puternică încât mai mult de zece mii de cuvinte francez-normande au fost introduse în limba engleză, inclusiv cuvinte ca "cerceta" (to search), "viciu" (village), si "oțel" (steel).

Limba scandinavă

Inainte de dominația franceza, limba engleza a fost influențată de limbile scandinave de vikingi invadatorii. Aceste limbi au experimentat o schimbare substantiala si preponderenta directa in vocabulașul englez, intrucat invadatori au introdus o sumedenie de cuvinte care descriu mediul lor aspru maritim și inclovator, limbajul pe care-l aveau la acea vreme. Aceste cuvinte sunt cunoscute sub denumirea de „Sweordisk words”, reflectand specificul caracteristic al limbii engleze vechi.

Limba germana

Cea mai mare influența în evoluția limbii engleze a venit de la limba germana. Contribuțiile germanice au fost văzute în două forme: una directă, deoarece tații invadatori ai britanilor au vorbit această limbă, și una indirectă, deoarece limba latină a fost foarte asemănătoare cu limba germana, ceea ce a permis chiar și Romanii să-i înțeleagă pe germani, această tendinta fiind numita „lingua franca” care ulterior si-a pus amprenta pe limba engleza moderna.

Engleza moderna a trecut prin mai multe transformari si influentational din ultimele doua mii de ani, toate fiind simbolice pentru trecerea cu latență a limbii engleze prin vremurile lumii. Oricare ar fi contribuția fiecărei limbi, aceasta a fost crucială pentru evoluția sa modernă și mult-vorbită a limbii engleze. Acest articol prezintă în detaliu contribuția majoră a diferitelor limbi europene, inclusiv limba latin ă, dialectele germane, lingua hispanica și cele scandinave, la evoluția lingvistica și cresterea reputației a limbii engleze din aceast secol.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Evoluția limbii engleze: Contribuții ale limbilor europene

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×