Evolutia modei boeme: un stil actual cu istorie

Evolutia modei boeme: un stil actual cu istorie

Istoria stilului boem a inceput la sfarsitul secolului al 18 - lea in timpul Revolutiei Franceze. Datorita situatiei provocate de Revolutie, artisti, scriitori, poeti si creativi au fost obligati sa traiasca in saracie.

Din acest motiv, toti au fost nevoiti sa poarte haine second-hand si haine vechi. Odata ce aceasta situatie a trecut si climatul economic s-a stabilizat, artistii au inceput sa-si exprime partea creativa prin imbracaminte. Modul in care si-au transmis viziunea a fost eclectic si artistic.

In acest fel, au luat drept baza, chiar stilul pe care trebuiau sa-l adopte, din cauza deficientelor economice suferite de ani de zile. Astfel, stilul boho s-a nascut si a anuntat o tendinta care dureaza pana in prezent, stilul boho chic sau stilul hippie chic.

Perceptia generala din acea vreme este ca artistii se imbracau similar cu tiganii nomazi. Care isi au originile in zona balcanica, in estul Europei, intr-o regiune numita Boemia. La fel, cuvantul „boem” sau „boem” a devenit sinonim cu o cultura. Asociat cu creativitatea, expresia artistica, impotriva stereotipurilor sociale si estetica dominanta a momentului.Romantici si Boemii francezi

Spre mijlocul secolului al XIX-lea, romanticii (intelectualii care s-au identificat cu arta romantica a vremii) au fost asociati cu boemii francezi. Aceste grupuri au inceput sa incorporeze articole de imbracaminte fluide si rochii curgatoare ( rochiile originale hippie). Imbracaminte cu orientare si inspiratie orientala, elemente medievale si materiale colorate in aspectul sau stil boho.

Ei, de asemenea, au incorporat accesorii de inspiratie Gypsy, coafuri, haine vechi, si articole de imbracaminte uzate. Toate aceste detalii erau foarte diferite de canoanele de moda care predominau la acea vreme. Continuand cu istoria stilului boem, sa vedem acum relatia sa cu miscarea estetica. Desigur, multe au schimbat acest stil pana la evolutia a ceea ce este astazi look- ul boho chic.

Tendințele modei pentru vara 2023: cum să fii la modă fără a cheltui o avere Te-ar putea interesa si: Tendințele modei pentru vara 2023: cum să fii la modă fără a cheltui o avere

Stil Boho miscarea estetica

In timp, stilul boem si boemii au evoluat considerabil. Ceea ce a inceput ca o necesitate din cauza situatiei economice (imbracarea slaba) a devenit o ideologie (moda boema), impotriva materialismului, impotriva conventiilor sociale si, uneori, impotriva igienei personale.

Mai tarziu miscarea boema a luat parte la miscarea estetica, care a luptat impotriva corsetelor rigide ale vremii. Drept urmare, adeptii miscarii estetice au imbratisat noul stil de viata si imbracamintea in stil boho si rochiile in stil boho. Care aveau deja modele vestimentare largi, broderii manuale si modele de inspiratie medievala. Literatura si muzica de atunci au inceput sa se refere la noua cultura boema. Artisti precum Henri Murger si Puccini au dedicat capodopere miscarii boeme.

Icoane de moda boema la inceputul secolului XX

La inceputul secolului al XX-lea, designerii de imbracaminte au inceput sa ia moda boho ca referinta si sa o duca la nivelul urmator. Printre acestia, Paul Poiret, care a incorporat o varietate de detalii etnice in desenele sale, inclusiv elemente de origine rusa. Chiar si stilul de decor boho a fost impus in modul de amenajare a spatiilor.

In prezent, este numit si stilul de decor boho chic. La fel ca si moda, cuvantul „sic” evolueaza amestecand stilul boem cu alte stiluri si atingeri mai actuale. Cu aceasta, se realizeaza o decorare sofisticata hippie. Toate acestea au generat un curent de stil boho house care a ajuns la milioane de case si chiar case renumite.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Evolutia modei boeme: un stil actual cu istorie

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×