Cum sa-ti extinzi corect afacerea intr-o zona noua

Cum sa-ti extinzi corect afacerea intr-o zona noua

Opiniile exprimate de colaboratorii Antreprenor sunt propriile lor.

Pentru multi antreprenori, cresterea inseamna extinderea intr-o locatie noua. Oferirea produselor si serviciilor dvs. intr-un alt stat poate fi o modalitate excelenta de a ajunge la clienti noi si de a va creste cota de piata.

Cu toate acestea, extinderea afacerii dvs. intr-o locatie noua nu este usoara si, daca nu sunteti pregatit, puteti pune ambele locatii in pericol. De aceea este important sa intelegi mai intai in ce te bagi.

Daca va pregatiti sa va extindeti marca intr-o zona noua, iata cinci sfaturi care va vor ajuta sa incepeti.

1. Fa-ti timp

Extinderea intr-o locatie noua va creste oportunitatile de a creste, dar va creste si riscul. Facand mutarea, va asumati un angajament financiar considerabil si va deschideti fata de potentialele probleme legate de cultura companiei. Majoritatea proprietarilor de afaceri subestimeaza ceea ce este nevoie pentru a se extinde intr-o zona noua.

Inainte de a face saltul, asigura-te ca afacerea ta este gata sa se extinda intr-un alt stat. Aveti o baza de clienti loiali, un flux de numerar constant si mai multi ani de profitabilitate in subordine? Sau, mai important, aveti procese in vigoare care se pot scala? Daca nu, ati putea cauta strategii cu costuri mai mici pe care le-ati putea folosi pentru a va extinde. De exemplu, daca conduceti un magazin de vanzare cu amanuntul de succes, ati putea lua in considerare deschiderea unei afaceri de comert electronic.2. Cercetati mai intai zona

Odata ce sunteti sigur ca afacerea dvs. este gata sa se extinda intr-o noua locatie, ar trebui sa incepeti sa cercetati zona. Intelegerea zonei va va ajuta sa determinati costurile de pornire si sa aflati mai multe despre peisajul competitiv. Daca intentionati sa angajati angajati in noua locatie, va trebui sa aflati care sunt legile privind salariul minim in acel stat. De exemplu, salariul minim in Kansas este de 7,25 USD pe ora, dar daca alegeti sa va extindeti in Missouri, este de 12 USD pe ora. Aceasta inseamna ca va trebui sa luati in considerare costurile crescute cu salariile.

De asemenea, ar trebui sa luati in considerare valorile proprietatii, tarifele de inchiriere si costul asigurarii pentru afaceri in acea locatie. Determinati si impozitele de stat si locale, deoarece unele state sunt mai prietenoase cu impozitele pentru intreprinderi decat altele.

3. Actualizati-va planul de afaceri

Apoi, actualizati-va planul de afaceri pentru a lua in considerare noua locatie si publicul tinta. Puteti afla mai multe despre piata locala cercetand concurentii din zona si invatand cum isi fac reclama. Aceste informatii va vor ajuta, de asemenea, sa determinati moduri in care afacerea dvs. poate iesi in evidenta.

Inteligența Financiară De Afaceri: Cum Funcționează De Fapt? Te-ar putea interesa si: Inteligența Financiară De Afaceri: Cum Funcționează De Fapt?

De asemenea, ar trebui sa va ajustati obiectivele financiare pentru a tine cont de noua locatie. Creati o prognoza financiara care proiecteaza costurile si veniturile estimate ale noii locatii.

4. Gasiti oamenii potriviti

Deoarece aveti deja o afacere de succes, probabil ca intelegeti importanta angajarii oamenilor potriviti. Totusi, angajarea de angajati pentru a lucra intr-o locatie din alt stat vine cu provocari suplimentare.

Daca nu esti atent, angajatii din noua locatie s-ar putea sa nu simta ca fac parte cu adevarat din companie. Sau daca petreci mult timp in noua locatie, angajatii tai initiali s-ar putea simti exclusi.

Comunicarea este vitala in timpul acestui proces - elaborati un plan pentru modul in care veti ramane in contact cu angajatii dvs. din ambele locatii. Un apel lunar pentru a discuta obiectivele de afaceri ii va ajuta pe toti angajatii tai sa se simta ca si cum ar fi in aceeasi echipa.

5. Cautati finantare

Exista multe modalitati diferite de a finanta o expansiune a afacerii, dar un imprumut pentru afaceri mici sau o linie de credit este ideala. Finantarea va ofera o modalitate de a acoperi costurile de extindere intr-un program mai usor de gestionat, fara a va pune capitalul de lucru in pericol.

Deoarece ti-ai facut deja timp pentru a-ti actualiza planul de afaceri si a-ti determina costurile de pornire, esti bine pozitionat pentru a aplica pentru un imprumut. O optiune este sa solicitati un imprumut printr-o banca sau o uniune de credit, deoarece acestea ofera rate scazute si termene flexibile de rambursare.

Cu toate acestea, procesul de aplicare poate fi plictisitor, iar bancile tind sa aiba cerinte mai mari de creditare. Daca doriti un proces de cerere si o finantare mai rapida, creditorii nebancari sunt o alternativa excelenta. De exemplu, o piata de creditare va permite sa aplicati o singura data si sa primiti oferte de la mai multi creditori.

Daca afacerea dvs. initiala a avut succes foarte repede, este posibil sa simtiti presiunea de a reproduce acest succes in cea mai noua locatie. In plus, vei dori sa-ti recastige investitia cat mai repede posibil.

Rabdarea este cheia in timpul expansiunii afacerii. Nu va descurajati daca este nevoie de timp pana la pragul de rentabilitate sau daca extinderea afecteaza afacerea dvs. initiala. Provocarile sunt inevitabile, dar planificarea atenta si alinierea finantarii vor face toata diferenta in demersul tau.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum sa-ti extinzi corect afacerea intr-o zona noua

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×