Faceți cunoștință cu animalele din Antarctica

Faceți cunoștință cu animalele din Antarctica

Din lumea polară și splendida lume a lumii Antarcticii apar două dintre cele mai interesante specii de animale, o spun specialiștii. Cu locuri în mări departe și regiuni reci și înghețate, această regiune este bogată în viața marină, dar extrem de dificil de explorat. Continentul Antarcticii este un mediu extrem de dificil și în același timp uimitor: la fiecare pas, pot fi descoperite noi și interesante specii de faună, datorită dușumelelor sale reci și întinse.

În această descriere a ținutului inghetat al Antarcticii, facem cunoștință cu principalele grupuri de animale care trăiesc aici și le dăm un program detaliat privind viața lor în acest mediu unic.

Mamiferele marine

Antarctica este locul de acasă pentru peste 40 de specii de mamifere marine, inclusiv balene, delfini și lei marini. Aceste animale se învârt în foc sau înot și trăiesc în regiunile înghețate și în mlaștini sau mări îndepărtate, foarte reci. Balenele se întâlnesc cel mai adesea în apele antarctice și adesea sunt văzute înotând în jurul continentului. Specii interesante precum balenele albastre, albastre, balenele de grăsime, spermatozoizii și crabrosozoii se întâlnesc în această zonă.Delfinii sunt adesea văzuți înotând în grupe mari în mările din jurul Antarctica și în zonele costiere. Sunt de diferite specii, de la spinnerii, care sunt caracterizați prin salturi și vidre mici care nu sunt cele mai mari, și până la delfinii killeri giganți și sturionii care trăiesc în regiunile oceanice și ale curenților.

Lovitorii marii sunt cei mai mândri pelagici trăitori în Antarctica. Acestea încep să depășească până la 15 m lungime. Pinguinii și focile

Pinguinii sunt cele mai vaslte și mai populare specii de animale din Antarctica și sunt considerați simbolul regiunii. Acestea pot fi găsite în aproape fiecare colț al continentului și se regăsesc în nu mai puțin de 18 specii în diferite regiuni polare de pe Terra.

Pinguinii se bucură de modul lor de viață foarte specific și de rutinele aclimatizate care se schimbă în funcție de sezon. Printre aceste plăceri se numără siguranța asigurată de cetoanele alcătuite din petece neformate, micile lor înoturi către apa adâncă și zborul trandafirului pentru a putea prinde prada.

Care sunt cele mai noi cazinouri online din România și ce bonusuri oferă? Te-ar putea interesa si: Care sunt cele mai noi cazinouri online din România și ce bonusuri oferă?

În aceeași zonă, focile sunt întâlnite mai ales pe ouside, deoarece se hrănesc în mod regulat numai cu pește. Majoritatea sunt animate marine și preferă să trăiască în colectivități și să se hrănească în mări relative apropiate de continente. De asemenea, se pot observa zone marcate și alte forme interesante de comportament tipic pe care se pot bucura înainte de a popula și de a se hrăni.

Pasari

De la preschimbători de pui până la struți, regiunea Antarcticii este o adevărată grădină zoologică, gazduind cateva dintre cele mai interesante și drăguțe specii de păsări din lume.

Rechini antarctici: Deși Pinguinii sunt cei mai populari, rechinii antarctici ar trebui să depună un efort considarabilă pentru a se ridica la acel nivel. Acești rechini se hrănesc în mod obișnuit cu caracatițe și crustacee.

Alte specii de păsări: Unele alte specii de păsări care se întâlnesc în regiunea Antarcticii sunt balenela de St. Cloud, strigul albastru, petrelul mallard, cormoranii, zburătoarele antarctice.

Rexe

În ciuda condițiilor climatice dificile, regiunea Antarcticii se bucură și de o gamă diversificată de rechine. Mulți dintre aceștia trăiesc în mod obișnuit în ecosistemele acvatice și adesea consumă animale marine. Exemple de specii de rechine care se întâlnesc în acest ținut sunt rechinii de ten, rechinii albi și rechinii de adâncime.

Crustacee

Antarctica găzduiește și o mulțime de specii de crustacei, inclusiv raci antarctici, crabi înghețați, camaroc și cracanette. Aceste animale trăiesc în apa rece și înghețată a regiunii polare și sunt adesea văzute înotând în preajma insulelor sau malurilor continentale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Faceți cunoștință cu animalele din Antarctica

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×