Fapte interesante despre Andy Warhol

Fapte interesante despre Andy Warhol

Andy Warhol, negalianul care s-a nascut intr-o familie sas si a devenit una dintre cele mai puternice si mai influente persoane artistice din secolul XX, a ramas in memoria publicului ca unul dintre creatorii de arta cei mai marcanti din toate timpurile. Nascut in Pittsburg, Pennsylvania, in 1928, Warhol a fost un artist versatil si prolific, publicand nu numai desene si fotografii, ci si picturi, filme, sculpturi, afise si chiar muzica. Iata cateva fapte interesante despre Andy Warhol:

1 Warhol a fost presedintele cinematografiei studentesti la Carnegie Mellon University

Fostul student al liceului Carnegie Mellon, Andy Warhol a servit ca presedinte al activitatii cinematografice de la universitate si a avut o traseu serioasa fascinatie pentru film inca din studentie. Cu toate acestea, el a urmat o cale neasteptata dupa ce a absolvit universitatea - a pus bazele unei reusite fulminante si uluitoare in industrie.

2 El a devenit celebru pentru lucrarile sale de arta Pop

Cariera artistica a lui Warhol s-a concentrat in principal asupra artelor vizuale, cu predominanta suprema asupra picturilor. Lucrarile sale, care au integrat diverse mecanisme ale anilor 1960, cum ar fi muzica rock si roll, publicitatea, marketingul si audienta de la radio si televiziune, au revolutionat modul in care arta putea fi perceputa si au creat adancime scenelor sale vizuale.

3 Warhol a vorbit cinci limbi

Artistul a vorbit fluent cinci limbi, cu alte alb, engleza, maghiara, sas si rusa, provenind din familia sa immigranata. Inca de la nastere, Warhol a fost familiar cu lumea care ii inconjura si s-a inspirit din mediul sau. Acest lucru s-a reflectat in lucrarile sale, care infatiseaza stiluri diferite si influente culturale cu fiecare pictura.4 Celebrele sale linii de grila erau in fapt inspirate de fotografiile din revistele de moda

In timp ce Warhol a creat o varietate de arta pop, includand caricaturi si arta publicitara, celebrul sau stil de grila s-a dovedit a fi cel mai durabil. Aceste linii au fost original inspirate de fotografiile din revistele de moda care aratau milioane de tendinte si elemente. Pe scurt, Warhol a transformat acestea in cele mai profunde lucrari ale sale.

5 El si produsele sale au patruns in mainstream cu prea putine eforturi

In anii sai de arta si design, Warhol este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a penetra mainstream fara prea multe eforturi. Inițial datorita unor relații critice cu presa si in scurt timp relațiile sale media s-au intensificat. Dupa ce a facut aparitiile sale in ziare si reviste importante, ideile sale au ajuns la mari companii de lux si acum produsele sale erau disponibile tuturor.

6 El a devenit primul artist de arta contemporana care a avut o expozitie majora la Muzeul de Arta din New York

In anul 1972, Warhol a expus piesele sau directe la Muzeul de Arta din New York, facandu-l primul artist de arta contemporana care a facut asta. Creatiile sale includ desene, fotografii, cenusarese, obiecte prezentate precum si instalatii. Dupa aceea, de succesul expozitiei, prestigioasa institutie a retinut lucrarile sale pentru un al patrulea spatiu de expozitie dedicat in anul 1989.

Fapte interesante despre Vincent Van Gogh Te-ar putea interesa si: Fapte interesante despre Vincent Van Gogh

7 Filmele sale au fost lansate la Festivalul de Film de la Cannes

Pe langa arta sa uluitoare, Warhol a produs si numeroase filme care au fost prezentate la multe festivaluri importante de film din intreaga lume. Filmele sale au fost prezentate si acceptate la Festivalul de Film de la Cannes in anul 1968 urmat de o incercare si o intrare in prima televiziune mondiala, care s-a intamplat cu filmul sau "75 minute in 15 secunde: Energia atomică" in anul 1972.

8 El a lucrat pe produse pentru a ajuta la opera de caritate

In plus fata de multele sale proiecte si produse, Warhol si-a utilizat talentul si popularitatea pentru a face lucruri incredibile și pentru a-si ajuta semenii prin donarea de bani pentru a le ajuta pe cei nevoiasi si prin sponsorizarea mai multor programe de caritate. Spre sfarsitul vietii sale, Warhol a donat mai mult de 500.000 de dolari pentru organizatiile de caritate, ceea ce a contribuit la amplificarea statutului sau de beneficiu.

9 El a folosit culoarea neagra pentru a ascunde puterea sa

Culoarea neagra a devenit unul dintre simbolurile principale ale artelor lui Warhol. El a crezut ca aceasta culoare arata o alura de mister, curaj si inteligenta. De fapt, ea ascunde si puterea artistica a lui Warhol - grafica sa s-a transformat in figurine intr-o culoare nedefinita.

10 Este considerat unul dintre initiat0orii movementului Postmodern Art

Postmodernismul a influentat arta lui. Warhol a devenit in rapire unul dintre initiatii movementului postmodern, sau a ceea ce istoria a numit si Postmodern Art. Termenul pune accentul pe relatia dintre artist si public si intelectualii se confrunta cu aceasta idee a realizarilor artistice fara limite si scope.

11 Warhol a lucrat cu multi artiști celebri

Inclusiv artisti si producatori de muzica, Andy Warhol a colaborat cu o multime de celebritati precum Mötley Crüe, Blondie, The Velvet Underground si David Bowie. El si-a impartasit cunostintele despre arta si expresia lui si a facut posibil ca aceste nume sa fie promovat si popularizate la scara mare.

12 Inspirsul sau a ajutat la redesign-ul logo-ului Pepsi-Cola

Unul dintre proiectele de design ale lui Warhol a fost insprendentul ajutor pentru redezaj-ul logo-ului Pepsi-Cola, transformandu-l intr-o imagine moderna a produselor de larg consum. Acesta a fost adesea considerat unul dintre cele mai mari reusite ale lui Warhol din industria publicitara.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Fapte interesante despre Andy Warhol

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×