Fiecare film Dungeons and Dragons, clasat

Fiecare film Dungeons and Dragons, clasat

Bine ati venit la aceasta retrospectiva completa a filmelor Dungeons & Dragons! Un fel de joc ce a captat imaginaţia milioanelor de oameni de la lansarea sa în 1974, Dungeons & Dragons (sau D&D) s-a extins în mai multe feluri distincte, de la acea carte de aventuri la însuşi jocul de rol și acum și mai departe – filme. De-a lungul anilor, au existat câteva mișcări majore în legatură cu această franciză, cu cele mai multe dintre filmele Dungeons & Dragons fiind realizate din anii 1980 pana azi. Acesta retrospectivă se concentreză asupra tuturor filmelor pâna acum și cum a evoluat această franciză în acest deceniu și jumătate. Înainte de a-i acorda fiecărui film D&D nota sa, scurt istoric al fiecărui proiect și cechile sale benefice și negative vor fi oferite.

Istoria Filmului Dungeons & Dragons

Dungeons & Dragons au avut de-a lungul istoriei sale, și una filmică. Prima apariție majora a sa pe marele ecran s-a întâmplat în anii 80, în anul 1987, cu filmul de animație Dungeons & Dragons: The Animated Series. Realizat de lansarea lui Lou Scheimer, a devenit faimoasă pentru a fi primul serial de televiziune care a folosit jocul ca sursă de inspiraţie pentru numeroasele sale aventuri.Imediat după aceea, Thomas Rothman (care se confrunta cu numeroase necazuri pentru marele sau proiect) a devenit primul producator care a realizat un film de acțiune pe marele ecran, cu ajutorul lui Courtney Solomon și New Line Cinema. Din păcate, în 2001, filmul Dungeons & Dragons a obținut recenzii proaste și a avut și o nominalizare la varii premii Razzie. A urmat apoi, ușor, la 2007, filmul de acțiune Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God urmat de Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness în anul 2012.

Dungeons & Dragons: The Desolation of Mordor

Cea mai recentă apariție a fost Dungeons & Dragons: The Desolation of Mordor, lansat în 2016. Acest film, regizat de Bruce Logan, aduce o adaptare moderna foarte buna a jocului clasic. El prezinta peisajul distrus al Mordorului sub influența unui necromant malefic iar echipa de eroi, formată din oameni, elfi și cateva creaturi magice trebuie să invadezi pe teritoriul lui pentru a-l opri. Cu designerul de război Malcolm McDowell și nenumărate creaturi magice, acest film aduce adevăratul spirit al jocului și îl face vizibil pe marele ecran. Acest lucru se datorează, în parte, prezenței scenaristului David Grove care și-a adus puternica sa influență asupra filmului.

Fiecare film thriller cu Jake Gyllenhaal, clasat Te-ar putea interesa si: Fiecare film thriller cu Jake Gyllenhaal, clasat

Beneficiile si Dezavantajele filmului

Beneficiile acestui film includ grafica excelentă și frumusețea peisajelor prezente. "The Desolation of Mordor" aduce la viata lumile corespunzatoare Dungeons & Dragons, iar producatorii au depus un efort enorm pentru a adauga acele detalii speciale care îl fac atractiv pentru jucatorii veterani.

Pe de altă parte, un dezavantaj al acestui film este lipsa de organizare. Din cauza înfățișării multiple ale personajului principal, este destul de greu pentru spectator să urmărească traseul sau scopul filmului și să se asocieze cu acțiunile sale. Aceasta se datorează faptului că filmul constă din mai multe dintre elementele Dungeon & Dragons, dar datorită faptului că nu este suficient de adâncit în niciunul dintre acele elemente în mod specific, potențialul unor secvențe memorabile, rămâne neexploatat.

Nota Finala

După toate aceste informații: Dungeons & Dragons: The Desolation of Mordor primește nota 7/10. Acesta aduce imaginea și adevăratul spirit al jocului pe marele ecran și este vizual atragator, dar aceasta poate fi ofuscata prin modul in care este prezentat jocul. Efortul producatorilor este evident, dar și lipsa de coeziune a personajului principal sau a relației sale cu acțiunile sale sau diferitele elemente ale jocului, pot ofusca imaginea filmului. Cu toate acestea, Dungeons & Dragons: The Desolation of Mordor este un film pe care merită sa-l vezi.

Principala concluzie a acestei retrospectiva complete a filmelor Dungeons & Dragons este că acestea s-au extins de la produse de animație și acțiune la războiul din lumea jocului D&D. Fiecare film poate aduce ceva unic și interesant asupra lumii, dar adesea relația lor cu personajul principal sau înțelegerea elementelor sau scopului jocului, pot scădea efectul și nota pe care filmul o obține. Cu toate acestea, fiecare film are mare potențial de a aduce un sentiment de uimire și bucurie asupra fandomului Dungeons & Dragons și merită luate în considerare dacă ești fan, dar și dacă nu ești.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Fiecare film Dungeons and Dragons, clasat

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×