Ghidul suprem al cărților lui George Orwell

Ghidul suprem al cărților lui George Orwell

George Orwell a fost una dintre cele mai de succes și mai influente scriitori din epoca sa. Scrierile sale au influențat și au schimbat opinii și, mai presus de toate, au creat impulsuri care au început noi mișcări politice și sociale. Cu toate acestea, poate cea mai apreciată lucrare a lui George Orwell este 1984, o distopie înfricoșătoare care se deschide în lumea în care viețile oamenilor sunt controlate din punct de vedere comportamental. Deși deloc puținele sale cărți au făcut din el unul dintre cei mai cunoscuți scriitori literari din epocă, în cele ce urmează vom vedea diferitele sale cărți și cum au schimbat povestea în totalitate.

Istoria scriitorului George Orwell a fost un scriitor, jurnalist și eseist englez în secolul al XX-lea. A crescut într-o familie burgheză și s-a confruntat cu consecințe precum tuberculoza, respingând opțiunile comune și refuzând să se alinieze valorilor marii burghezii engleze. Cu toate acestea, s-a produs o schimbare în modul său de gândire când a călătorit de la Anglia în Spania și India. Aceste experiente i-au dat lui Orwell o perspectivă limitată asupra propriilor sale moralistici. un exemplu clar al acestui lucru poate fi văzut prin cartea sa supraevaluată, Animal Farm. El a folosit această carte pentru a vorbi despre luptele interne ale Uniunii Sovietice, criticând șovinismul, totalitarismul și socialismul.Publicarea primei cărți a lui George Orwell Prima carte a lui George Orwell, care a fost publicată, a fost The Road to Wigan Pier (1937). Această carte se concentrează pe condițiile de lucru ale minerilor și poate fi considerată una dintre primele cărți de dezvoltare socială și a critica grosierismul și împovărația de pe mine. Ale sale cărți au fost extrem de influente și au determinat alte scriitori să-și prezinte propriile câmpii.

Stephen King: Explorând universul înfricoșător al lui Stephen King Te-ar putea interesa si: Stephen King: Explorând universul înfricoșător al lui Stephen King

Alte cărți ale lui George Orwell

  1. Animal Farm Animal Farm este cea mai cunoscută și cea mai influentă carte a lui Orwell, publicată inițial în 1945. Ea a devenit atât de populară încât a devenit cea mai tradusă carte în limbra engleză a secolului al XX-lea, fiind tradusă în mai mult de 65 de limbi. Această fermă este metafora a Uniunii Sovietice și a luptei interne a regimului totalitar.

  2. Colossus and Its Frak O altă carte importantă a lui Orwell este Colossus and Its Frak - o carte care a schimbat cum gândim despre calculatoare. Această carte aduce în discuție faptul că inteligența artificială poate simula gândirea umană, ceea ce a generat temeri printre mulți oameni imaginați. Acest lucru a depășit și a influențat chiar și conceptul actual de inteligență artificială.

  3. 1984 Cartea sa de succes 1984 a fost publicată în 1949 și a fost instigată în primul rând de experimentele lui Orwell cu propagandismul și cu influența deșănătoare a partidelor poltice. Provocările sale au fost că politicile și instituțiile influențate de Totalitarismul pot schimba aspectul vieții oamenilor. Această carte a schimbat povestea chiar și în zilele noastre.

George Orwell a fost unul dintre cei mai influenți scriitori literari din secolul al XX-lea. Scrierile sale au schimbat cum gândim despre gândirea cronică a politicii și a modului sau de a vedea lumea și evidențiază principiile etice atât de importante în această epocă. Cu toate acestea, scrierile sale sunt încă relevante astăzi și merită studiate, citite și apreciate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ghidul suprem al cărților lui George Orwell

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×