Goodfellas: O dramă criminală clasică care a stabilit standarde pentru gen

Goodfellas: O dramă criminală clasică care a stabilit standarde pentru gen

Goodfellas este unul dintre cele mai mari clasice ale Americanului de filme gangster, regizat si producet de extranul Martin Scorsese. Lansata în al patrulea deceniu al secolului XX, filmul a stabilit standarde pentru genul criminal si a fost ulterior nominalizat pentru cel mai bun film la Premiile Oscar si la Premiile Emmy.

Goodfellas prezinta o piesa epică, o curvă si o crimă si este unul dintre cele mai cunoscute filme criminale din toate timpurile. Rolurile ecranului au fost interpretate de actori precum Robert De Niro, Joe Pesci si Ray Liotta – o participare minunata a acelor vremuri. Aceste trei actori au dat o viata vii imaginii dramatice a lumii gangsterilor din anii 1980 și au propulsat acest film la starea de cult.

Personajele din Goodfellas

 1. Henry Hill – Un membru pe viață al mafia lui Luchese și protagonistul filmului, Henry Hill este un mafiot rememorat pentru personajul său impulsiv și deseori violent. Înainte de filmul „Goodfellas”, el a fost condamnat pentru trafic de droguri și a coopereat cu Curtea Federală pentru a oferi informații despre familia Luchese în schimbul imunitatea față de condamnare.

 2. Billy Batts – Un nume proeminent în crimele americane, Billy Baths a fost chef la Familia Gambino. El a jucat un rol cheie în orchestrarea anumitor asasinate și răpiri, precum și a multor alte activități criminale ale acestei familii.

  
  
  
 3. Jimmy Conway – Unul dintre membri cheie ai mafiilor americane, Jimmy Conway a încercat mai multe crime, printre care și un prânz pe cinste al lui John Gotti și al familiei sale.

 4. Tommy DeVito – Unul dintre cei trei principalii protagoniști ai filmului, Tommy fusese membru al mafia pentru o perioadă lungă de timp. El a colaborat cu Henry Hill, atât în ​​activitățile criminale cât și în cele legale.

 5. Joe Pesci - Joe Pesci se numește ca Tommy DeVito, un mafiot care a colaborat cu Henry Hill în diverse activități ilegale. El a fost rapid incriminat pentru căsătorie frauduloasă, înregistrarea sub pseudonim și alte operațiuni de la distanță.

Cei trei actori principali din Goodfellas – Robert De Niro, Joe Pesci și Ray Liotta – au făcut câte un rol unic care să creeze o imagine reală a vieții periculoase a mafiotului. Trei actori au trimis un mesaj clar că acoperirea fideicomisului mobsterilor se poate încheia doar prin interpretarea corespunzătoare a rolurilor lor, cea mai importantă fiind Ray Liotta, care a interpretat cu succes rolul lui Henry Hill.

5 aplicații pe care bărbații le au în telefon Te-ar putea interesa si: 5 aplicații pe care bărbații le au în telefon

Pe lângă cei trei actori, Goodfellas a găzduit și roluri minore ce au revigorat rolul pe care l-a jucat. Actrița Lorraine Bracco, actrița care a interpretat rolul Karen Hill, a câștigat premiul Emmy pentru cea mai bună prezentare a rolului. De asemenea, actrița Sharon Stone, a câștigat premiu nominated la Ceremonia Globurilor de Aur cu intepretarea sa minunata ca Veronica.

Dialoguri și imagine cu mesaj - elemente esentiale ale Goodfellas

Puterea mesajului pentru care Goodfellas este atât de cunoscut vine din dialogurile și imaginile sale. Pe lângă actorii formidabili, filmul se confrunta cu o regie cu adevărat sclipitoare. Martin Scorsese s-a dorit sa transmita mesajul privind raporturile politice strâns legate, între filmele gangster politice și familiile mafiote.

Dialogurile din Goodfellas sunt considerate ca fiind în cartea de aur a istoriei cinematografice. De exemplu, în scena cunoscută din cimitir, se specifica adevărata conceptie asupra vietii si a morţii. În plus, scurtele imagini create de Scorsese creează în mod eficient un sentiment de modernitate, în pofida temeii antice legate de crima organizată.

Mesajul morala final al Goodfellas

Mesajul final al filmului se concentreaza asupra Robert De Niro-lui Henry Hill si asupra modului în care el încearcă să-și mântuiască viața și onoarea în fața legii și a mafiilor. Dărâmând barierele efectate de propria familie, Hill câștigă o libertate de care el și familia sa au nevoie în mod real. Prin urmare, mesajul principal al filmului este învățarea lecțiilor asupra vieții și a crimei, precum și despre modalitățile în care relațiile publice și politice vor influența modul în care oamenii trăiesc.

Una dintre cele mai mari clasice americane despre filmele gangster, Goodfellas a stabilit standardele pentru genul criminal și le-a intrecut cu mult la fiecare esențial. Trei actori de top care au interpretat cu succes rolurile sale și o regăsire și imagine de top au curnut și spus povestea ascunsă a vieții si a crimei, aceasta fiind una dintre cele mai bine clasificate si apreciate filme din toate timpurile.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Goodfellas: O dramă criminală clasică care a stabilit standarde pentru gen

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×