Harry Potter: totul despre acest univers magic

Harry Potter: totul despre acest univers magic

Harry Potter a devenit un fenomen cultural global inca de la lansarea primului roman din serie, "Harry Potter si Piatra Philosophalae", in 1997. Scrisa de J.K. Rowling, seria Harry Potter a captivat milioane de cititori din intreaga lume, datorita universului magic bine construit, personajelor complexe si povestii emotionante.

Istoria universului Harry Potter

Universul Harry Potter a inceput cu aparitia primului roman din serie, " Harry Potter si Piatra Philosophalae", care a fost publicat in 1997. De atunci, seria a continuat cu sapte romane, care au fost publicate intre 1997 si 2007. Fiecare roman a explorat mai mult lumea magică a universului Harry Potter, introducand personaje noi, specii de creaturi magice, artefacte si locatii uimitoare.

Personajele din Harry Potter

Personajele din seria Harry Potter sunt una dintre caracteristicile care au contribuit la succesul acestui univers. Harry Potter, protagonistul seriei, este un vrajitor tanar care descopera ca este un vrajitor puternic si se afla la centru unei lupte intre bine si rau. Alaturi de prietenii sai Hermione Granger si Ron Weasley, Harry traverseaza pericole si aventuri uimitoare in lumea magică.


Alte personaje importante din universul Harry Potter include:

Lordul Voldemort - Antagonistul principal al seriei, Lordul Voldemort, este un vrajitor malefic care a incercat sa preia controlul asupra lumii magice.

Albus Dumbledore - Directorul Scoala de Magie si Vrajitorie Hogwarts, Dumbledore este un personaj important care ajuta pe Harry in lupta impotriva Lordului Voldemort.Sirius Black - Un vrajitor fugar care devine mentorul lui Harry si un aliat in lupta impotriva Lordului Voldemort.

Severus Snape - Un profesor la Hogwarts, care are un rol cheie in povestea Harry Potter.

Ron Weasley si Hermione Granger - Prietenii lui Harry si aliatii sai in lupta impotriva Lordului Voldemort.

Locatii din universul Harry Potter

Locatiile din universul Harry Potter sunt la fel de importante ca personajele, creand un peisaj fantastic si plin de viata. Printre locatiile cele mai importante din universul Harry Potter se numara:

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry - Scoala de Magie si Vrajitorie la care Harry, Ron si Hermione invata vrajitoria.

Hogsmeade - O asezare magica situata langa Hogwarts, care este singura localitate magică din Marea Britanie in care vrajitorii pot sa se bucure de viata libera.

Ministerul Magiei - Guvernul lumii magice, care are sediul in Londra.

Azkaban - Inchisoarea magica pentru vrajitorii criminali.

Casa lui Godric Gryffindor - Una dintre cele patru case de la Hogwarts, care este cunoscuta pentru curaj, inteligenta si noblete.

Hogshead - Un pub situat in Hogsmeade, care este un loc popular pentru vrajitori.

Platforma 9 3/4 - Locul de la gara King's Cross unde elevii pot lua Expresul Hogwarts.

Artefacte magice din universul Harry Potter

Artefactele magice din universul Harry Potter sunt un aspect important al acestui univers fantastic. Printre artefactele magice cele mai importante se numara:

Harry Potter - 16 lucruri pe care probabil le-ai ratat Te-ar putea interesa si: Harry Potter - 16 lucruri pe care probabil le-ai ratat

Piatra Philosophalae - Un artefact important din serie, care are puterea de a transforma metalul in aur si de a oferi nemurire.

Bagheta magica - Un instrument important pentru vrajitori, care le permite sa castige vraji si farmece.

Capacitatea de Invisibilitate - Un artefact magic care permite posesorului sa devina invizibil.

Talismanul lui Deathly Hallows - Un artefact important din serie, care este compus din Inelul Inexorabil, Bogatia, Steaua Morţii si Wandul Supreme.


Filmul Harry Potter

Adaptarea cinematografica a universului Harry Potter a inceput in 2001, cu lansarea filmului "Harry Potter si Piatra Philosophalae". De atunci, seria a continuat cu 8 filme, care au fost lansate intre 2001 si 2011. Fiecare film a urmat povestea din romanele Harry Potter si a adus la viata lumea magică a acestui univers.

Universul Harry Potter a captivat milioane de oameni din intreaga lume, datorita lumi magice bine construite, personajelor complexe si povestii emotionante. Acest univers fantastic a devenit un fenomen cultural global, care a influentat generatii intregi de cititori si spectatori. Daca esti un fan al acestui univers, sau esti doar curios sa afli mai multe despre acesta, acest articol iti ofera o privire completa asupra lui Harry Potter.

Recenzie de film: seria de filme Harry Potter

Seria de filme Harry Potter este renumită în întreaga lume și este îndrăgită de copii, adolescenți și adulți. Se bazează pe cărțile lui JK Rowling. Primul film, Harry Potter și piatra filosofală , a fost lansat în 2001. Întreaga serie este formată din opt filme fantastice. În fiecare film personajul principal, Harry, este interpretat de Daniel Radcliffe.

Intriga

Povestea începe când Harry, orfanul de 11 ani, descoperă că părinții lui erau vrăjitori și își începe educația în magie la Școala de Vrăjitorie și Vrăjitorie din Hogwart. Acolo își face doi prieteni apropiați, Ron și Hermione, care își împărtășesc aventurile.

Fiecare film se termină dramatic, adesea cu o luptă între Harry și cel mai mare dușman al său, vrăjitorul malefic Lord Voldemort.

Personajele

Pe lângă Harry, Ron și Hermione, există o mare varietate de personaje, inclusiv studenți, profesori, vrăjitori întunecați, fantome și creaturi fantastice. Oamenii care nu sunt magici se numesc Muggles. Distribuția este excelentă. Actoria este remarcabilă și chiar și cele mai ciudate personaje sunt total credibile.

Setarea

Filmele sunt plasate în principal în Școala de Vrăjitorie și Vrăjitorie din Hogwart, care se află într-un castel antic. Există scări în mișcare, portrete care pot vorbi și se mișcă și o pădure întunecată în care trăiesc creaturi ciudate și periculoase.

Efectele speciale

Efectele speciale sunt uimitoare și fac magia să pară complet posibilă! Sportul preferat al vrăjitorilor, Quidditch-ul, se joacă pe mături. Au fost folosite tehnici diferite pentru a crea efectele care îi fac pe actori să pară ca și cum ar zbura.

Opinia criticului

Filmele sunt imaginative, amuzante, înspăimântătoare și, desigur, magice! Ceea ce îi face atât de succes este că îmbină acțiunea, fantezia și prietenia.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Harry Potter: totul despre acest univers magic

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×