Iată cu ce afecțiuni ale pielii te poți confrunta vara și cum să le eviți

Iată cu ce afecțiuni ale pielii te poți confrunta vara și cum să le eviți

Pielea noastră este cel mai mai organ al corpului nostru și acesta este expus celor mai multe agresiuni. Cu toate că vara, are un efect pozitiv asupra stării noastre de bine, aceasta poate aduce anumite afecțiuni ale pielii, dacă nu ne îngrijim corespunzător pielea. Iată care sunt cele mai des întâlnite afecțiuni cu care pielea ta se poate confrunta în sezonul cald, datorită expunerii la soare sau al temperaturilor ridicate.

Arsuri solare

Cel mai probabil te-ai confruntat cu arsurile solare, cel puțin o dată în viață.  Bronzul este de fapt, procesul prin care corpul se apără de razele ultraviolete puternice. 

Arsurile solare severe au ca și simptome înroșirea pielii, exfolierea pielii, senzație de usturime sau mancarime și de foarte multe ori, acestea sunt asociate chiar și cu insolația. 

În cazul în care nu ți-ai protejat pielea, cu o cremă de protecția sau te-ai expus timp îndelungat sub razele soarelui, poți ameliora simptomele arsurilor solare cu comprese reci, anagezice, creme și loțiuni cu efect de hidratare. Dacă te confrunti cu arsuri solare foarte severe, este indicat să apelezi la un doctor dermatolog la Profilaxia.ro, care va analiza în profunzime pielea și îți va recomanda un tratament corespunzător. 

Dermatita de contact

Una dintre afecțiunile cu care, foarte mulți oameni se confruntă atât primăvara, cât și vara este dermatita de contact. Aceasta se referă la orice tip de afecțiune care este provocată de contactul cu anumite plante sau produse alergenice, pe care le poți experimenta în timpul vacanțelor, concediiilor sau în timpul petrecut cu cortul. 

Dermatita de contact se manifestă prin mâncărimi, înroșirea pielii sau în unele cazuri, chiar descuamarea acesteia. 

În cazurile mai grave pot apărea bășici, urticarie sau inflamații și este bine să nu ignori aceste simptome, și să apelezi la un medic dermatolog. 

9 beneficii pentru sanatate ale inotului Te-ar putea interesa si: 9 beneficii pentru sanatate ale inotului

Dermatita de contact este o inflamare a pielii la contactul cu anumite substanțe conținute în diverse plante, alimente, metale, detergenți, cosmetice, latex sau chiar parfumuri. Important aici este să, identifici care este substanța care provoacă dermatita de contact pentru a putea să o eviți. 

În sezonul cald, datorită transpirației și expunerii la soare, ceea ce face ca pielea noastră să fie mai sensibilă, aceasta devine, mult mai predispusă la dermatita de contact.

Această afecțiune se tratează cu unguente cu hidrocortizon dacă acesta nu este gravă. În caz contrat medicul specialist în poate prescrie tratament cu steroizi.  

Pitiriazis versicolor 

Această micoză este extrem de rar întâlnită în sezonul cald, fiind favorizată de expunerea la soare, umiditatea și la utilizarea cremelor fotoprotectoare. 

Printre simptomele acestei micoze sunt erupții pe piele, în special pe piept sau spate dar și sub forma unor mici pete rotunde, brune sau decolorate, care de descumează. 

Utilizarea cremelor sau uleiurilor solare foarte grase, cât și administrarea de cortizon creează condiții propice de dezvoltare a acestei ciuperci. 

Deoarece este o ciupercă aceasta se poate extinde și pe alte părți ale corpului sau poate recidiva, deci această afecțiune nu trebuie ignorată. 

Purtarea îmbrăcămintei de bumbac, evitarea daunelor sau locurilor prea calde și umede, pot preveni pitiriazisul versicolor, în special dacă deja, te-ai mai confruntat cu această afecțiune, în trecut. 

Cel mai bun lucru pe care îl poți face, dacă știi că ești predispus la această micoză, dar îți dorești să mergi în concediu și să te expui în spații calde și umede este să vorbești cu medicul dermatolog, care îți poate recomanda un tratament preventiv, în aceste perioade calde. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Iată cu ce afecțiuni ale pielii te poți confrunta vara și cum să le eviți

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×