Idee de călătorie: cât te costă un city-break la Chișinău și ce poți vizita?

Idee de călătorie: cât te costă un city-break la Chișinău și ce poți vizita?

Anul 2022 este unul de relansare a turismului la nivel internațional, după cei 2 ani în care criza din domeniul sanitar a afectat puternic negativ această industrie. Oamenii își doresc să călătorească în țară și în străinătate în acest an, deși creșterea prețurilor pune presiune pe puterea de cumpărare. Cel mai probabil, vara 2022 va aduce valuri de turiști pe întregul continent, căci mobilitatea este din nou posibilă fără restricții.

Pe lângă alte tipuri de vacanțe, revin în topul popularității călătoriile de tip city-break în Europa. Este vorba despre acele vacanțe de câteva zile, în week-end sau nu neapărat, de obicei cu avionul, în diverse capitale europene sau alte orașe mari din Europa. Vacanțe de acest tip se pot organiza și în orașe din România precum București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Constanța, Timișoara, Sibiu etc. Însă mulți români consideră că ieșirile în străinătate au un farmec aparte, căci se schimbă total mediul, experiențele sunt diferite de cele obișnuite.O idee inedită de city-break este o vacanță... la Chișinău, în capitala Republicii Moldova. Românii au un mare avantaj: în țara vecină se vorbește limba română ca limbă oficială, deci comunicarea este foarte simplă, fără bariere lingvistice. Este ca și cum ai călători într-o altă Românie, într-un teritoriu cu un curs de dezvoltare diferit, care merită descoperit. Românii sunt legați de această zonă prin istoria națională. Chișinău este însă un oraș în plină dezvoltare, apreciat de foarte mulți turiști străini.

Poți ajunge la Chișinău cu mașina personală, cu autocarul, cu avionul sau cu trenul. Dacă alegi ultima variantă, trebuie să știi cu un bilet de călătorie pe ruta București - Chișinău costă sub 100 de lei, deși include loc într-un vagon de dormit cu 4 locuri în cabină (cușetă). Costurile pentru cazare la hotel sunt accesibile, câteva zeci de euro / noapte / cameră dublă, în funcție de variantele alese. Transportul local este extrem de ieftin (doar aproximativ 0,5 lei românești / bilet de troleibuz), la fel ca și distracția, mesele în oraș etc.

Experiențe unice pe care le poți trăi doar în casa unui localnic din Rusia Te-ar putea interesa si: Experiențe unice pe care le poți trăi doar în casa unui localnic din Rusia

În concluzie, în Chișinău se poate ajunge rapid din România, iar costul unui city-break este mai mic decât în cele mai multe orașe europene. La nevoie, pentru asigurarea bugetului necesar de călătorie, se poate apela și la un credit nevoi personale online în condiții avantajoase.

Există o mulțime de atracții în Chișinău, de la muzee și alte obiective turistice culturale, la forme moderne de divertisment. Se pot vizita și zonele viticole, de exemplu complexul Cricova de lângă Chișinău. Un tur al "orașului subteran" cu galerii de 120 km costă sub 20 de euro și durează aproape 2 ore.

Obiective turistice recomandate în capitala Republicii Moldova: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Artă, Arcul de Triumf, Muzeul Satului Chișinău, Casa-muzeu Puşkin și numeroasele parcuri din Chișinău, care fac acest oraș unul extrem de verde, cu aer foarte curat. Localnicii recomandă turiștilor vizitarea Pieței Centrale și a Pieței de Vechituri din apropierea Gării feroviare. Desigur, din Chișinău se poate ajunge și în alte zone din Republica Moldova care merită vizitate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Idee de călătorie: cât te costă un city-break la Chișinău și ce poți vizita?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×