Impactul campaniilor speciale în deciziile de cumpărături ale consumatorilor

Impactul campaniilor speciale în deciziile de cumpărături ale consumatorilor

Sursa foto: Shutterstock

Obiceiurile de consum se schimbă rapid, sub impactul noilor tehnologii și al preocupării pentru un stil de viață sustenabil. Oamenii cumpără online, merg la shopping în mall-uri și magazine specializate, achiziționează produse și servicii într-un ritm rapid, pe baza unor criterii de calitate și notorietate a brandurilor. În acest context, retailerii inițiază diferite campanii, care să atragă și să fidelizeze clienți de toate vârstele. Află în continuare cum influențează ele deciziile de cumpărături ale consumatorilor. 

Ce sunt campaniile speciale și cum funcționează  

Aceste acțiuni de marketing sunt concepute pentru a potența eforturile de promovare obișnuite ale unei companii. Black Friday, Cyber Mondey, Winter Sales. Ele schimbă semnificativ comportamentul consumatorilor, fie că este vorba de a încuraja achiziționarea unui produs sau serviciu, de a crește conștientizarea unei cauze sau de a stimula interesul pentru un eveniment.

Campaniile speciale au un impact important asupra comportamentului de cumpărare al consumatorilor și influențează deciziile de achiziție. În primul rând, ele pot stimula cumpărăturile impulsive, prin prezentarea unor oferte atractive. De asemenea, încurajează consumatorii să încerce produse noi, sporind astfel diversitatea de produse cumpărate. În plus, campaniile speciale consolidează loialitatea față de un brand, prin oferirea unor avantaje exclusive pentru clienții fideli.Cum să identifici și să profiți de campaniile speciale

Stabilește conexiuni permanente cu firmele, magazinele și brandurile care te interesează. Asfel afli din timp despre campanii speciale, reduceri, discounturi și alte oferte avantajoase. Abonează-te la newslettere, descarcă aplicații mobile ale retailerilor preferați și activează pe rețele sociale, unde ești la un click distanță de noutăți relevante despre mii de produse și servicii. 

Top beneficii ale CRM: de ce afacerea ta are nevoie de unul Te-ar putea interesa si: Top beneficii ale CRM: de ce afacerea ta are nevoie de unul

O modalitate eficientă de a achiziționa articole ce fac parte din astfel de campanii este prin utilizarea unor carduri de cumpărături în rate fără dobândă*. Un astfel de instrument inteligent de plată este CardAvantaj, un card de credit ce-ți oferă multiple beneficii la shopping în magazine fizice și online. Accesează https://www.cardavantaj.ro/campanii-card-avantaj și află despreoportunitățile de cumpărături în rate cu dobândă zero* la peste 9500 de retaileri din rețeaua de magazine CardAvantaj. 

Beneficiezi de rate fără dobândă la magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte, electronice, electrocasnice și IT&C, produse alimentare, articole pentru bricolaj, casă și grădină, mobilă și decorațiuni, modă și accesorii, ceasuri și bijuterii, articole de lux, combustibil, servicii de sănătate, cultură și educație, servicii de consultanță ș.a. Identifică comercianții care au campanii speciale, verifica daca sunt parteneri CardAvantaj si care este numarul de rate si achizitioneaza articolele.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Impactul campaniilor speciale în deciziile de cumpărături ale consumatorilor

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×