Înlocuirea mânerului de ușă: 4 aspecte de știut

Înlocuirea mânerului de ușă: 4 aspecte de știut

Mânerele ușilor sunt printre piesele și accesoriile care prezintă defecțiuni când te aștepți mai puțin, iar înlocuirea acestora este o opțiune mult mai bună decât încercarea de a le repara.

Această activitate nu presupune nevoia unui expert, dacă ai puțină îndemânare și mai ales dacă ești fan al proiectelor DIY de care te apuci pentru a renova locuința. Îți prezentăm aspectele de care trebuie să ții cont când vrei să schimbi mânerele și cum să alegi produsele potrivite:

1. Alegerea noului mâner

Alegerea mânerelor pentru ușă poate părea un pas simplu în procesul de amenajare a unui apartament sau a unei case însă implică atenție la detalii și calitate. Înainte de a decide, trebuie să știi mai multe despre tipurile de mânere de ușă. Acestea se împart în:

  • Mâner cu sild;
  • Mâner pe rozetă.

Mânerul cu sild este un model clasic, iar aceste detalii țin foarte mult de preferințele tale estetice. Mânerul cu rozetă se potrivește ușilor moderne, într-un design contemporan, minimalist.

Important de notat este că atunci când înlocuiești mânerele pentru care ai făcut deja găuri, va trebui să alegi o formă și un design identic, pentru a nu lăsa la vedere găurile făcute cu bormașina.Alege din gama variată de mânere de ușă de la Meesenburg.ro și vei găsi produsele potrivite pentru locuința ta, atât ca design, cât și ca funcționalitate.

2. Cum îți dai seama că mânerul trebuie înlocuit

Mânerul de ușă se înlocuiește în momentul în care observi că nu mai funcționează corect sau dacă anumite părți sunt prea uzate. Iată și alte semne de luat în considerare:

  • Ușa se deschide/închide foarte greu;
  • Observi deplasarea yalei;
  • Dacă sildurile sunt uzate.

De asemenea, dacă ai o familie mare și există un trafic intens în fiecare zi, mânerul trebuie să fie unul de calitate superioară și dintr-un material rezistent, pentru a face față uzurii. În special dacă ai copii mici, există posibilitatea să fii obligat să schimbi mai des mânerele ușilor.

Înlocuirea mânerului de ușă: 4 aspecte de știut Te-ar putea interesa si: Înlocuirea mânerului de ușă: 4 aspecte de știut

3. De ce unelte ai nevoie

Înainte de a te apuca de lucrare, trebuie să-ți pregătești uneltele și sculele necesare. Printre acestea se numără:

  • Bormașina;
  • Șuruburi;
  • Șurubelniță în cruce;
  • Șurubelniță cu cap drept;
  • Patent.

Nu trebuie să fii un expert în proiecte de bricolaj sau instalații pentru a putea schimba mânerul, dar este important să ai mereu la îndemână astfel de accesorii și unelte de bază.

4. Care sunt pașii pentru a schimba mânerul de ușă

În funcție de tipul și modelul clanței și broaștei vechi, va trebui să desfaci șuruburile plasate pe mâner sau pe plăcile capac. Acest prim pas te ajută să demontezi întregul sistem, pentru a putea monta noul mâner.

Dacă achiziționezi o clanță sau un mâner cu model identic nu vei mai fi nevoit să faci găuri noi cu bormașina, dar în caz contrar, asigură-te că le efectuezi în spațiile potrivite pentru capac.

Introdu axul care fixează mânerele de pe ambele părți ale ușii. Dacă acestea funcționează corect, poți instala plăcile capac și le poți fixa în șuruburi cât mai bine. Atenție să nu strângi prea tare șuruburile, așa că folosește șurubelnița manuală, care îți oferă mai mult control asupra mișcărilor și presiunii aplicate.

Cel mai important este să urmărești instrucțiunile și recomandările producătorului, acre se găsesc pe pachetele mânerelor. Cu atenție și răbdare vei reuși să instalezi mânerul fără probleme. O astfel de schimbare îți va oferi mai multă siguranță în locuința ta, mai ales dacă alegi o opțiune modernă, dintre cele 4 sfaturi de pentru a asigura securitatea casei tale.

Procesul de înlocuire a unui mâner de ușă poate fi efectuat de către orice persoană fără pregătire profesională în domeniu, deoarece implică mișcări simple și instrucțiuni ușor de urmărit. Asigură-te că alegi un mâner de calitate, pentru a nu fi nevoit să-l schimbi din nou la scurt timp.

Sursa foto: pexels.com


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Înlocuirea mânerului de ușă: 4 aspecte de știut

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×