Istoria picturii: Evoluția celei mai mari forme de artă

Istoria picturii: Evoluția celei mai mari forme de artă

Pictura având ca sursă originară temerile elementare ale omenirii și dorința de a face cunoscute imaginile mintii sau sentimentele de încântare, istoria picturii este, în mod incontestabil, cea mai veche și cea mai importantă formă de artă de pe planetă. Acest lucru poate fi văzut prin observarea picturilor găsite în numeroase locuri în întreaga lume, care vorbesc despre trecutul nostru.

Istoria picturii a cunoscut mai multe schimbări și evoluții de-a lungul timpului, în funcție de preferințele sociale și culturale. Se cunosc câteva dintre formele inițiale ale picturii începând din Paleolitic și până în prezent. Iată care sunt principalele schimbări evidențiate în istoria picturii:

  1. Picturi rupestre

Picturile rupestre sunt cele mai vechi forme de pictură pe care le cunoaștem și au fost realizate în epoca paleolitică. Acestea au fost găsite în genunea cu diverse forme, cum ar fi picturi, desene, gravuri și sculpturi în stare perfectă de conservare. Acestea au fost, de asemenea, găsite în diferite locații ale lumii, inclusiv Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Australia. Aceste picturi rupestre arată că oamenii preistorici se foloseau de pictură pentru a comunica povești și imagini peste generații, înainte chiar de a se folosi scrisul.  1. Muralismul religios

După ce pictura a început să se practice peste tot în lume, pictura murala a fost creata în special în scopuri religioase. Acest tip de pictură a fost folosit pentru a reda poveștile divine și credințele din diferite culturi și religii. Muralismele au fost, de asemenea, folosite pentru a crea un sentiment de apartenență religioasă și de unitate în aceste culturi. Acest lucru poate fi văzut prin observarea picturilor realizate în biserici, manastiri, temple și alte locuri de cult.

  1. Schimbări în stiluri artistice și imagini

Văzând că pictura se dezvolta în mod constant, oamenii au început să creeze noi stiluri artistice și trenduri, bazându-se în principal pe marile invenții date de Renaștere și ulterior de ILuminati. Iconografia și reprezentarea obiectelor au devenit mai realiste, datorită dezvoltării tehnicilor de pictură și a scuturilor de culoare. Acest lucru poate fi văzut prin picturile lui Leonardo da Vinci, Michelangelo și alți artiști importanti ai acestei epoci.

Cele mai bune lucruri de făcut în Flinders Ranges Te-ar putea interesa si: Cele mai bune lucruri de făcut în Flinders Ranges
  1. Picturi simbolice și abstracte

În secolul al XIX-lea, pictura se schimbă din nou. Artiști precum Gustave Courbet și Paul Cezanne au făcut primii pași în direcția unor imagini mai realiste, dar totodată mai simbolice și abstracte. Acest lucru poate fi văzut, de asemenea, în operele lui van Gogh, Monet și alți artiști înrudiți.

  1. Expresionismul și abordările intime

În secolul al XX-lea, artiștii au căutat să exprime mai mult sentimentele și trăirile prin pictură. Expresionismul, simbolismul și acționismul au adăugat o machetă noilor dimensiuni, bazate pe aceste sentimente. Acest lucru poate fi văzut în picturile lui Pablo Picasso, Marc Chagall, Willem de Kooning, Francis Bacon și alți artiști moderni.

  1. Arta contemporană

Arta contemporană s-a dezvoltat în paralel cu revoluția digitală, inovațiile și avansul tehnologic. Artiștii au adoptat noi tehnologii, cum ar fi computerele și generatoarele de imagini, pentru a crea opere de artă digitală și noi forme de expresie. Acest lucru poate fi văzut prin digital painting, arta bunului simț, videoart și graffiti-ul urban.

Prin urmare, putem vedea cum pictura a evoluat de-a lungul istoriei, adaptându-se tendințelor sale. Pe măsură ce lumea evoluează, atât tehnologia, cât și arta se schimbă. De la picturile rupestre până la arta din zilele noastre, istoria picturii reprezintă o călătorie interesantă și impresionantă prin mai multe stiluri și tendințe de artă distincte. Expresia realizata în aceste imagini este o parte esențiala a istoriei și civilizației, deoarece ne arată printr-o alta perspectiva povestile și ideile societății noastre.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Istoria picturii: Evoluția celei mai mari forme de artă

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×