Japonia sau China: Unde să călătorești în continuare?

Japonia sau China: Unde să călătorești în continuare?

Când vine vorba de destinații de călătorie în Asia, Japonia și China oferă întotdeauna cele mai interesante și variate opțiuni. Fiecare țară reflectă atât cultura sa unică, cât și patrimoniul și obiceiurile sale interesante. În acest articol, vom examina îndeaproape cei doi mari vecini ai Asiei, încercând să găsim locul unde am putea merge și să ne bucurăm după ce pandemia COVID-19 se încheie.

Japonia și China sunt două țări vecine în Asia de Est, care dețin câteva dintre cele mai fascinante locuri pe care să le vizitezi din lume. Cinematografia mondială a făcut ca Japonia să se ridice la un nivel înalt în ceea ce privește obiectivele turistice, în timp ce China se bucură de râuri fermecătoare, munți faimoși și peisaje însorit de ruine anticomuniste. Înainte de pandemia COVID-19, milioane de turiști vizitau anual China și Japonia, în căutare de un escape de la realitate.

Ce atractii ofera Japonia?

Japonia este atât de bogată în istorie, cultură și obiceiuri, încât oferă o gamă diversificată de opțiuni pentru orice turist care dorește să exploreze, să se bucure de viață și să schimbe viața.

Iată câteva dintre principalele atracții turistice japoneze: • Tokyo: Metropola japoneză este frumos amplasată pe coasta golfului Tokio și este una dintre cele mai populare locuri de vizitat în Japonia. Tokyo oferă o mare varietate de cultură, bucătărie și divertisment. De la cafenele anime la restaurante offerte, metropola îmbină un amalgam perfect de tradiție și modernism.

 • Districul Roșu din Tokyo: Acesta reprezintă una dintre principalele atracții turistice ale Japoni. Aici se găsesc cluburi de noapte, magazine parfumate, săli de karaoke și alte divertismente variate.

 • Templul Meiji Jingu: Acesta este unul dintre cele mai importante temple din Japonia, care poartă numele împăratului Meiji și al împărătesei Shoken. Templul se află în Harajuku Shibuya, cunoscut și sub numele de Meiji Shinboku, și este considerat un loc sacru pentru fanii Shinto și samuraii japonezi.

 • Gărdina Templelor Byodo-in: Acesta este un parc magnific situat în Uji, lângă Kyoto, și este cunoscut pentru templele său frumos proiectate. Obiectivul principal al parcului este Templele Byodo-in, construită de către unul dintre cei mai importanti conducatori de Samurai din istoria Japoniei, care datorează integral această locație.

  Indonezia: Unde Cultura Întâlnește Natura Te-ar putea interesa si: Indonezia: Unde Cultura Întâlnește Natura
 • Pavilionul de Aur Dame Mitarashi: Acesta este unul dintre principalii obiective turistice din Kyoto și a fost construit în anul 1598. Are o atmosferă calmă, perfectă pentru a petrece mai mult timp și relaxare.

Care sunt principalele atracții turistice din China?

În ceea ce privește China, aceasta oferă și ea o mulțime de obiective turistice pentru a satisfice orice persoană dornică să exploreze. Din munți la ruine ale unor comunități mongole, această țară ne oferă multe oportunități de a ne bucura de frumusețile naturii sau de a vizita unele din cele mai inedite locuri de pe pământ.

Iată câteva dintre principalele atracții turistice chineze:

 • Marea Mură Chineză: Nu există destinație mai faimoasă în China decât Marea Mură Chineză. Acest fenomen din China are o lungime de peste șase kilometri și a fost construit pe vremea Dinastiei Ming, când muritorii se temeau invadarea de către nomazii din nord.

 • Muzeul de Artă din Shanghai: Acest muzeu oferă tuturor posibilitatea de a explora China antica prin obiecte de arta autentice si peisaje chinesti încremenite în timp. Aici se găsesc o mulțime de recuzite interesante și unice prin care poți vedea cum erau viețile din vremuri de mult apuse.

 • Parcul Beihai: Acesta este unul dintre cele mai frumose parcuri din lume și unul dintre cele mai importante obiective turistice din China. Este un loc minunat de a petrece cu familia și prietenii, explorează lacul care acoperă centrul park-ului, templul Beihai și palatele sale.

 • Templul Lama din Beijing: Acesta poate fi considerat că unul dintre principalele locuri de atracție turistică din China, fiind și simbolul vieții Spiritului Montei Yanshan. Templul este împânzit de flori frumoase și edificii masive.

 • Orașul Interzis: Acesta este situat în Beijing și a fost construit la începutul secolului al XVII-lea, înainte de a fi menționat în istorie în 1644. A fost folosit ca reședință a familiei imperiale chinezești datorită șanțului de apă care proteja regala și a zidurilor care înconjurau locația.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Japonia sau China: Unde să călătorești în continuare?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×