JC Leyendecker: Lucrările Art Nouveau ale acestui artist german

JC Leyendecker: Lucrările Art Nouveau ale acestui artist german

J.C. Leyendecker este considerat unul dintre cei mai buni artisti ai tuturor timpurilor, cunoscut pentru lucrarile sale in stilul Art Nouveau. Originar din Germania, Leyendecker a fost un artist prolific, cu o productivitate remarcabila, lucrand la inceputul secolului al 20-lea. Aceste lucrari reflecta atentia sa pentru arta si detaliile fine.

Cine a fost JC Leyendecker?

Joseph Christian Leyendecker s-a nascut in 1874, la Montabaur, Germania si a emigrat in SUA in 1882, la varsta de opt ani. In portul american, a fost primit cu brasoane glazurate de presedintele Garfield si a obtinut instant cetatenia americana. A urmat Scoala de Arte si Meserii din Chicago si a locuit in orasul acesta pentru o buna parte din viata sa.

In 1903, Leyendecker a format un parteneriat cu un alt artist german, Charles Beach, si au deschis o agentie de publicitate, ai carei principali clienti erau bancile, ziarelor si producatorilor industriali. S-a dovedit a fi un parteneriat castigator, mai ales ca a fost unul dintre cei mai vechi si cei mai castigatori din industria publicitatii suedeze.

Lucrarile lui Leyendecker

Unul dintre principalele subiecte ale lucrarilor lui Leyendecker a fost societatea americana a inceputului de secol. El a descris o lume cu aspect nostalgic, cautand mereu frumusetea intr-un mod idealist si aristocratic, gratie influentei sale germane.

J.C. Leyendecker a produs lucrari de arta in stilul Art Nouveau, caracterizat prin simplitate si flatulente. Aceste lucrari se caracterizeaza prin tendinta de a asimila in detalii figuri "intangibile" si povesti, transmitand puternice mesaje emotionale. Din aceasta perspectiva, arta sa a fost unica si a inspirat multi alti artisti de-a lungul timpului.Lucrarile sale sugereaza in mod subtil o noua constructie sociala, destabilizand miturile despre bunele cuviinte si expunand uneori razboaiele interioare, estompand liniile dintre moralitate si expresie. Multe din lucrarile lui Leyendecker sunt in prezent expuse in Muzeul Whitney din New York, Muzeul Chicago si Muzeul Natioanal de Arta.

Popularitatea Lucrarilor Sale

Cel mai renumit proiect al lui J.C. Leyendecker a fost lucrarea sa de publicitate prezentata la Sears, in 1903. La acea vreme, el a lucrat cu antreprenorul Edward B. Markus la crearea celebrei pictograme Dusty, care promova articolele si materialele textile ale magazinului. Dusty a devenit un simbol versatil si a primit multiple recunoasteri ale industriei publicitare, cea mai inalta fiind Premiul Silver Medal la Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes (1925).

Cu toate ca artele sale nu erau acceptate de cadrele publicitare de la mijlocul anilor '30 si s-a vazut fortat sa isi inchida agentia de publicitate, J.C. Leyendecker a ramas unul dintre cei mai respectati artisti din lume. El a primit recunoasterea completa a unui artist modern contemporan in 1948, in urma retrospectiva sale de la National Academy of Design din New York.

Ce este Art Brut? Frumusețea crudă a artei din exterior Te-ar putea interesa si: Ce este Art Brut? Frumusețea crudă a artei din exterior

Lista Lucrarilor de Arta Nouveau ale Lui JC Leyendecker:

• „Inchinoare” (1902) • „Ruling the Waves” (1906) • „Cel mai Mare Regat” (1908) • „Taza de Cafea” (1909) • „Garda de Onoare” (1910) • „Lumea Nova” (1911) • „Tabara Foto” (1914) • „Copiii de Dormit” (1918) • „Lansarea” (1920) • „Viitorul” (1924) • „America” (1934) • „Casa de Retragere” (1936) • „Universul Interior” (1938)

Legatura Dintre Lucrarile Sale si Art Nouveau

J.C. Leyendecker nu a facut doar publicitate. El a creat un portofoliu vast si colorat, plin de arta moderna si Deco. S-a bucurat de succes in lucrarile sale in stilul Art Nouveau, prezentand personaje exotice si legendare ale popoarelor antice si vazandu-i pe acestia transformati in simboluri ce evoca romance pasagere.

Lucrarile sale au simboluri multiple: insemne, aripi, fluturi si chiar simboluri maori. Unele dintre aceste simboluri sunt cel mai bine cunoscute pentru faima sa de a crea cele mai bune fantezii din toate timpurile si de a captiva orice privitor.

Tematica in care lucra Leyendecker ceruia periodic reinvierii si a unei noi energii, asa cum se poate observa esential in lucrari precum "Cauza Cosmica" (1901), care prezinta o lume reala, indiferent cata dezamagire era. Aceste lucrari s-au bucurat de un real succes, mai ales in randul americanilor, incepand sa atraga astfel, privelisti din toate domeniile.

Legatura Dintre Leyendecker si Deco

In a doua jumatate a anilor '30, cind a realizat lucrarile cu Art Deco, Leyendecker a ramas fidel celor cinci simboluri fundamentale: inceputul, curajul, energia, muzica si dorinta de schimbare. Aceste principii sunt aratate prin recurenta simbolurilor, formelor geometrice emotionale si a imaginilor decorative deviate.

Orice lucrare artistica a lui Leyendecker pe tema Art Deco ia forma unei narratii puternice si spirituale. Figurile sale erau aranjate subliniind detaliile, compozitia si energia acestor imagini. Acest model a contribuit la redefinirea lucrarilor sale cu Art Nouveau si Deco, transformadu-le in simboluri venind din exploatarea si revitalizarea culturale.

Ultimele Lucrari ale Lui JC Leyendecker

Ultima lucrare semnificativa a lui Leyendecker a fost creata in 1940. Acesta a fost un portret al actorului hollywoodian Tyrone Power, realizat la comanda publicatiei "Life" Magazine si prezentat la Galeria Nationala de Arta din New York. in aceeasi perioada, el s-a reintors din nou la publicitate, realizand unele lucrari pentru banca Chase National Bank.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la JC Leyendecker: Lucrările Art Nouveau ale acestui artist german

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×