Joan Mitchell: Biografia și arta artistului abstract Joan Mitchell

Joan Mitchell: Biografia și arta artistului abstract Joan Mitchell

Joan Mitchell a fost un artist abstract abstract american care s-a remarcat prin coloristică, gesturi de lucru și explorarea creativă a culorilor. Născută în 1925 în Chicago, Illinois, ea a schimbat radical abordarea abstractă a artiștilor Abstract Expresioniști cu stilul ei unic de a crea. Influența sa modernă și lejere asupra artei abstracte contribuie în continuare la evoluția acesteia și a inspirat generații întregi de artiști abstracti. În ceea ce urmează, vom face o scurtă introducere în viața și cariera lui Joan Mitchell și vom examina influența și arta ei.

Joan Mitchell s-a născut în 1925, în Chicago, Illinois, ca parte a unei familii de artiști. Tatăl ei era o pictor renumit iar mama ei lucra și ea în domeniul artistic. Joan a urmat cursurile Școlii de Artă de la Universitatea Northwestern, unde a fost îndrumată de Clayton Bobby, unul din mentorii ei. Timp de cinci ani a desenat, modelat și lucrat cu rafinamentele artei sculpturale. Joans s-a mutat imediat după ce a terminat facultatea în New York City și a devenit parte a sale și imediat una dintre cele mai îndrăgite voci ale artei abstracte.

Prima operă a lui Joan Mitchell apărută în public a fost sub forma unei expoziții solo de sculptură în 1948. Ea a început să lucreze cu picturile și a făcut curând parte din mișcarea de abstract expresionism. Împreună cu artiștii Abstract Expresionişti, Mitchell a venit cu o nouă abordare centrerată pe gesturile de creație. Devenind parte a acestei mișcări, arta ei a început să ia noi direcții. Munca ei s-a focalizat pe schimbare și eșec, dar această abordare a însemnat și că arta ei a redevenit independentă prin forma sa finală.În timp ce Căutarea ei individuală a creativității a continuat, aceasta și-a împins și mai mult stilul abstract expresionist departe. A trăit majoritatea vieții sale în New York City, alocând o mare parte din viața ei artelor picturii și a artelor decorative. Aceasta a avut loc nu doar în Statele Unite, ci și în Franța, unde a devenit o parte interesantă a lumii artelor de aici. A murit în suburbia Parisului, Franța, în 1992.

Stilul artistic al lui Joan Mitchell

Stilul artistic al lui Joan Mitchell a combinat influențe abstracte și Expresioniste cu o serie de tehnici neconvenționale de lucru. De obicei, Joan a pictat pe suprafețe mari, uneori pe panouri sau țesături mari, folosindu-și mersul și mișcarea ca unelte pentru a aduce sentimente și stări mentale pe pânză. Lucrările ei poartă adesea nume care au legătură cu conceptele și temele care au inspirat realizarea lor. Tehnicile și formele de lucru ale lui Mitchell sunt uneori organizate și dis-organizate, concentrându-se în jurul suprinderea unor sentimente și stări mentale și prezentându-le sub formă de simboluri și culori.

Abstracția artei: Lupta pentru libertatea artistului Te-ar putea interesa si: Abstracția artei: Lupta pentru libertatea artistului

Culoarea și lumina sunt elemente esențiale ale artei lui Joan Mitchell, deoarece ea le folosea pentru a evidenția sentimente și povestiri enciclopedice. De exemplu, arta ei la acea vreme s-a concentrat pe limpezime și lumină în forma unei „cale deschisă” prin imagini abstracte. Picturile sale adesea pun în evidență luminii și culorile care ies în evidență de la suprafață.

Acestea sunt întregite de sclipirile și vălurirea de culoare. Folosită de Joan pentru a reliefa sentimente și stări mentale, această șuviță de culoare poate fi întâlnită în articulațiile anumitor suburbii din Paris și New York City pe care le-a luat ca surse de inspirație pentru arta ei.

Înfigurarea lui Joan Mitchell

Înfigurarea lui Joan Mitchell o pune în centrul lumii artei abstracte, mai ales al artei abstracte expresioniste. Lucrările ei au fost primite cu entuziasm de critica de artă, ceea ce a dus la promovarea artei abstracte expresioniste și recunoașterea stilului ei în întreaga lume. În același timp, arta ei a deschis porțile către noi direcții în lumea artei abstracte.

Influența și arta lui Joan Mitchell

Influența lui Joan Mitchell în lumea artei abstracte a fost profundă de-a lungul anilor. Când a venit la New York, stilul ei de pictură s-a bazat pe ale altor artiști Abstract Expresioniști. Cu toate acestea, ea a început să-și ia libertatea să creeze și să dezvolte stilul ei abstract.

Ea a folosit tehnici și gesturi mai libere, precum mișcări de melc și ștanțe, pentru a descrie sentimente și stări mentale în picturile sale. Această tehnică s-a bucurat rapid de admiterea din partea multor artiști influenți, deoarece a oferit artiștilor noi reduceri creative ale modelelor abstracte.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Joan Mitchell: Biografia și arta artistului abstract Joan Mitchell

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×