Kansas stabilește regula sportivilor trans

Kansas stabilește regula sportivilor trans

Kansas a stabilit regulile privind sportivii transgenetici și a sprijinit un echilibru între egalitatea de gen și cea de tranziție la nivel sportiv. Decizia a primit aplauze de la cei care militează pentru egalitatea de tranziție, chiar dacă rămâne controversată și respinsă de altele. Acest caz a generat, de asemenea, critici la nivel național privind drepturile omului, nevoia de protecție a copiilor și cum diferitele legi ar putea duce la efecte neprevăzute.

Inițiativă care a debutat cu „Legea despre egalitatea de gen și tranziție la nivel sportiv” a fost ratificată recent de Comisia sportivă a Colegiului imaterial din statul Kansas. Această lege a fost construită, printre altele, cu scopul de a asigura ca persoanele transgenetice sunt tratate egal în lumea sportului, unde aceasta poate suferi din cauza stereotipurilor, discriminării și marginalizării.

Perspectivele campaniei de egalitate la nivel de tranziție sunt încurajatoare, deoarece reorientarea atitudinii societății spre toleranță și înțelegere, precum și gama de idei și strategii de promovare a egalității, pot stopa prejudecățile și discriminarea în lumea sportului. Cu toate acestea, aplicarea unei legi elaborate pe unguent diferite situații și efecte secundare neprevăzute poate provoca controverse și, în unele cazuri, chiar ilegalitatea.De ce este important: Egalitatea de gen și de tranziție în lumea sportului

În ultimii ani, s-a constat un număr tot mai mare de persoane transgender și non-binate sau nu și crescând de femei, bărbați și non-binary care se află în lumea sportului. A refuza oportunității axate pe gen și pe tranziție înseamnă a se face vinovat de discriminare și de încălcare a drepturilor omului.

Multe organizații la nivel internațional, inclusiv Colegiul imaterial din Kansas, s-au alăturat efortului de a elimina discriminarea bazată pe gen la nivel de tranziție în lumea sportului. Acest lucru facilitează, de asemenea, accesul echitabil și egal la propriile resurse, pentru ca untele sportive transgender să poată face aceeași performanță ca orice alt om în aceeași activitate.

Printre inițiative se numără și impunerea unei legi în statul Kansas prin care sportivilor independenti și sportivele independente să fie tratați echidistant. Starea a stabilit că toți profesioniștii desemnati, de orice gen, să fie eligibili pentru o plăcere egală în lumea sportului.

Care este regula lui 72? Te-ar putea interesa si: Care este regula lui 72?

Legislativ pe bază de gen și tranzitie în lumea sportului

Legea despre egalitatea de gen și tranziție la nivel sportiv, adoptată de Colegiul imaterial din Kansas, a stat la baza unor modificari legislative si reguli destinate sa descurajeze discriminarea bazată pe gen și tranziție și să promoveze o mai mare acceptare a persoanelor care trăiesc o experiență de tranziție.

În general, legea recunoaște că indivizii cu identitatea inclusivă de gen au aceleași drepturi și condiții ca și ceilalți sportivi profesioniști. Unii argumentează că, chiar dacă această lege este destinată sporității și acceptării sportivilor transgender, legea nu se referă explicit la sportivii transsexuali decat sa reamintească că sportivii transgender sunt constructiv egali în privința valențelor de luare în considerare.

În general, legea închide sexul cu celelalte categorii de identitate de gen, inclusiv expresia de gen, sexul asociat și expresia sexuală, precum și, în mod specific, discriminarea pe baza identității de gen, a tranziției de gen sau a altor categorii. De asemenea, legea stabileste regulile privind modul în care se va remedia orice discriminare în grup și cum ar trebui să se aplice, după cum urmează:

• Toți membrii profesioniști eligibili trebuie să fie admiși în competiții profesioniști fără discriminare pe baza identității de gen sau tranziției de gen.

• Se va institui o practică unică de îngrijire medicală pe bază de gen perceput pentru toți sportivii transgender și ei vor primi același acces la tratament.

• Trebuie să se instituie rochii, uniforme și alte materiale de sport, care acceptă și respectă identitatea de gen a sportivilor.

• Antrenorii profesioniști trebuie să arate respect și să promoveze ocultură sportivă inclusivă, care include și respecta identitățile non-binate și transgenetice.

• Echipele trebuie să-și prezinte reciprocomenuriile despre gen și tranziție într-un mod neutru.

• Participanții trebuie să fie eligibili pentru ocazii de performanță egală, indiferent de orientare sexuală sau identitatea de gen.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Kansas stabilește regula sportivilor trans

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×