Lăptișor de matcă – proprietăți miraculoase și indicații de administrare

Lăptișor de matcă – proprietăți miraculoase și indicații de administrare

Datorită nivelului ridicat de vitamine și de minerale pe care îl conțin, produsele apicole sunt considerate super alimente. Cu atât mai mult lăptișorul de matcă, care este recunoscut în întreaga lume pentru beneficiile pe care le oferă sănătății. Deși nu este produs de către matcă, deservește hrănirii acesteia încă din stadiul de larvă, iar ulterior, pe tot parcursul vieții. Este un produs așadar demn de o regină, fiind cunoscut drept „elixirul tinereții”.

De ce lăptișor de matcă?

Lăptișorul de matcă este unul dintre cele mai puternice alimente cunoscute de către om. Compoziția sa nutritivă este foarte complexă, neputând fi identificate până în prezent toate substanțele hrănitoare pe care le conține. Cu toate acestea, specialiștii au identificat în lăptișor de matcă o sursă sigură și consistentă da acid 10 HDA. Pe lângă acestea, lăptișorul ne conferă și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Datorită conținutului bogat în vitamine și minerale, putem consuma lăptișor de matcă pe post de supliment alimentar, aducând organismului reale beneficii.

Care sunt proprietățile lăptișorului de matcă și cum trebuie administrat acesta pentru rezultate uimitoare?Compușii fenolici, acizii grași și aminoacizii  oferă lăptișorului proprietăți antioxidante, iar astfel asigură ajutor în reducerea inflamațiilor și a stresului oxidativ. Mai mult decât atât, datorită efectelor antioxidante pe care lăptișorul de matcă le are, sunt susținute și funcțiile creierului. Țesului nervos este protejat, iar memoria este îmbunătățită.

Proprietățile antibacteriene pe care lăptișorul au rol în vindecarea rănilor, cât și a alor afecțiuni inflamatorii dezvoltate la nivel cutanat. Una dintre cele mai importante proprietăți ale lăptișorului este aceea că, proteinele pe care le are în componență au rolul de a relaxa celulele musculare netede aflate la nivelul arterelor și a venelor, astfel contribuind la reducerea tensiunii arteriale.

Fiind bogat în substanțe hrănitoare, consumul de lăptișor de matcă este recomandat pentru buna funcționare a organismului, cât și pentru prevenirea sau tratarea anumitor afecțiuni. Printre acestea, amintim următoarele:

 • Este stimulator al funcției reproductive, crește longevitatea și îmbunătățește fertilitatea atât feminină, cât și masculină. Lăptișorul de matcă reglează dezechilibrele hormonale și ameliorează simptomele menopauzei în cazul femeilor.
 • Este indicat în caz de diabet, întrucât contribuie la reglarea nivelului de zahăr în sânge.
 • Are efect asupra colesterolului crescut. Este cunoscut faptul că, hipercolesterolemia sau colesterolul crescut au legătură cu apariția aterosclerozei, a infarctului sau a accidentului vascular cerebral. Tocmai din aceste motiv, este important să menținem colesterolul în limite normale. Consumând lăptișor de matcă zilnic, putem contribui la creșterea colesterolului bun (HDL) și la scăderea celui rău (LDL).

 Este indicat consumul de lăptișor de matcă pentru acțiunile sale, printre care:

Suganorm tratament natural diabet - administrare, rezultate, pret, pareri, contraindicatii Te-ar putea interesa si: Suganorm tratament natural diabet - administrare, rezultate, pret, pareri, contraindicatii
 • Acțiuni antiinflamatoare;
 • Antibacterian;
 • Antioxidant;
 • Acțiune antipidică și de protecție cardiovasculară;
 • Efect energizant și de creștere a longevității;
 • Efecte antianemice și antidiabetice;
 • Acțiuni în îmbunătățirea memoriei;
 • Aport în susținerea sistemului nervos;
 • Menținerea sănătății pielii.

 Lăptișorul de matcă se regăsește atât în formă pură, iar cel mai frecvent întâlnit și facil de administrat este lăptișor de matcă 100 grame.  Găsim lăptișorul de matcă atât în formă pură, cât și sub formă de pastă, formă lichidă sau sub forma de comprimate și capsule. Mai mult decât atât, regăsim lăptișorul de matcă și în compoziția unor produse cosmetice, care au rolul de a întreține și de a îmbunătăți aspectul pielii.

Cea mai recomandată formă pentru consum este cea pură, în cure regulate. Putem opta pentru o linguriță de lăptișor pe zi, dimineața. Un borcan de lăptișor de matcă de 100 grame poate fi ideal pentru început, atunci când se dorește adoptarea unei astfel de cure. Curele cu lăptișor sunt indicate a fi urmate toamna și primăvara, atunci când organismul trece prin cele mai mari schimbări. Tot în acea perioadă suntem mai predispuși și la apariția de afecțiuni, viroze etc. Astfel, pe lângă beneficiile expuse mai sus, ne asigurăm și de faptul că sistemul imunitar este puternic, iar răceala și grija sunt ținute la distanță. Prevenția este cea mai bună metodă de tratament, întrucât reușim să ținem afecțiunile la distanță, timp îndelungat.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Lăptișor de matcă – proprietăți miraculoase și indicații de administrare

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×