LinkedIn Marketing: Tot Ce Trebuie Să Știi

LinkedIn Marketing: Tot Ce Trebuie Să Știi

LinkedIn este una dintre cele mai populare rețele sociale de business, folosită în principiu pentru a găsi noi parteneri de afaceri și noi oportunități profesionale. Cu toate acestea, platforma oferă și o serie de alte avantaje, inclusiv accesul direct la potențialii clienți. Utilizatorii din toată lumea pot folosi LinkedIn pentru a-și promova afacerile și produsele, conectându-se cu publicul dorit și creând un brand online puternic. Dacă ești în căutarea unor sfaturi despre cum să te folosești de acest canal de marketing, pentru a-ți crește imaginea și afacerea ta, urmează ghidul de mai jos pentru a-ți începe marketing-ul pe LinkedIn în mod eficient.

Ce este LinkedIn și De Ce să Folosești Platforma pentru Marketing?

LinkedIn a fost înființată în anul 2003 de Reid Hoffman și câțiva dintre colegii săi de la PayPal și este cea mai mare rețea socială profesională și mare sursă de oportunități. În prezent, platforma conectează milioane de profesioniști din întreaga lume. Doar în România sunt peste 3 milioane de conturi active pe LinkedIn.

Datorită acestor numere, consumatorii și afacerile pot profita în mod semnificativ de pe urma folosirii acestei rețele. Spre deosebire de Facebook și Twitter care deservesc în principal scopuri sociale, LinkedIn se concentrează pe business. Utilizatorii au la dispoziție o serie de unelte și funcții care îi pot ajuta să partajeze știri și să interacționeze cu publicul lor țintă.În același timp, companiile folosesc Linkedin pentru a-și promova produsele și serviciile, pentru a interacționa cu clienții actuali și pentru a atrage o percepție mai bună asupra brand-ului lor. Beneficiile pe care le obțin în urma acestui tip de marketing online sunt de netăgăduit și un număr considerabil de companii investesc în prezent masiv în acest fel de promovare.

Câțiva Pași Simpli Pentru A Începe Marketingul Pe LinkedIn

Odată ce ai decis că vrei să folosești LinkedIn-ul pentru a-ți promova afacerea, există câțiva pași simpli care te vor ajuta să începi cu succes această călătorie.

1. Să-ți Creezi Pe Simplu Profilul Profesional

Primul pas înainte de a face orice altceva este să-ți creezi un profil pe LinkedIn. Dacă vrei să folosești platforma în beneficiul tău, trebuie să începi prin a-ți configurează un profil solid și convingător, care să reflecte imaginea dorită și mesajul tău.

Beneficiile Automatizării De Marketing PPC Te-ar putea interesa si: Beneficiile Automatizării De Marketing PPC

Încercă să folosești cuvinte-cheie relevante pentru industria ta atât în descrierea ta, cât și în titlul tău pentru a păstra o legătură strânsă între vizibilitatea ta pe motorul de căutare și reputația ta în lumea business-ului. Pe lângă acestea, trebuie să-ți setezi o poză profesională, să-ți adaugi datele tale despre compania ta și link-uri către site-ul web și alte conturi online (Instagram, Twitter, etc.). Dacă profilul tău este complet și arată interesant, este cu siguranță mai mare șansele ca oamenii să te găsească și să își expună interesul față de afacerile tale.

2. Să Fii Vizibil și să Iei Participare La Discuții

Odată ce ai creat un profil pe LinkedIn, trebuie să începi să interacționezi cu membrii altor grupuri și să comentezi știrile și postările care sunt relevante pentru industria ta. Acest lucru îți va oferi o mare vizibilitate și te va ajuta să te conectezi cu persoane interesate de brand-ul tău.

De asemenea, mai găsești oportunități de promovare dacă te alături grupurilor profesionale și contribui cu informații noi. Acest lucru îți poate oferi și mai multe oportunități de conectare și chiar poti obține o mulțime de clienți potențiali dacă postezi în mod regulat conținut de calitate. Datorită acestor postări, urmăritorii pot fi inspirați și au mult mai multe șanse să interacționeze cu idea ta și eventual să devină clienții tăi.

3. Să Iradiezi Expertiza Ta

Linkedin este probabil cea mai bună platformă pentru a tiți promova expertiza ta și abilitățile specialistice. Pe lângă connețiunile tale, potențialii clienți se uită și la perfomanțele obținute de tine și la feedback-ul primit de la utilizatorii vechi. Din această cauză, ar fi o idee excelentă să acorzi timpul necesar de a gestiona în mod eficient recenziile pe care le primești, de a actualiza informațiile despre tine și de a posta constant informații și recomandări.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la LinkedIn Marketing: Tot Ce Trebuie Să Știi

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×