Literatura clasică: Tot ce vrei să știi dar îți este frică să întrebi

Literatura clasică: Tot ce vrei să știi dar îți este frică să întrebi

Literatura clasică poate fi adesea confuză și intimidantă pentru cei care abia încearcă să exploreze lumea cărților vechi și nu prea au o idee despre ce se află sub titlurile încărcate de istorie ale scriitorilor de la începuturile literare. Această guidă le oferă cititorilor o viziune clară asupra sursei literaturii clasice și a ceea ce fac aceste cărți pentru oameni astăzi.

Ce este literatura clasică

Literatura clasică se referă la orice opere de literatură vechi care au rezistat testului timpului. Majoritatea cărților culturale clasice sunt scrise înainte de secolul al XIX-lea și se compune din operele din lumea antică, din Evul Mediu, Renaștere și iluminism. Cele mai importante titluri cărților clasice sunt reprezentate de producțiile lui Homer, Dante, Shakespeare și multe altele de-a lungul anilor.

Beneficiile citirii clasicelor

Citirea clasicelor poate fi foarte avantajoasă pentru cititori. Nu numai că cărțile sunt surprinzător de relevante în prezent, dar există mai multe beneficii, inclusiv:

 1. Furnizează lecturi pline de intrigă: Primele scrieri celebre derivă din mitologia clasică in care se regasesc o serie de importante chomaje narrative, conflicte si protagonisti captivanti.

  
  
  
 2. Învățăm istorie: Atunci când luăm în considerare cărțile clasice, ne dăm seama de importanța lor în istorie și nu numai, oferindu-ne noi oportunități de a înțelege civilizațiile vechi, dar și modernitatea în perspectiva lor.

 3. Consolidarea abilităților de citire: Lectura clasicelor ne oferă prilejul de a îmbunătăți abilitățile noastre de citire, contribuind la îmbunătățirea abilităților de limbaj și de rezolvare a problemei.

 4. Inspiră dialogul critic și ajută la înțelegerea vieții: Citind cărțile clasice, cititorii sunt invitați să ia în considerare teme care sunt, de asemenea, relvante astăzi cum ar fi moralitatea, libertatea, dragostea și răul. De asemenea, prin intermediul literaturii clasice, se poate înțelege mai bine sensibilitatea socială și cultura pe care o împărtășesc cititorii.

Top clasice literare

 1. Iliada și Odiseea, Homer Divina Comedie, Dante Alighieri
 2. Hamlet, William Shakespeare
 3. Don Quijote, Miguel de Cervantes
 4. Revizorul, Nicolai Gogol
 5. Scrisoarea Scarlată, Nathaniel Hawthorne
 6. Mansfield Park, Jane Austen
 7. Moby Dick, Herman Melville
 8. Stele pe cer, F. Scott Fitzgerald
 9. Tinerii, J.D. Salinger

Este destul de complicat să faci o listă precisă a celor mai bune cărți din toate timpurile. De asemenea, este destul de greu și să faci o enumerare a celor mai bune cărți din literatura clasică, întrucât subiectul este atât de vast și include atât multe texte uimitoare. Acest articol vă poate indica prin titlurilor acestor clasice literare, dar este important să vă amintiți că această listă reprezintă doar 10 dintre cei mai apreciați autori, din epocile lor respective.

Mândrie și prejudecată de Jane Austen: O comedie romantică clasică Te-ar putea interesa si: Mândrie și prejudecată de Jane Austen: O comedie romantică clasică

Cum să treci la următorul nivel

Odată ce aveți o înțelegere mai solidă despre ceea ce înseamnă literatura clasică și de ce aceste cărți pot fi atât de relevante, este timpul să treceți la studiul cărților însuși. Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a deveni un cititor încrezător:

 1. Alegeți o carte: Primul pas către îmbunătățirea abilităților de citire și înțelegere a temperaturii unui autor clasic important este să alegi o carte care te interesează și care începe să citești. Lista de la sfârșitul acestui articol ar putea conține câteva sugestii.

 2. Notați cuvintele straine: Majoritatea cărților clasice includ unele cuvinte străine, ceea ce poate fi dificil de procesat pentru un cititor modern. Luați notițe ale cuvintelor străine importante pentru a vă asigura că înțelegeți ce se întâmplă pe parcurs.

 3. Țineți cont de persoanele și evenimentele prezentate: Urmăriți numerele personajelor care sunt introduse în opera literară pe măsură ce cititi, chiar și dacă nu știți cine sunt inițial pentru a vă face o imagine despre ce se întâmplă și cum se conectează la răspunderea tramei istoriei.

 4. Interpretați simboluri și metafore: Multe cărți clasice includ simboluri și metafore profunde obscure pe care ar fi bine sa le înțeleagem. A citi între linii și a încerca să intepretezi simbolismul va îmbogăți întregul proces de citire.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Literatura clasică: Tot ce vrei să știi dar îți este frică să întrebi

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×