Lucrări de artă de top de Kazimir Malevich

Lucrări de artă de top de Kazimir Malevich

Kazimir Malevich este una dintre cele mai importante figuri ale vârstei de aur a artei abstracte. Actorul principal al mișcării Suprarealiste, Malevich a devenit de necontestat sinonim cu cunoscuta sa pictură a zeroului absolut, într-o nuanță albă simplă, care s-a transformat în imaginea iconographică a artisticității avangardiste.

În ciuda faptului că aceasta era una dintre lucrările sale cele mai cunoscute și mai influente, Malevich a creat și multe alte picturi care pot fi considerate a fi chiar mai uimitoare decât aceasta. Vedem mai jos o selecție a celor mai bune lucrări de artă ale lui Malevich, printre care se numără și câteva din cele mai cunoscute lucrări ale artistului.

Istoricul creativității lui Malevich

Născut în Ucraina în 1878, Frieda Rabinivich, cunoscut mai târziu ca Kazimir Malevich, a studiat arta începând cu vârsta10 ani. Ea a lucrat în imagistică romantică și impresionistă în anii 1880, dar a prins curând gustul modernității și al mișcării Suprarealiste și al abstracționismului. În 1912, ea a început să-și prezinte arta la mai multe expoziții europene, dar inițial publicul nu a arătat prea mult interes pentru această nouă abordare.În 1915, Malevich a expus pentru prima oară „Suprematist White on White”, în care a evidențiat motivul suprarealist al cercului, pe un fundal alb simplu. Aceasta a fost prima sa pictură Suprarealistă, care a devenit rapid un simbol al artei avangardiste și i-a adus pictorului o multitudine de recunoașteri artistice.

Lucrările sale cele mai cunoscute

Suprarealismul lui Kazimir Malevich poate fi văzut în multe dintre lucrările sale de artă din această perioadă. Unele dintre cele mai cunoscute lucrări includ:

Suprematism alb: Acest tablou de legendă a fost realizat în 1918 și a fost inițial un expresie a Protestului suprarealist, în care a exprimat suprapunerea cercului alb și a modelului tipicular suprarealist. A devenit un simbol simbolic pentru întunericul istoriei rusești și al radicalizării artei contemporane.

Suprematism roșu: Aceasta este o versiunea mai recentă a lucrării anterioarei lui Malevich și potrivit istoria ei, a fost realizată în 1915. Deși aceasta reflectă aceleași mărimi și forme ca „Suprematism White”, aici a fost adăugată o nuanță roșie intensă. Ea oferea o atingere de speranță diferită și a venit să se alăture ecuației suprarealiste a lumii.

Lucrări de artă grozave de Maximilien Luce Te-ar putea interesa si: Lucrări de artă grozave de Maximilien Luce

Black Circle: Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Malevich se numește „Cerc Negru” și a fost realizată în 1915. Este vorba despre o schemă simplă de șapte cercuri contrastante, cum ar fi alb, negru și gri, pusă pe un fundal alb. Acest motiv a devenit emblematic pentru humilitatea suprarealistă a lui Malevich și a fost un simbol simbolic al mișcării sale artistice.

Suprematism negru: Deși a fost realizată în 1915, această pictură a continuat să fie una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Malevich. În acesta se discerne, asemeni predecessorului său, formele tipice Suprematiste maleviciene, însă acestea fiind puse pe un fundal negru. Această întoarcere fascinantă la o culoare complet opusă a reflectat o revoluție a felului în care acele aceleași forme erau percepute și a devenit un simbol al schimbării constante.

Man with a Plow: Realizată în 1914, această pictură prezintă un țăran cu o plug, un universal subiect care a provocat artistul să exploreze abstractizarea realității. O persoană suprarealistă, împodobită cu simboluri ale proletariatului, poate fi văzută construind un portret emoțional al unui om obosit din realitatea sa, artea oferind un subtext mare de compasiune și empatie.

Lucrări mai puțin cunoscute ale lui Malevich

Deși aceste obișnuite picturi ale lui Malevich sunt cunoscute și iubite, acestea nu sunt singurele lucrări pe care artistul le-a creat. Odată cu împlinirea paintingnamului lui Malevich, alte lucrări merg de asemenea mână în mână cu sigla sa ca suprarealist. Iată doar câteva dintre cele mai bune lucrări ignorate ale lui Malevich:

Conscripția superlady-ului: Această pictură a fost realizată în 1913, înainte ca Malevich să își lanseze Suprematismul. Ea prezintă, într-o linie minimală, mare parte a personajului feminin, îmbrăcat în alb și rubină, simbolizând fie rostul ideal al femeii în societatea vremii, fie noua poziție a ei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Lucrări de artă de top de Kazimir Malevich

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×