Lucruri surprinzătoare care vă încetinesc metabolismul

Lucruri surprinzătoare care vă încetinesc metabolismul

Metabolismul este procesul natural de transformare a alimentelor ingerate în energia necesară pentru a activa funcţiile de bază ale organismului. O creştere a acestuia poate contribui la pierderea în greutate, însă, în general, se crede că aceasta poate fi limitată din mai multe cauze. Iar anumite obiceiuri şi diete nepotrivite, precum şi venirea anilor, poate influenţa activitatea metabolică. Dacă sunteţi îngrijorat că încetiniţi metabolismul, aici sunt câteva lucruri interesante care se pot adăuga la această listă.

1 - Perioada de somn prea scurtă

În zilele noastre, cea mai mare parte a populaţiei pare să se confrunte cu somnul prea scurt. Desigur, acest lucru este extrem de obositor şi schimbă multe aspecte ale vieţii. Cu toate acestea, poate avea implicaţii majore asupra metabolismului. Oamenii de ştiinţă spun că și cantitatea și calitatea somnului influențează direct activitatea metabolică. Acest lucru înseamnă că, dacă nu obțineți destul somn, glandele care produc hormonii de control ai metabolismului vor funcţiona insuficient.

2 - Consumul excesiv de alcool

Chiar dacă reducerea consumului de alcool poate să îi ajute pe mulţi oameni să piardă în greutate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Consumarea prea multor alcool poate duce la încetinirea metabolismului. Aceasta se datorează faptului că primeşte prea multe calorii care rezultă din consumul acestuia. De asemenea, alcoolul poate face ca organismul să nu absoarbă corect nutrienţii și vitaminele necesare pentru a rămâne activ, ceea ce poate contribui la încetinirea metabolismului.3 - Mâncarea prea săracă în calorii

Nu mancati prea putin. Anumite diete pot avea un efect negativ asupra metabolismului, în special acelea care sunt foarte sărace în calorii. De fapt, aceste diete pot avea un efect de yo-yo, ceea ce poate duce la fluctuaţii de la un moment la altul ale glicemiei. Într-un mod similar, corpul vostru ar putea stoarce prea puţină energie pentru a face faţă nevoii de glucide, acest fapt putând încetini activitatea metabolică.

4 - Foamea excesivă

Se crede că, pentru a scăpa de surplusul de kilograme, persoana ar trebui să se priveze de mâncare pentru mult timp. Acesta este, însă, unul dintre cele mai proaste lucruri pe care o persoană le poate face pentru metabolismul său. Se consideră că înfometarea încetineşte metabolismul. Oamenii de ştiinţă spun că acest lucru se datorează faptului că organismul vostru se adaptează căutandu-şi modalitatea de a păstra energia acumulată mai mult.

Colagen: Super suplimentul pe care oamenii îl pun în cafea Te-ar putea interesa si: Colagen: Super suplimentul pe care oamenii îl pun în cafea

5 - Lipsa exercițiului

Fără îndoială, exercitiul este unul dintre cele mai bune moduri de a păstra lagărul metabolismului. De obicei, când se realizeaza o activitate fizică regulată, metabolismul accelerează pentru a face față noilor sarcini. Însă, dacă faceți o pauză prea mare sau nu vă antrenați suficient, metabolismul vostru va începe să încetinească.

6 - Stressul

Stresul poate avea multe efecte negative asupra corpului uman. Unul dintre acestea, în mod special în cazul persoanelor care suferă de obezitate, poate fi încetinirea metabolismului. Se crede că în prezenta hormonilor de stres, organismul vostru devine mai lent în ceea ce privește activitatea metabolică. Acest lucru se datorează faptului că organismul crede că nu are suficienta energie pentru a face față noilor sarcini.

7 - Dieta vegană

Dietele vegane sunt, în general, sănătoase și servesc, de obicei, scopul de a pierde în greutate, însă acestea pot fi, de asemenea, încetinitoare. Acest lucru se datorează faptului că această dietă poate scădea nivelul de proteina din organism. În timp ce mulţi oameni se concentrează doar pe alimentele vegetale, pierd nutrienţii esenţiali din produsele animale, care sunt necesare pentru a menține un metabolism rapid.

8 - Medicamentele

Câteodată, medicamentele pe care le luati pot contribui la încetinirea metabolismului. De exemplu, medicamentele pentru tiroida și antidepresivele pot contribui la modificarea activităţii hormonilor, ceea ce poate avea un impact asupra vitezei cu care organismul vostru arde caloriile. De asemenea, de obicei, aceste medicamente cauzează modificări ale apetitului și poftelor alimentare, ceea ce înseamnă că veți lua în greutate înainte să observați schimbări ale metabolismul fatului vostru.

Pe scurt, metabolismul joaca un rol esential in controlul greutatii si acesta nu poate fi influentat decat prin obiceiuri sanatoase si printr-o dieta corecta bazata pe principii nutritionale. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Lucruri surprinzătoare care vă încetinesc metabolismul

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×