Mamma Mia!: Unde este distribuția astăzi

Mamma Mia!: Unde este distribuția astăzi

Mamma Mia este un musical devenit global de succes, care se bazează pe melodiile hit-urilor legendare ale formației ABBA. Prima producție a apărut în 1999, iar acum se jucă pe scene din întreaga lume. De la un tânăr cast, de la o producție de 1 milion de lire sterline, la peste 500 de milioane de lire sterline luate de la box office, de la Broadway la West End, și în final în cinematografele din întreaga lume, el a crescut și a devenit unul dintre cele mai bine vândute spectacole din lume. Să vedem ce este Mamma Mia! Unde este distribuția astăzi.

Mamma Mia! este un musical produs și regizat de Judy Craymer, fiind scrisă de Catherine Johnson. Spectacolul se concentrează pe viața unei tinere, Sophie Sheridan, care abia își găsește dragostea și este hotărâtă să se însoare pe insula idilică a familiei sale, Kalokairi, din Grecia. Nicoletta Calla, creatoarea și cântăreața originară a filmului, rezumă esența Mamma Mia! prin această afirmație: „Mamma Mia! este o producție care se bazează pe dragoste. Cu cât ai mai multă dragoste, cu atât mai multă magie se întâmplă pe scenă.”

Istoricul Mamma Mia!

Prima producție a avut loc în 1999, premiera Londrei și a celei de la Cumberland Gate Theatre din Regent's Park. Cel mai lung eveniment a fost petrecut la Winter Garden Theatre din West End din 2001, unde a durat 14 ani. A fost re-produs la Manchester Palace Theatre în 2011, înainte de a fi transferat la Novello Theatre din West End în 2012. Spectacolul de Novello Theatre a încheiat în septembrie 2012. Următorul pas a fost transferat inițial la Phoenix Theatre din West End, cu o premieră pe 24 aprilie 2013.Distribuția din Phoenix Theatre a evoluat și s-a transformat în spectacol în direct, care s-a jucat pe scena principală de pe landscapele Niagara Falls. Au existat și producții internaționale, incluzând:

• SUA: Mamma Mia! pe Broadway s-a jucat în pauză în 2015 la Winter Garden Theatre, The Broadhurst Theatre, Leverich Theatre și Minskoff Theatre

• Australia: producția din Australia s-a jucat la Lyric Theatre din Sydney, Playhouse din Melbourne și Capitol Theatre din Brisbane

• Rusia: Editia ruseasca s-a jucat la Teatrul BDT Savvinski din Moscova și Teatrul MTF din Sankt Petersburg.

Teatrul Mamma Mia!

Prima producție

C Cumberland Gate Theatre a fost gazda primei producții a lui Mamma Mia!, care a început să ruleze în 6 aprilie 1999 și a durat până în noiembrie 1999. Spectacolul a fost un succes imediat. Costul producției inițiale a fost de 1 milion de lire sterline, și cu puțin peste trei săptămâni după premiera, producția a încasat millionarii de la box office, dublând bugetul de producție.

Distribuția The Maze Runner: Unde sunt astăzi Te-ar putea interesa si: Distribuția The Maze Runner: Unde sunt astăzi

Producția West End

Mamma Mia! au crescut răsărit pe scena West End în aprilie 2001, pe scena Winter Garden Theatre din Shaftesbury Avenue. Atât publicul local cât și cei internaționali au fost placut surprinsi de domeniul muzicilor ABBA pe care spectacolul le-a oferit și s-au convins rapid că ei și-au bifat amploarea călătoriei în timpul fiecărui număr. În anul 2005, spectacolul a înregistrat revenirea record de 50 de milioane de lire sterline și a ajuns la un număr total de 70 de milioane de lire sterline în total.

Producția Manchester Palace Theatre

În 2011, producția West End a creșcut și a început să ruleze la Manchester Palace Theatre în Eric Martin Pavilion. Spectacolul a crescut dramatic în popularitate extrem de rapid, ținând cont de faptul că acest muzeu a fost inaugurat în 1978. Prezența locală a fost copleșitoare, la fel ca în toate orașele din Marea Britanie.

Producția Novello Theatre

În 2012, trupa din West End s-a mutat la Novello Theatre din West End. Lângă spectacularul decor, cu sonorizare de înaltă calitate și fosfor, acest show a pus lumina și pe talentele artiștilor săi și a captat inimile spectatorilor mai mult ca oricând. Din aceeași producție, Mamma Mia! a crescut în meteoric și a adunat 45 de milioane de lire sterline.

Producția Phoenix Theatre

În 2013, Mamma Mia! dedesubturile revin la Phoenix Theatre din West End, pentru o premieră pe 24 aprilie cu Louise Plowright ca Donna Sheridan. Spectacolul a crescut rapid în popularitate și a înregistrat un revenu de 21 de milioane de lire sterline în primul an și de 45 de milioane de lire sterline în total.

Distribuția Actuală

În prezent, distribuția actuală a lui Mamma Mia! are loc în Londra, la Novello Theatre din West End. Producția se bazează pe aceeași trupă ca și producția din Phoenix Theatre, inclusiv Katie Begley, Sandra Marvin, Hugh Skinner și Richard Trinder. Spectacolul continuă să adune entuziasmul publicului, cu muzica sa infecțioasă și fantastice scena, proiectarea și costum.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Mamma Mia!: Unde este distribuția astăzi

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×