Medicina naturala si beneficii pentru sanatate

Medicina naturala si beneficii pentru sanatate

Medicina naturista este capabila sa stabileasca diagnostice si tratamente personalizate pentru fiecare pacient, in special in afectiunile comune precum durerile de spate.

De ce medicina naturista este din ce in ce mai raspandita si se spune ca in Europa are deja peste o suta de milioane de utilizatori? Motivele sunt simple, si trebuie sa le cauti in beneficiile medicinei naturiste pentru sanatate si putinele sale contraindicatii. Desi a fost adesea acuzat ca actioneaza ca un simplu placebo, adevarul este ca tot mai multe studii sugereaza ca medicina naturista si terapiile alternative pot sa fie tratamente preferate pentru tulburari usoare sau cronice pe care medicina alopata (conventionala) nu le poate rezolva cu succes.

Medicina conventionala, ca orice lucru in viata, are limitarile sale. Si tocmai acolo isi gaseste spatiul medicina naturala, holistica sau integrativa, care se bazeaza pe capacitatea naturala a organismului de a vindeca si de a redescoperi echilibrul pierdut prin considerarea tandemului corp-minte ca un intreg care trebuie sa fie in armonie. In acest sens, exista tari precum Elvetia in care terapiile alternative sau medicamentele complementare sunt deja integrate in sistemul public de sanatate.Ce sunt terapiile naturiste?

Cand ne gandim la sanatatea noastra, avem intotdeauna tendinta de a atribui durerea si disconfortul organelor noastre interne sau posturii proaste, asta pentru ca petrecem mult timp acordand credit medicinei traditionale pentru starea de bine, dar de multe ori lasam deoparte noastre spirituale si partea mentala.. Aici intervine medicina alternativa sau complementara, traditii stravechi care ofera mari beneficii organismului.

Nu numai ca amelioreaza bolile fizice, dar incearca si sa ajute la deblocarea si mobilizarea energiei stagnante, deoarece in acest tip de tratament pacientul este tratat integral, studiind daca problema are o origine emotionala, psihica sau fizica, dand nastere la teoria conform careia multe boli sunt mai mult emotionale decat fizice

Las terapias naturales son una alternativa a los metodos medicos convencionales. La mayoria de ellas se pueden mezclar con la medicina occidental y reforzar los efectos positivos para la salud.

El objetivo principal de estas terapias es igual al de cualquier practica relacionada con el sector salud. Esto quiere decir que se busca eliminar los sintomas de las dolencias, patologias y enfermedades. Tambien, se quiere combatir el dolor fisico y mental que afecta mayormente a todas las personas.

Puterea vitaminelor: Beneficii pentru o sănătate optimă Te-ar putea interesa si: Puterea vitaminelor: Beneficii pentru o sănătate optimă

Sustinatorii medicinei naturiste

Declaratiile lui Nand De Herdt, fondatorul Coalitiei Europene pentru Produse Homeopatice si Antroposofice (ECHAMP), sunt clarificatoare in acest sens: De Herdt considera ca multi oameni, nemultumiti de medicina conventionala, nu sunt resemnati cu limitarile acesteia si doresc sa isi asume o anumita responsabilitate pentru propriul tratament. „Este timpul ca politicile europene sa admita rolul multora dintre aceste terapii alternative in ingrijirea sanatatii multor cetateni europeni”, spune el.

Avantajele medicinei naturiste

Medicina naturala si terapiile alternative precum masajul sunt solutia fara medicamente pentru multe afectiuni cotidiene care nu gasesc alinare in medicina conventionala.

Una dintre principalele atractii ale medicinei naturiste este caracterul ei neinvaziv, fiind considerat practic inofensiv sau, cel putin, mult mai putin agresiv decat medicina alopata.

Un alt mare avantaj al terapiilor alternative este ingrijirea cuprinzatoare pe care o primeste pacientul, intrucat medicina naturista intelege fiinta umana ca o entitate completa care interactioneaza in orice fel, nu concentrandu-se exclusiv pe simptomele fizice, ci asistand, dintr-o abordare holistica si cuprinzatoare, toate aspectele persoanei sa-i influenteze starea generala.

Un punct forte al medicinei naturiste este capacitatea sa mare de personalizare de a se adresa pacientilor intr-un mod specific si diferentiat, chiar daca prezinta simptome similare. Fiecare persoana este un intreg unic si acea unicitate este profund respectata in terapiile alternative.

Medicina naturista are un caracter eminamente preventiv. Tocmai, o mare diferenta intre medicina naturista si medicina conventionala este perspectiva de actiune: medicina alopata se concentreaza pe controlul si combaterea problemelor de sanatate, in timp ce medicina naturista urmareste bunastarea si prevenirea globala, actionand inainte de aparitia sa si contribuind la un echilibru fizic, stare emotionala, mentala si sociala care intareste sanatatea.

Terapiile alternative ofera adesea avantajul unui cost redus. Nu exista brevete sau laboratoare farmaceutice implicate, ceea ce le face mult mai accesibile.

Beneficii uimitoare ale măceșului pentru sănătate Te-ar putea interesa si: Beneficii uimitoare ale măceșului pentru sănătate

Dezavantajele medicinei naturiste

Lipsa sustinerii stiintifice a medicinei naturiste , sustinand eficacitatea acesteia, genereaza neincredere. Si poate de aici deriva si restul dezavantajelor pe care le vom mentiona...

Terapiile alternative necesita o aplicare profesionala, in ciuda faptului ca sunt considerate mai sigure si mai inofensive. Ele trebuie intotdeauna supravegheate sau aplicate de personal calificat. In multe tari, aceste studii nu sunt inca recunoscute sau structurate oficial.

Nu exista protocoale de actiune in medicina naturista. Aceasta presupune ca nu exista un consens sau unificare a criteriilor cu privire la terapiile alternative care ar trebui utilizate in fiecare caz, deci folosirea uneia, a altuia sau a unui set dintre ele depinde foarte mult de experienta, cunostintele si profesionalismul fiecarui individ profesionist.

Exista intruzivitate in sector: din pacate, se pot gasi persoane necalificate care fac tratamente de medicina naturista, din cauza lipsei de reglementare in sector. Acest lucru deruteaza utilizatorii si contribuie la perceptia de ineficacitate sau inselaciune.

Exista putin control asupra produselor utilizate in medicina naturista, care deriva din prezenta lor redusa in cercetarea stiintifica. In general, exista putine controale de calitate si cunostinte limitate despre posibilele consecinte sau efecte adverse ale acestuia, pe langa faptul ca personalul care le elibereaza poate sa nu fie familiarizat cu acestea, sau pur si simplu sunt de vanzare online.

Utilizarea produselor medicinale naturiste este descurajata si multi oameni o ascund de medicii conventionali care le trateaza. Acest lucru a fost verificat intr-un studiu efectuat pe pacienti dintr-un spital din Jaen, care a relevat ca peste optzeci la suta dintre pacientii care au apelat la medicina naturista au ascuns-o de personalul sanitar al spitalului. Aceasta atitudine este iresponsabila deoarece pot aparea interactiuni nedorite cu medicamente si alte substante in tratamente simultane.

Folosirea medicinei naturiste este in continua crestere, dar cantareste foarte mult faptul ca reglementarile sunt rare la noi in comparatie cu altele, unde este perfect reglementata si chiar face parte din sistemul national de sanatate. Avantajele si dezavantajele trebuie evaluate in masura lor justa, in timp ce se investigheaza mai mult interes pentru terapiile alternative si eficacitatea acestora este clarificata.

Unele organizatii de renume, cum ar fi Colegiul American al Medicilor, sustin deja eficacitatea masajului, yoga si intinderea pentru durerile de spate si le prescriu ca tratament de alegere, asa cum am subliniat in articolul nostru despre Tratamentul contracturilor musculare cu masaj thailandez.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Medicina naturala si beneficii pentru sanatate

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×