Meditația Shiva: Ce este și care sunt beneficiile ei?

Meditația Shiva: Ce este și care sunt beneficiile ei?

Meditația este o practică veche din epoca hasiddismului creată pentru a ne ajuta sa ne facem călătoria spre noi înșine și pentru a ne atinge starea de armonie interioară. Meditația Shiva este o formă specifică de meditație practicată de milioane de ani. Această formă de meditație ajută practicanții să se conecteze cu divinitatea interioară și să experimenteze bucuria vieții și a dăruirii lor.

Acest articol se va concentra pe meditația Shiva și pe beneficiile ei.

I. Ce este meditația Shiva?

Meditația Shiva este o formă de meditație preluată din tradițiile est-indiene și care se concentrează în interior, pe descoperirea puterii centrului tău divin. Meditația Shiva poate fi practicată prin diverse metode, inclusiv următorii pași:

 • Respirația consapevizată: Respirația consapevizată implică concentrarea respirației, fără a-ți forța ritmul și înscrierea completă în respirația ta. Respirația consapevizată este o modalitate de a liniști mintea, blocând conștientizarea externă, astfel încât să conștientizezi un simț profund de prezență, lăuntric.

 • Concentrarea pe ceva simbolic: Concentrarea pe simboluri specifice și etapele meditației Shiva permit plonjarea în interior și călătoria spre centrul tău divin. Vorbind simbolic, aceste simboluri ajută la repezirea conshidereii voastre interioare și la ascultarea propriei voastre lucrări interioare.

  
  
  
 • Ghidul spiritual: Meditația Shiva implică și ghidul spiritual, uneori chiar și un gurudev care te poate ajuta să te conectezi la centrul interior și să experimentezi cum se simte energia divină.

II. Beneficiile meditației Shiva

Meditația Shiva aduce beneficii durabile la nivel mental, emoțional și spiritual. Iată câteva dintre beneficiile meditației Shiva:

 • Centrare: Meditația Shiva permite să te concentrezi pe propria ta putere interioară și să te conectezi cu lumina interioară. Acest lucru te poate ajuta să fii mai concentrat și prezent în viață.

 • Lansare: Meditația Shiva te ajută să înveți să stai în ceea ce se face "Prezentul absolut". Acest lucru îți poate oferi flexibilitate mentală, pentru a te detașa de limitările minții tale.

  Ce se află în spatele luptei din Sudan și ce este în joc? Te-ar putea interesa si: Ce se află în spatele luptei din Sudan și ce este în joc?
 • Creștere: Meditația Shiva valorifică energia divină și te poate arcui să te exprimi mai liber. Acest lucru îți poate oferi noi oportunități și întărire spirituală.

 • Pace: Meditația Shiva poate îți oferi pacea minții și trăirea prezentului. Acest lucru îți poate oferi relaxare și serenitate. Philosophia: Meditația Shiva te ajută să te conectezi cu izvoarele tale filosofice. Acest lucru te poate face să-ți descoperi scopul vieții și te poate ajuta să împlinești obiectivele finalul vieții.

III. Exerciții de Meditație Shiva

Există mai multe exerciții de meditație Shiva care te pot ajuta să te conectezi cu divinitatea interioară și să te bucuri de beneficiile meditației Shiva. Iată câteva dintre acestea:

 1. Meditația Shivaene: Acesta este cel mai important exercițiu de introducere în meditația Shiva. Acesta urmează 4 pași prin care se concentrează mintea pe center interior.

 2. Meditația Om: Concentrează-te pe numele lui Dumnezeu și pe imaginea fizică a unui om. Acest experiment te va introduce în lumea divină și a liniștii interioare.

 3. Meditația Privind stelele: Acesta este un exercițiu spiritual pentru a explora profunzimile infinitului. Concentrează-te pe stele și încercați să simțiă energia lor de-a lungul acestui exercițiu.

 4. Meditația privind oglinda: Acest exercițiu ne permite să ne vedem autenticitatea interioară și divinitatea. Observă fiecare trăsătură a feței și concentrează-te pe imaginea ta interioară și divinitatea sa.

IV. Sursele principale de Meditație Shiva

Există mai multe surse de meditație Shiva. Acestea pot fi găsite în cărți, podcasturi, seminarii și clase online. Iată unele resource-uri principale care să te ajute să începi să meditezi Shiva:

 • Cărți: Există multe cărți care explică detaliile meditației Shiva. Unele exemple includ: „Shiva: The Lord of Ecstacy" de Ravi Ravindra, "Radical Happiness: A Guide to Awakening" de Sally Kempton și "The Heart of Awareness: A Translation of the Ashtavakra Gita" de Thomas Byrom.

 • Podcasturi: Există multe podcasturi despre meditația Shiva care se pot abona.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Meditația Shiva: Ce este și care sunt beneficiile ei?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×