Minimalismul în casă: de ce să scapi?

Minimalismul în casă: de ce să scapi?

Minimalismul a luat avânt în ultimii ani și este acum o tendință majoră în arhitectură, design, modă și, în general, în stilul de viață. Lasă-l să intre în casa ta și scapă de lucrurile inutile care nu-ți servesc. Veți vedea cum vă veți simți ușurați. Avem o listă cu toate categoriile de articole pe care nu trebuie să le ratați.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Haine și încălțăminte veche și nepotrivită

Vă gândiți adesea că acest tricou îl veți purta vara viitoare sau că veți purta aceste cizme la cabană? Câte astfel de piese de îmbrăcăminte și încălțăminte aveți? De multe ori nu le mai purtăm de câțiva ani. Nu vă fie teamă să faceți o curățenie foarte bună și să aruncați toate hainele și pantofii vechi, dar și nepotriviți.

Conform principiilor unei garderobe minimaliste, ar trebui să aveți doar piese confortabile și ușor de combinat. O modalitate excelentă de a vă ajuta să vă sortați garderoba este să vă întrebați dacă ați purtat o anumită piesă în ultimul an. În funcție de starea hainelor pe care le aruncați, le puteți vinde la un magazin de vechituri, le puteți dona în scopuri caritabile sau le puteți arunca la coșul de gunoi.

Cearșafuri și prosoape vechi

Precum în cazul hainelor, se întâmplă adesea același lucru cu lenjeria de pat și prosoapele. Păstrați inutil prosoape vechi pentru a le folosi la curățenie? Aveți în dulap lenjerie de pat învechită și dintr-un material incomod sau care nu se potrivește cu dimensiunile patului, pernei sau păturii dumneavoastră? Treceți în revistă toate textilele pe care le aveți în casă și nu vă fie teamă să aruncați ceea ce nu vă mai folosește.Sursa de imagine: Damian Lugowski / Shutterstock.com

Electronice inutile

Încărcătoare vechi, telefoane mobile, laptopul care nu mai funcționează sau o grămadă de cabluri despre care nici măcar nu știți la ce le puteți folosi. Faceți ordine în toate aparatele electronice și scăpați de gadgeturile nefolosite. Un telefon de rezervă este tot ce vă trebuie.

De multe ori avem acasă dispozitive care funcționează foarte bine, dar din anumite motive pur și simplu nu le folosim. Ar putea fi un ondulator, un epilator, un aparat electronic de manichiură sau alte lucruri similare de care vă puteți lipsi. Din nou, puteți să vă întrebați dacă ați folosit articolul cel puțin o dată în ultimul an.

Cele mai bune plante de casă pentru purificarea aerului Te-ar putea interesa si: Cele mai bune plante de casă pentru purificarea aerului

Sursa de imagine: Hrytsiv Oleksandr / Shutterstock.com

Cadouri nepotrivite

Acum este momentul în care probabil vă va coplesi vina. Este un cadou. Dar dacă nu îl folosiți și nici nu vă place, este doar un colector de praf inutil. Este posibil ca persoana în cauză să nu fi cunoscut gusturile sau pur și simplu să nu fi știut ce cadou sa aleaga pentru a te face fericită. Lasă deoparte sentimentele rele și trimite toate aceste lucruri mai departe. Încearcă să găsești pe cineva din cercul tău de cunoștințe care apreciază cu adevărat obiectul.

Cosmetice

De câte produse cosmetice avem nevoie cu adevărat? Gândește-te ce tip de produse de înfrumusețare folosești cel puțin o dată pe lună și renunță la restul. Sunt șanse să dai peste o mulțime de produse de îngrijire a pielii care nu ți se potrivesc, creme expirate sau farduri îndrăznețe în care pur și simplu nu te simți confortabil.

Sursa de imagine: All for you friend / Shutterstock.com

Suveniruri și obiecte sentimentale

Iată unde s-ar putea să doară din nou puțin. La urma urmei, avem un atașament sentimental față de suveniruri. Dar, dacă nu sunt legate de un eveniment cu adevărat important și dacă nu le scoți de cel puțin câteva ori pe an, este inutil să le ai în casă. Chiar dacă le aruncați, cu siguranță că nu vă vor dispărea amintirile. Atunci când vă faceți ordine în casă, veți găsi cu siguranță o mulțime de obiecte promoționale, cum ar fi ochelarii de soare sau un rucsac cu logo-ul companiei, pe care nu le-ați scos nici măcar o dată.

Sursa de imagine: Maglara / Shutterstock.com

Acte și documente

Păstrați caiete vechi de la școală, materiale de curs tipărite de acum zece ani, fișe de plată sau chitanțe pentru lucruri care nu mai sunt de mult timp în garanție? Documentele se pot acumula de-a lungul anilor. Luați-vă răgazul necesar pentru a le examina cu atenție. Veți constata că puteți scăpa de cel puțin jumătate din ele fără probleme.

Ustensile de bucătărie

De câte căni, răzătoare și farfurii festive avem cu adevărat nevoie acasă? Ustensilele de bucătărie și alte obiecte pe care le folosim o dată la trei ani ocupă mult spațiu în mod inutil. Păstrați doar ceea ce vă este cu adevărat necesar, iar restul le puteti dona.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Minimalismul în casă: de ce să scapi?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×