Mișcarea Pop Art: O revoluție împotriva formelor tradiționale de artă

Mișcarea Pop Art: O revoluție împotriva formelor tradiționale de artă

Pop Art a schimbat modul în care ne raportăm la artă și a fost primul domeniu de artă care a reflectat substanțial cultura de masă și influențele pe care le are asupra lumii. A fost o mișcare radical designată atât pentru artă, cât și pentru fashion, care a reînviat motivele vechi, împerecheând lumea săracă cu cea bogată. Ea a încurcat formele tradiționale de artă și a adus moduri noi și creative de a face artă. Prin reflectarea preocupărilor secolului 20 și prin schimbarea gândirii populației, mișcarea Pop Art a rămas până în prezent principala referință a artei.

Originea și motivele Mișcării Pop Art

Pop Art a luat naștere la începutul anilor '50 în Marea Britanie și, mai târziu, în Statele Unite ale Americii, ca reacție la artele abstracte, care, în acea perioadă, erau considerate fiind pe primul loc. Populismul african și american și influențele europene au contribuit la evoluția acestei mișcări. Stilul Pop Art a fost elaborat după dezbaterile despre cultura de masă și despre ceea ce era considerat adevărata artă.Acest stil artistic poate fi definit ca fiind comercial, dacă ne referim la formele sale, având la bază produsele, reclamele, imagini, simbolurile și limbajele culturii de masă, toate fiind combinate pentru a crea ceva unic. Mișcarea Pop Art a urmărit să aducă un decor seducător și o abordare mai realistă în arta modernă.

Artistii care au marcat Mișcarea Pop Art

Unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenti artisti ai mișcarii Pop Art a fost Andy Warhol, cel care a creat lucrări care prezentau produse consumabile și staruri culturale. Printre alți artiști cunoscuți care au avut un rol important în dezvoltarea Pop Art se numără: Roy Lichtenstein, Jean Michel Basquiat, Jasper Johns, Claes Oldenburg, Richard Hamilton, Tom Wesselmann, David Hockney, Edward Ruscha și Martin Sharp.

Caracteristicile abordărilor artistice ale Mișcării Pop Art

Spațiul în artă: O privire asupra definiției spațiului în artă Te-ar putea interesa si: Spațiul în artă: O privire asupra definiției spațiului în artă

O caracteristică importantă a mișcării Pop Art este legătura cu mass-media și publicitatea. Printre lucrurile recurente din arta Pop Art se numără imaginea mediului urban, culorile, contrastul, figurile nesugestive și aspectul de plasticitate, toate acestea tulburând și schimbând conceptul de artă. Fiind vorba de artă realistă inspirată din lumea reală, artiștii Pop Art au folosit diferite mijloace pentru a crea noi modele de expresie, cum ar fi grafica și elementele de imagine - chiar și obiectele de zi cu zi sau reclamele.

Pop Art și modelele sale

The Independent Group, care a fost fondată în 1952 în Marea Britanie, a fost prima mișcare care a oferit un model pentru abordările artistice ale Pop Art. În acea perioadă, The Independent Group a încurajat artiștii să-și asume mai multe perspective în raport cu obiectele de zi cu zi. Acesta a fost momentul când artiștii au început să arate că nu toată arta trebuie să se reflecte în forme abstracte.

Moștenirea Mișcării Pop Art

Mișcarea Pop Art a avut o influență uriașă asupra artei moderne, schimbând în mod fundamental modul în care am privit supranaturalele arte abstracte, care de multe ori sunt dificil de înțeles. Inovativitatea și spiritul său șocant au influențat toate domeniile de artă, de la fashion la design interior. Mișcarea Pop Art a reușit să inspire oamenii și să dezvolte propria viziune asupra artei, impregland obiectele comune și obiectele complexe în miniaturi și forme vii de artă.

În cele din urmă, prin adaptarea diferitelor forme de artă și prin folosirea elementelor de mass-media, artiștii care au contribuit la dezvoltarea mișcării Pop Art au deschis ape noi pentru artiștii contemporani. Pe scurt, Pop Art a arătat lumea într-o nouă perspectivă și a deschis o nouă lume creativă, inspirând artiști din întreaga lume a secolului al XX-lea.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Mișcarea Pop Art: O revoluție împotriva formelor tradiționale de artă

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×