Mișcări artistice care au arătat cu adevărat profunzime și sinceritate

Mișcări artistice care au arătat cu adevărat profunzime și sinceritate

Arta practicată prin mișcare a fost prezentată în diferite forme de-a lungul secolelor. Oricine poate practica arta mișcării, indiferent de nivelul experienței sau al abilității. Un mod primar de a obține o expresie artistică prin mișcare este prin imitație, în care mișcările sunt replicate cu exactitate și expresia emoțională este recreată într-un mod satisfăcător. În plus, artele mișcării constau din elemente acrobate, animal de casă, gesturi simbolice etc., când este vorba despre a exprima sentimente si gânduri. Aceste elemente de performanță mișcare oferă un spectacol, în care publicul are ocazia să interpreteze liber mișcările, exprimând sentimentele pe care performerii le-au simțit în timpul realizării mișcărilor.

În ciuda dificultății întâlnite pe parcursul exercițiilor de mișcare, câteva mișcări artistice au arătat cu adevărat profunzime și sinceritate. Iată mai jos, o listă cu cele mai memorabile mișcari artistice care au captivat publicul prin natura lor profundă și sinceră:

  1. Martha Graham și „Lamentations”

Martha Graham a asamblat cu abilitate mișcările pentru a prezenta profunzimea sentimentelor sale în piesa „Lamentations”, lansată în 1930. Performanța ei a oferit spectatorilor un sentiment de acutizare emoțională, grație peisajului mișcărilor mătăsoase și simple și expresiei sale profunde.  1. Bill Evans și „Peace Piece”

Reperul jazz Bill Evans a introdus unul dintre cele mai memorabile momente de mișcare artistică aniversând lansarea single-ului „Peace Piece”, în 1958. Pianul său a captivat publicul prin mișcările susținute și intense, evidențiind într-o manieră emoțională și în același timp senină, stare de spiritul lui.

  1. Lester Erle și „The Firebird”

În 1916, balerinul Lester Erle a oferit spectatorilor o performanță magnifică în opera lui Stravinski „The Firebird”. El a captivat publicul prin mișcările sale aeriene, exprimând profund încrecarea lui Birdburst și furia căpeteniei Kastchei.

  1. Michael Jackson și „Smooth Criminal”

Nu poate fi negat faptul că Michael Jackson a rămas unul dintre cei mai renumiți performeri de dans, cu o abilitate de neegalat. Single-ul său hit„Smooth Criminal” din 1987 a adus o mișcare nunțită, într-un mod în care are doar el dreptul.

Festivaluri și expoziții de artă care trebuie vizitate din întreaga lume Te-ar putea interesa si: Festivaluri și expoziții de artă care trebuie vizitate din întreaga lume
  1. Martha Graham și „Letter to The World

În 1940, Martha Graham a adus publicul la lacrimi iar apoi l-a făcut să sărbătorească prin numeroasele mișcări din piesa „Letter to The World”. Principalele forme ale mișcării prezentate în această piesă erau vibrante și exuberante, oferindu-i publicului oportunitatea de a experimenta emoții reale prin interacțiunea cu performanța ei.

Toate aceste exemple sunt doar o parte smaller din mișcările artistice care au arătat cu adevărat profunzime și sinceritate. Seamănă cu baletul?

Baletul este într-adevăr una dintre multele forme de artă care prin mișcare poate oferi o expresie artistică și emoțională profundă. Tipic vorbind, baletul este uneori perceput ca fiind portretul perfect al mișcărilor artistico-expressive. Mișcarea balneară, caracteristică lirică și muzica în spatele acestuia facilitează transferul de sentimente ale performerului pe public.

Dansul modern poate părea expresiv și sincer, dar forma artă realizată prin mișcare a adăugat un nou nivel de performanță. Performanțele de dans modern adaugă influențe, nou stiluri și noi forme de exprimare și posibilități. Fără opera lui Martha Graham, influența lui Michael Jackson și precizia baletului, artele performative ale mișcării ar fi într-o stare mai puțin inovatoare și mai simplă.

De-a lungul anilor, mișcările artistice au evoluat și se așteaptă ca acest trend să continue. Oricum, toate formele de mișcare artistică sunt la fel de importante. Esențial este ca oamenii să păstreze înțelegerea că armonia coregrafică și expresia emoțională echipate cu publicul pot oferi o creativitate minunată.

Mișcările artistice, în toate formele sale, au adus spectatorilor numeroase momente memorabile. Exemple cum ar fi Martha Graham și „Lamentations”, Bill Evans și „Peace Piece” sau Michael Jackson și „Smooth Criminal” au captivat publicul prin natura lor profundă și sinceră. Oricum, baletul și dansul modern sunt, de asemenea, arta practicată prin mișcare și oferind o mulțime de artiști posibilitatea de a arta prin mișcare. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Mișcări artistice care au arătat cu adevărat profunzime și sinceritate

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×