Mituri despre împrumutul de afaceri

Mituri despre împrumutul de afaceri

Elementar sau secundar, împrumutul de afaceri poate fi uneori neînțeles sau misterios. Acest lucru se întâmplă din cauza miturilor despre împrumuturi de afaceri normale. De asemenea, adesea există mituri despre împrumuturi de afaceri care, de fapt, sunt false. Acest lucru face ca unii proprietari de afaceri să devină nesiguri sau descurajați atunci când caută finanțarea.

Atunci când încercați să obțineți împrumuturi bancare, de afaceri sau bancare de la instituții de credit, este important să fiți conștienți de miturile despre împrumuturi de afaceri. Să aruncăm o privire la 10 dintre cele mai comune mituri despre împrumuturi de afaceri și explicațiile lor corecte.

  1. Mit: Împrumutul de afaceri este prea complicat pentru a obține

Realitatea: Obținerea de împrumuturi de afaceri nu trebuie să fie așa de complicată. Poate dura câteva săptămâni pentru a obține finanțarea dorită, însă multe persoane nu sunt importante atunci când solicită un împrumut de afaceri.

Este important să pregătiți dosarul de împrumut și să vă asigurați că toate informațiile necesare sunt înregistrate și actualizate. Acest lucru va ușura procesul de împrumut și va imbunătăți șansele de obținere a finanțării dorite.  1. Mit: Instituțiile de credit vor refuza orice solicitare de împrumut

Realitatea: Cu toate acestea, majoritatea băncilor și institutele de credit vor lua în considerare orice cerere de împrumut de afaceri. Acestea vor examina cererea ta și vor evalua dacă poți îndeplini cerințele împrumutului înainte de a oferi finanțare.

Oricare ar fi instituția de credit de la care aplici, este întotdeauna important să citesc termenii și condițiile împrumutului în detaliu și să întrebi despre alte opțiuni și servicii disponibile. Există multe produse și servicii specifice pe care orice împrumutator poate să ți le ofere. Acestea pot include asigurări de compensare, garanții comerciale și asistență bancară.

  1. Mit: Este nevoie de un scor de credit bun pentru a obține un împrumut de afaceri

Realitatea: Acest lucru este adesea așa, dar nu este întotdeauna necesar. În unele cazuri, o persoană poate obține împrumuturi de afaceri fără un scor bun de credit, în funcție de tipul de finanțare solicitat.

Top cele mai bune idei de afaceri in 2023 Te-ar putea interesa si: Top cele mai bune idei de afaceri in 2023

Pentru împrumuturile de afaceri, unele instituții de credit ar putea să nu se bazeze pe un punctaj de credit sau să ofere finanțare fără să verifice cu atenție starea de credit a proprietarilor de afaceri.

  1. Mit: Doar persoanele cu un venit stabil obțin împrumuturi de afaceri

Realitatea: În ciuda acestui mit, unii finanțatori pot acorda împrumuturi de afaceri fără să se bazeze numai pe veniturile viitoare. În cazul în care un proprietar de afaceri își poate dovedi capacitatea de a se împrumuta, împrumutul poate fi acordat în ciuda veniturilor lor.

Acestea fiind spuse, există o serie de factori care influențează decizia unui furnizor de împrumut bancar sau de afaceri. Oricare ar fi cazul, este întotdeauna important să spui adevărul și să ieși la iveală orice informații relevante și să dovedești că poate rambursa cu ușurință împrumutul.

  1. Mit: Împrumutul de afaceri afectează rata dobânzii creditelor personale

Realitatea: În general, împrumutul de afaceri nu va afecta rata dobânzii pentru creditele personale. De fapt, ratele dobânzii aferente creditelor personale sunt determinate de o multitudine de factori, inclusiv venitul solicitantului, istoria de credit și stabilitatea financiară.

Instituțiile bancare sau de împrumut vor examina istoria creditelor personale a fiecărui individ înainte de a decide dacă trebuie să acorde sau să refuze un împrumut de afaceri. Acest lucru deoarece orice impact pozitiv sau negativ asupra ratei dobânzii poate fi influențat de experiența creditelor personale.

  1. Mit: Este necesar un veritabil partener de credit

Realitatea: Acest lucru poate fi adesea și necesar, dar nu este întotdeauna necesar. Există bănci și instituții financiare care oferă împrumuturi de afaceri pentru proprietari de afaceri care nu au nevoie neapărat să obțină un partener de împrumut.

De exemplu, unii împrumutători pot acorda finanțare unui proprietar unic sau unei persoane care dorește să deschidă o afacere cu mai mulți coproprietari. În acest caz, nu este necesar un partener de împrumut.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Mituri despre împrumutul de afaceri

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×