Mituri despre poker pe care ar trebui să nu le crezi

Mituri despre poker pe care ar trebui să nu le crezi

Pokerul este un joc despre care există numeroase mituri. Cele mai multe dintre ele sunt folosite de jucătorii care nu sunt realiști și dau vina pe orice altceva decât pe ei când au rezultate proaste. Realismul este esențial în poker, iar dacă vezi alți vinovați pe termen lung, înseamnă că jocul nu ți se potrivește.

Demontarea celor mai frecvente mituri despre poker este ușor de realizat. Unii oameni susțin că norocul influențează mult jocul, alții că e imposibil să câștigi în mediul online, în timp ce unii afirmă că e mai ușor să câștigi la mize mari. În acest articol te invităm să descoperi de ce toate aceste idei sunt simple mituri.

Mitul 1: Pokerul este doar despre noroc

Este adevărat că pokerul face parte din categoria jocurilor de noroc. Asta nu înseamnă însă că norocul influențează jocul atât de mult. Mitul este răspândit în special de oamenii care nu joacă poker ori care nu au succes. Pokerul este un joc de noroc doar pentru simplul fapt că mizezi bani pe rezultate incerte, dar când mergi mai în profunzime îți dai seama că realitatea este cu totul alta.

Pokerul este un joc de abilități, în care strategia contează foarte mult. Sigur, poți avea noroc câteva mâini, dar pe termen lung învingători vor fi jucătorii cu abilități mai bune. Dacă norocul ar fi contat atât de mult, nu am fi văzut aceleași fețe în mod constant la marile turnee din circuit, la mesele finale. Iar unii jucători nu și-ar fi asigurat traiul de zi cu zi din poker.Cel mai relevant exemplu este americanul Phil Hellmuth. Acesta a câștigat recent a 17-a brățară WSOP din palmares, o performanță cu adevărat incredibilă. Dacă pokerul ar fi fost un simplu joc de noroc, Hellmuth nu ar fi reușit niciodată să fie atât de norocos. Este, fără doar și poate, dovada vie că pokerul este un joc de îndemânare, în care diferența pe termen lung este făcută de abilități.


Mitul 2: Rezultatele din pokerul online pot fi influențate

Un alt mit este că rezultatele din pokerul online sunt influențate de factori externi. Nimic mai fals. Jucătorii experimentați știu că platformele de online poker opresc un mic comision din fiecare partidă ori taxă de participare (buy-in) pentru a-și asigura costurile de operare și pentru a face profit. În rest, pentru un operator online numele câștigătorilor chiar nu contează. Procentul pe care îl oprește este același indiferent dacă învingător ești tu sau altcineva. Acest mit este complet fals. Ba chiar nu există nicio suspiciune că rezultatele ar putea fi influențate în vreun fel, din moment ce tu joci împotriva altor oameni și nu contra unui soft și orice platformă licențiată trece printr-o mulțime de verificări pentru a putea funcționa.

Cum să faci Shavasana și care sunt beneficiile acesteia Te-ar putea interesa si: Cum să faci Shavasana și care sunt beneficiile acesteia

Mitul 3: Sunt mai multe bad beat-uri când joci poker online

Unii jucători afirmă că atunci când joci online ai mai multe bad beat-uri decât în momentul în care o faci în mod tradițional, live. Există și un sâmbure de adevăr, dar explicația nu are legătură cu faptul că RNG-ul din mediul online ar fi manipulat.

Diferența dintre jocul live și cel online este că pe Internet vei juca mereu mai multe mâini. Acțiunea este mai rapidă, nu prea există timpi morți, iar totul este foarte bine organizat. Și pe măsură ce joci mai multe mâini, automat și numărul bad beat-urilor va crește. Dar dacă faci un calcul matematic, vei vedea că procentul este cam același atât online cât și live.


Mitul 4: Este mai ușor să câștigi când joci pe mize mai mari

Cei care susțin acest mit se bazează pe faptul că la mize mari jucătorii nu riscă la fel de mult și se aruncă mai ușor, în baza unei strategii solide de joc. Nu mai există situațiile din partidele pe mize mici când vezi jucătorii recreaționali că dau raise întruna chiar și când nu are nicio logică. Ba chiar cei care cred în acest mit susțin că este și mai ușor să blufezi când miza este mare.

Mitul este promovat în general de cei care nu reușesc să învingă jucătorii recreaționali și caută astfel un alibi. În realitate, în cele mai multe cazuri, cu cât mizele sunt mai mari, cu atât cresc și șansele ca adversarii să fie mai buni. Nimeni nu își dorește să piardă bani, cu atât mai mult sume mari. Iar dacă nu poți învinge jucătorii recreaționali, care au un stil haotic, îți va fi cu siguranță mai greu cu jucătorii pricepuți care fac mai puține greșeli.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Mituri despre poker pe care ar trebui să nu le crezi

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×