10 fapte tragice despre moartea lui George Washington

10 fapte tragice despre moartea lui George Washington

George Washington este larg respectat in cultura americana. Aceasta fraza ar putea parea extrema, dar primul sau biograf s-a referit la el drept „un erou si un semizeu”, Cladirea Capitoliului prezinta o pictura cu Washington urcand la Rai, iar o statuie din Cladirea Capitoliului il infatiseaza fizic pe Washington ca pe zeul grec Zeus.

Dar, ca om muritor cu defecte si vulnerabilitati, Washingtonul nu a fost diferit de noi ceilalti. Viata lui a fost subiectul multor legende si povesti despre inchinarea eroilor, dar pentru ca nu era un zeu, a murit in cele din urma.

1. 14 decembrie 1799, a marcat moartea lui George Washington

George Washington a murit intre zece si unsprezece noaptea pe 14 decembrie 1799. Sotia sa, Martha Washington, care statea la picioarele patului, doctorul si prietenul sau, doctorul James Craik, si secretarul sau personal, Tobias Lear, erau toti acolo, precum si alti membri ai cercului sau apropiat.

2. George Washington a murit de o boala a gatului

Washingtonul era calare pentru a supraveghea operatiunile fermei pe 12 decembrie cand a inceput sa ninga. S-a dus direct sa manance dupa ce a ajuns acasa cu hainele ude. Washingtonul l-a durut in gat in ​​dimineata urmatoare. Cand sanatatea sa a scazut, George Washington a murit de quinsy la 14 decembrie 1799.

3. Washington a dat reguli despre cum ar trebui sa fie ingropat

Ultimele discutii ale lui George Washington cu secretarul sau, Tobias Lear, au fost despre planurile sale de inmormantare. „Pune-ma ingropat corespunzator si nu permite ca ramasitele mele sa fie asezate in seif in termen de trei zile de la trecerea mea.” In secolul al XVIII-lea, oamenii se temeau ca vor muri prea devreme. Washington l-a intrebat pe Tobias Lear, care se spune ca s-a inclinat de acord: „Intelegi?” Washington si-a spus ultimele cuvinte dupa asigurarea verbala ca cererile sale finale vor fi indeplinite: „Este bine”.4. El a scris propriul testament

Washington a redactat doua testamente cu doar cateva luni inainte de a muri. Mai tarziu, in noaptea dinaintea mortii, Washington i-a cerut sotiei sale sa-i aduca ambele copii. Washington s-a uitat peste ele si a ordonat sa fie ars unul.

5. Patru ministri au vorbit la inmormantarea lui George Washington

La inmormantarea lui George Washington, patru predicatori care aveau legaturi diferite cu presedintele au facut elogii fiecare. Urmatorii clerici au tinut predici in timpul inmormantarii de la Washington: reverendul Thomas Davis, reverendul dr. James Muir, reverendul William Moffatt (Maffatt) si reverendul Walter Dulany Addison.

6. Sclavii lui au fost eliberati la 1 ianuarie 1801

Odata cu inmormantarea Marthei Washington, George Washington a declarat in testamentul sau ca toti sclavii pe care ii detinea ar trebui sa fie eliberati. In Mount Vernon, in 1799, erau 317 sclavi; 123 dintre ei apartineau Washingtonului. A astepta pana cand ea a murit nu era o optiune pentru Martha Washington. Au fost eliberati la 1 ianuarie 1801, dupa ce ea a autorizat un act de cesiune pentru sclavii din Washington.

Top 15 fapte interesante despre Allan Edgar Poe Te-ar putea interesa si: Top 15 fapte interesante despre Allan Edgar Poe

7. Washington-urile sunt ingropate in Noul Mormant de la Mount Vernon

In testamentul sau, George Washington a cerut ca Martha Washington si el insusi sa fie ingropati intr-un mormant nou care sa inlocuiasca mormantul actual al cimitirului Mount Vernon.

8. Presedintele John Adams a declarat o perioada de doliu

Trebuie sa va amintiti ca atunci cand George a murit, America era inca o tara tanara care inca se dezvolta, asa ca moartea primului lor presedinte a fost o lovitura mare.

Moartea lui a fost in mod clar un memento pentru ceilalti presedinti care vor veni ca si timpul lor se va incheia la un moment dat si faptul ca era un nobil a ajutat si el. Presedintele John Adams stia impactul pe care il va avea moartea Washingtonului asupra tarii si a declarat un moment de doliu in semn de respect.

9. Practica obisnuita a sangerarii a fost folosita pentru a incerca sa-l salveze pe presedinte

Medicina a parcurs un drum lung si suntem vesnic recunoscatori ca traim in aceasta era in care avem acces la cunostinte si medici buni, dar stiti cine nu a avut asta? George Washington!

Medicii din acele vremuri erau pasionati de o procedura medicala cunoscuta sub numele de sangerare, procedura care a fost folosita pentru a incerca sa-i trateze boala in decembrie 1799. Speranta era sa-si restabilize echilibrul in corpul sau, luand mult sange de la pacient. Washington trebuie sa fi suferit si din cauza sangerarii constante despre care stim cu totii acum ca este una dintre cele mai rapide moduri de a muri. 

10. Prietenul sau apropiat a tinut un discurs grozav despre el

Henry „Light-Horse Harry” Lee, un erou al Razboiului Revolutionar si prieten apropiat al lui George Washington, a jucat un rol crucial in protejarea memoriei Washingtonului dupa moartea sa. La inmormantarea lui Washington de la Mount Vernon, pe 18 decembrie 1799, Lee a rostit un elogiu emotionant si sincer.

El a descris Washingtonul ca fiind „primul in lupta, primul in pace si primul in inimile poporului sau” in discursul sau emotionant, laudandu-l ca om de stat si lider militar.

Noile State Unite au experimentat un sentiment profund de durere odata cu trecerea in nefiinta a lui George Washington, care a simbolizat sfarsitul unei ere. Moartea sa a lasat un gol in conducerea tarii, iar tara il va aminti mereu ca tata fondator.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la 10 fapte tragice despre moartea lui George Washington

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×