Moduri de a mânca sănătos atunci când familia ta nu o face

Moduri de a mânca sănătos atunci când familia ta nu o face

Gândurile noastre despre alimentație sunt formate încă din copilărie și ținând cont de această realitate, poate fi dificil să rămâi motivat să mănânci sănătos atunci când familia ta nu o face. În ceea ce priveşte alimentele considerate „normale” din dieta de zi cu zi, consumul lor poate avea un efect negativ asupra sănătății tale. Dacă în familia ta alimentele sănătoase sunt considerate nedorite, următorii pași te vor ajuta să păstrezi o dietă sănătoasa și echilibrata:

  1. Știi ce vrei

Înainte de a încerca să-ți schimbi alimentația, trebuie să îți dai seama ce vrei de fapt să obţii. Dacă ai încercat să urmezi un regim alimentar strict și ai eșuat, încearcă să incerci să ai o adoptare mai relaxată. Aceasta include includerea unor alimente mai sănătoase și reducerea celor nesănătoase, într-o măsură mai mică.

  1. Bazează-te pe tine

Unul dintre cei mai importanţi pași este să fii foarte persuasiv când e vorba de autodisciplină. Trebuie să îți iei responsabilitatea ta. Prin definirea propriilor obiective și punerea lor în practică, îți vei crea autoapreciere. Dacă ai o gamă largă de alimente regulate pe care ar trebui să le consumi în mod regulat, concentrează-te pe ele prima dată, apoi stabilește obiective suplimentare.  1. Respinge rețeaua traditională

Gândirea ta despre alimentație și stilul de viață ar trebui să fie adaptat pentru a te bucura de viață. Respinge orice convingeri vechi sau aserțiuni ale altora despre ce să faci și să nu faci. Când îți dorești ceva, camul tau se schimbă și se va îmbunătăți treptat. Cu cât îți depășești limitarile, cu atât vei fi mai motivat.

  1. Gătește acasă

Mâncarea pregătită acasă într-un mediu controlat furnizează avantajele de a controla ce mănânci. Acest lucru va ajuta foarte mult dacă încerci sa-ți pui în aplicare obiectivele tale de a mânca sănătos. Gătitul acasă va reduce în mod semnificativ numărul de calorii, sare și grăsimi din mâncarea ta. Gătitul acasă poate economisi în mod semnificativ costul mesei.

Sfaturi esențiale pentru un stil de viață sănătos Te-ar putea interesa si: Sfaturi esențiale pentru un stil de viață sănătos
  1. Fii deschis

Încercatul de noi gusturi sau alimente poate fi foarte intimidant. Pe măsură ce te apropii de obiectivele tale, este important să încerci sporovăire și să experimentezi noi alimente. O dietă sănătoasă poate însemna mai mult decât alimente recomandabile. Puteți încerca diverse sortimente de alimente și elimina pe cele mai puțin preferate.

  1. Înțelegerea macro

Este ideal să te concentrezi pe diferenele în cantitățile de grăsimi, carbohidrați și proteine. Este bine să încerci să alegi alimente cu un conținut bogat de proteine și cu conținuturi reduse de carbohidrați și grăsimi nesănătoase. Carbohidrații sănătoși pot fi găsiți în fructe, legume și produse integrale, iar grăsimile sănătoase pot fi găsite în pește, nuci și uleiuri și puțin procesate.

  1. Rămâi responsabil

Dacă ți-ai creat propriile obiective și ai început să le folosești, trebuie să ai încredere că vei reuși. Este important să nu te descurajezi dacă ratezei eforturile și să te foloseşti de momentele în care ai reușit pentru a te motiva. Responsabilitatea constă în controlul și monitorizarea progresului pe care îl faci.

  1. Elimină influențele negative

Oamenii au tendința să se concentreze pe un singur lucru în cazul în care percep un risc. Acest lucru poate fi bine când ne concentram pe factorii care ne motiva, dar devine un defect dacă ne concentram pe lucruri care ne dezmotivau. Se desfăşoară lupta cot la cot, prin cercetare și prin învăţare. Uneori,omajul poate fi motivat prin schimbariea perspectivei, astfel vei realiza că ai mai mult control asupra a ceea ce mănânci decât ți-ai imaginat.

  1. Alegerea cât mai naturală și mai sănătoasă

Începe prin a face schimbări mici, cum ar fi schimbarea sau reducerea consumului de fast-food, alcool, produse procesate și produse preambalate. Unele alimente sănătoase și naturale includ fructele și legumele, produsele lactate naturale, produsele integrale, produsele de pește și ouăle.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri de a mânca sănătos atunci când familia ta nu o face

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×